Do 29 je još u horizontalnom kanalu.
U kojem kanalu? Ne vidim ja nikakav kanal ovdje, ali vidim padajući klin
Nego šta mislite kako će utjecati korekcija koja je najvjerojatnije počela u amera na nas?
Mi imamo za odraditi još 5icu do kraja i ja sam kalkulirao da bi mogli doći do 2550-2600, no sada mi čini da nam sutra slijedi 2187 u najboljem slučaju s čime bi odradili ii od 5ice i nakon nekog vremena završili 5icu na fibu 2342. I onda … ćemo dalje vidjet 🙂
eh…tu ga ja gledam.
nije dovoljno?
Još nikad nisam vidjela kanal određen sa jednom dodirnom točkom.Osim kod gospon inovatora, izgleda da je to postalo zarazno.
I ne samo da to nije kanal dok god nema druge točke dodira, nego vi i bazirate drugu točku dodira na 29 bez ikakve osnove.
Isto tako se može povući i linija koju sam ja povukla na vašem grafu i nazvati je kanalom.
Tom logikom možete vući crte gdje god hoćete i nazvati to kanalom,nema problema.
Ali,nema kanala dok nema barem druge dodirne točke.Isto kao što se ne može vući divergencija unaprijed dok nam vrha ili dna.
Tako je i gospon inovator vukao "kanal" na HT-u gdje smo imali čisti rastući trokut, pa možemo vidjeti kako je taj nepostojeći "kanal" završio.
Onda tehničari ima li crobex snage da ide sutra gore unatoč ovom padu u ostatku svijeta?
ok, nije kanal.
bit je slijedeća:
imamo poprilično očito horizontalno gibanje i liniju potpore (smijem reći trenda?), i dok ne prođe visinu najviše točke u ovom …. ee… djelu vremenske osi, nije ugrožen trend.
naravno ako gledamo na ‘mojem’ grafu. ako gledamo na tvojem grafu, probiti će klin prema gore sutra ako ne već i danas.
i jasno je da ti želiš reći da probijanje klina ukazuje na promjenu trenda.
A ako pogledamo duže vremenske periode, meni je očito da ove ‘male’ oscilacije ne znače skoro ništa.
Malo se investitori ukake kada krene par posto prema dole, ili budu puni sebe kada ide gore.
prosječna razina na dužem segmentu pokazuje količinu straha na tržištu.
trebalo bi gledati neki EMA50.
i obećajem Brankice da ću ubuduće biti ekstremno oprezan i pisati sve po knjizi kada komuniciram s tobom.
Alternacija?
Realno. Realnije od moje opcije prije par postova.
Gospon Graziani, samo hoću da se držimo nekih pravila TA jer ona vrijede i za mene i za vas, da ne dolazi do nesporazuma jer neki od nas čitaju šta drugi pišu,eto samo to.Nemojte se ljutiti.
Kak bi bilo da ja napišem da imamo H&S na ADRS a vi onda mene pitate a gdje mi je lijevo rame, a ja velim pa dobro nije lijevo rame ali kužite kaj hoću reći.
Enivej, nema veze, kaj se tiče VIX-a on je iznad 50 SMA i evo da vidite dugoročnu sliku imam graf gdje imamo veliki padajući klin.
Malo je OT ali evo osnova TA i oscilatora za jednu kolegicu.
P.S zamolio bi moderatore da ne premještaju post.
Alternacija?
moguce…
ali dva pitanja vise u zraku:
1. jel bull divergenijca odradila
2. ovaj pattern svijeca kaze da rast vjerojatno nije gotov…