Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vlad1111: ” na grafu-ne želim ga stavljati- lijepo piše da je oko 3700 povoljna kupnja. ne nalazim riječ dugoročno. a ljudi su gledali graf. i, budi uvjeren, sigurno nisu računali da će možda i nekoliko godina čekati da ostvare nekakav povrat na uloženo. ” dugorocno : 6 mjeseci do par godina ali ko kaze da rast ne moze biti u periodi o 6 mjeseci necu vise pisati…nevjerovatno…jedno cujete a drugo ne dugorocno ti smeta a ako kazem da ta ista osoba u najgorem izgubi 3 posto…to ne kometiras ???

evo komentirat ću.
ne smatram to povoljnom kupnjom.

ovim si dao i svoju prognozu:
smatraš da tijekom perioda od najviše 2-3 godine crobex gotovo sigurno barem jednom dolazi na ca 3600.
to je ca 3% ispod 3700.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Croman: ” vlad1111: ” na grafu-ne želim ga stavljati- lijepo piše da je oko 3700 povoljna kupnja. ne nalazim riječ dugoročno. a ljudi su gledali graf. i, budi uvjeren, sigurno nisu računali da će možda i nekoliko godina čekati da ostvare nekakav povrat na uloženo. ” dugorocno : 6 mjeseci do par godina ali ko kaze da rast ne moze biti u periodi o 6 mjeseci necu vise pisati…nevjerovatno…jedno cujete a drugo ne dugorocno ti smeta a ako kazem da ta ista osoba u najgorem izgubi 3 posto…to ne kometiras ??? ” evo komentirat ću. ne smatram to povoljnom kupnjom. ovim si dao i svoju prognozu: smatraš da tijekom perioda od najviše 2-3 godine crobex gotovo sigurno barem jednom dolazi na ca 3600. to je ca 3% ispod 3700.

stoploss znac: ako kupis dionicu po 100 kuna komad i ako ona padne 3 kune ti prodas za 97 kuna komad
izgubio si 3 %

to je stoploss i to mozete ciniti i u hrvatskoj koliko ja znam???

tvoj govor o 2-3 godine i crobex 3600 to su tvoja misljenja…dali vi znate sto je stoploss???

OSNOVNI POJMOVI IZ EKONOMIJE
Kratkoročno: do 1 godine
Dugoročno: preko jedne godine

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

stoploss znac: ako kupis dionicu po 100 kuna komad i ako ona padne 3 kune ti prodas za 97 kuna komad izgubio si 3 % to je stoploss i to mozete ciniti i u hrvatskoj koliko ja znam??? tvoj govor o 2-3 godine i crobex 3600 to su tvoja misljenja…dali vi znate sto je stoploss???

1. u hrvatskoj nemamo stoploss.
ako radiš preko brokera, ovisiš o njemu.
ako radiš sam, online, veličina gubitaka ovisi o trenutku upada.

2. mislim da nije u redu savjetovati ljudima tzv. povoljnu kupnju i govoriti da odmah režu ako počne padati.
tako si mogao sugerirati i bilo koji drugi nivo: npr.3800 i bježi-reži taktiku ako padne više od 3%.

moram gibat.
pozdrav

OSNOVE EKONOMIJE
STOPLOSS: ne postoji na našoj burzi,; dio naloga i razina cijene koji kaže pri kojoj cijeni se aktivira nalog za prodaju. Obično označava razinu cijene na kojoj ste spremni izgubiti ako cijena krene u silaznu putanju.

Croman: ” stoploss znac: ako kupis dionicu po 100 kuna komad i ako ona padne 3 kune ti prodas za 97 kuna komad izgubio si 3 % to je stoploss i to mozete ciniti i u hrvatskoj koliko ja znam??? tvoj govor o 2-3 godine i crobex 3600 to su tvoja misljenja…dali vi znate sto je stoploss??? ” 1. u hrvatskoj nemamo stoploss. ako radiš preko brokera, ovisiš o njemu. ako radiš sam, online, veličina gubitaka ovisi o trenutku upada. 2. mislim da nije u redu savjetovati ljudima tzv. povoljnu kupnju i govoriti da odmah režu ako počne padati. tako si mogao sugerirati i bilo koji drugi nivo: npr.3800 i bježi-reži taktiku ako padne više od 3%.

ne mozes ti kazati tvome brokeru da proda ako cjena dionice ide dole 3 ili 5 % ???

nevjerovatno i asko govori kako ste napredni…..

ja mogu sam izabrat i prodajnu cijenu (stoploss i datum vazenja ..i
druge parametre

ok vidim da se nalazimo u dva razlicita svijeta..nisam mislio da je tako …illa
*** obrisano ***

Samo za informaciju kolegama iz inostranstva koji nisu upućeni:
Mi smo prošle godine zaradili od 60-140% na dividendama i kapitalnom prinosu (2007. godina)
Tko je bio u fondovima imao je prinos od 30-56%.

I to bez tehničke, strojarske, građevinske, računovodstvene i prehrambene analize.
Ako postoji mjesto u Europi koje ima takve prinose, molim da nam se javi da ne živimo u zabludi.
Istog dana ćemo se prebaciti tamo.

btw. nekako mi se Sejšeli sviđaju…mislim da ću ove godine 2 tjedna tamo zujati po pjesku…[smiley]

*** obrisano ***

Croman: ” stoploss znac: ako kupis dionicu po 100 kuna komad i ako ona padne 3 kune ti prodas za 97 kuna komad izgubio si 3 % to je stoploss i to mozete ciniti i u hrvatskoj koliko ja znam??? tvoj govor o 2-3 godine i crobex 3600 to su tvoja misljenja…dali vi znate sto je stoploss??? ” 1. u hrvatskoj nemamo stoploss. ako radiš preko brokera, ovisiš o njemu. ako radiš sam, online, veličina gubitaka ovisi o trenutku upada. 2. mislim da nije u redu savjetovati ljudima tzv. povoljnu kupnju i govoriti da odmah režu ako počne padati. tako si mogao sugerirati i bilo koji drugi nivo: npr.3800 i bježi-reži taktiku ako padne više od 3%.

odgovor na 2
———————————————–
27/3-2008

Croman

korisnik od: 26.06.2006.
Burza je kako je, i onaj pad sto se desio …. za njega se ne moze nista uciniti.

Htio bi dati par savjeta “obicnom” ulagacu (kupcu) dionica,fondova,itd

1 kad se kupe dionice uvijek se treba imati u mislima tako zvani : stoploss
stoploss znaci minimirati gubitke:
exempel :
ako kupis dionicu za 1000kuna /komad odluci koliko gubitka prihvacas.ako se odlucis za na primer 3% gubitka i kad dionica padne na 970….prodaj je.U slucaju da ista dionica ide dole prema 500 ti si sa tvojim 3% gubitkom ucinio pravedno.
Stoploss je jedan od Najvaznijih strategiskih poteza kod trgovanja i njega se moze praktizirati i u Hrvatskoj
2 Analize:FA i TA
FA analize su dugorocno gledano dobre analize.Ali buduci da “igra” na burzi je psiholoskog karaktera ima puno slucajeva gde je sve bilo OK prema FA a dionica je opet isla dole(pad) 10-15%.
TA analize : Se upotebljavaju sirom svjeta i ima razlicitih pogleda.
Standard analize sa upotrebljavajem potpor/otpor je jedan nacin,japanske svijece,Gann ili Ewt su neki drugi.

Svaki nade sto njemu najbolje “pase” ali ima jedna vazna stvar : nema analiza sto su 100% sigurne.
Bas zbog toga ja privatno azuriram analize posto ni jedan “pogled” na jednu analizu nije statican…analize trebaju uvijek biti “svjeze”.

Zato treba imati dobru strategiju trgovanja i ucit se od pogreska sto se cine(ne postoji onaj koji nije gresio kod trgovanja (to vazi i za “male i velike ” kupce)

Onog dana kad DNO dode za Crobex(ja neznam danas gde je dno) pocet ce jedan rast .Imaj strategiju i budi spreman … posto i taj rast ce jednom zavrsiti .

Sretno i vidimo se
—————————————
ali sta pomaze savjeti….. ali asko daj im ti savjete..ja cu te pratit narednih godinu dana ovde na poslovnom

ses om ett år…asko

Danas je gotovo jer ako nije poderacu svoju diplomu ko Ciro Blazevic

…hahaha…
…nemoraš to ućiniti ćak i ako si katastrofalno pogriješio…

…zašto???
…1. jer u svoju analizu nisi uvrstio stvarnu kupovnu moć koja je trenutno na burzi…a te podatke nigdje nećeš sa sigurnošću nači…
…2. jer nigdje nema niti podatka kolika je stvarna želja onih koji su kupovno sposobni…
…3. jer analiza ne poznaje prljave igre…a kod nas se ne zna drugačije igrati…ovdje nema ferpleja…

…siguran sam da se fer analiza neće poklopiti sa stvarnošću…
…ali nemoj posustati…nisi ti kriv što nam je svima ovako kako je…

***obrisano***

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

Moj savjet je:
pročitajte nešto od:

Van Horna,
Mishkina,
Eakinsa,
Samuelsona,
Van Grueninga,
Grahama,
Meigsa,
Blansharda,
Brealeya,
Myrsa,
Markusa,
Higginsa,
Bodiea,
Kanea,
Narayanena,
Nanda,
Bratanovića,
Kmenta
i drugim eminentnih pisaca.
Izbor je velik.

Pametniji od mene su mi rekli: “Tko vam daje savjete o tržištu, bježite od njega!”[thumbsup]

p.s Du kfrasta, when ich dich sieh, hobe ich dich fresse…[smiley]

Investment advice endorsed by the monkey

http://www.crumpled.com/brackish/2006/12/investment-advice-endorsed-by-monkey.html%5Bthumbsup%5D

New Report

Close