Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Analiza načinjena 25.09.2009 za IGH
Postavljanjme gann kuteva i na višegodišnju kartu IGH dolazimo do odličnih rezultata glede mogućeg odbijanca,Vidimo kako se dionica savršeno odbija od ovih ganna kuteva.

http://www.svijet-dionica.net/

zasto ajme majko?
imas veliku crvenu, pa hammer, pa dvije zelene zaredom.
to ti je slicno morning staru…

il’ je morning star ili mu je slično?

1. nemaš gapa, koji nije nužan, ali pojačava signal,
2. nemaš potvrde, potvrda bi bila da je zelena svijeća probila cijenu otvaranja crvene svijeće,
3. hammer, hm nije to hammer …

mene trenutno najviše brine gdje ćemo se zaustaviti ?
[/quote]

po mojim definicijama nije potrebno da 4 svijeca zatvori iznad crvene svijece.
samo treba nastavno na 3 svijecu biti zelena 4 svijeca.

Important Factors:

The stars may be more than one, two or even three.
The color of the star and its gaps are not important.
The reliability of this pattern is very high, but still a confirmation in the form of a white candlestick with a higher close or a gap-up is suggested.

ps. jesi jos zabrinut ili ti je sad vec malo lakse?
[wink] [smiley]

morning/evening star formiraju 3 svijeće … 4 je potvrda …

evo ti na dnevnim svjećama pola morning stara, tj. 2/3 … još da se sutra pojavi zelena i eto nas opet up … a i na 23,6% razini smo …

I love the Smell of Profits in the Morning

evo ti na dnevnim svjećama pola morning stara, tj. 2/3 … još da se sutra pojavi zelena i eto nas opet up … a i na 23,6% razini smo …

pa znam da su 3 svijece pattern a 4 je potvrda.
to sam bio i nacrtao.

moji TA argumenti za rast su bili:

1. morning star i oversold na satnom grafu
2. potpora na EMA 20 na dnevnom
3. potpora na liniji trenda na dnevnom
4. potpora na liniji RSI na dnevnom

po mome to je jako puno…

pa znam da su 3 svijece pattern a 4 je potvrda.
to sam bio i nacrtao.

moji TA argumenti za rast su bili:

1. morning star i oversold na satnom grafu
2. potpora na EMA 20 na dnevnom
3. potpora na liniji trenda na dnevnom
4. potpora na liniji RSI na dnevnom

po mome to je jako puno…
[/quote]

zanimljivo je pogledati popunjavanje gapa na INI.
Ocekivao sam to popunjavanje gapa na 1590.
isto je indikativno zatavaranje iznad linije otpora iz 6 mjeseca koja je bila na cca 1620-1630.

ovaj nagli okret je mnoge izbacio iz sedla.

[cool]

SP500

cini se da ce linija uzlaznog trenda uz EMA20 na dnevnom grafu ipak izdrzati.

EMA20 i linija trenda su ipak malo prejake potpore da bi se olako proslo kroz njih.

da je samo jedno od ovog dvoje dalo bi se razmisaljti, ali kako su i EMA20 i linija na skoro istoj razini, veca je sansa da se ide prema gore.

plus, BDI je porasao za 20tak bodova…

osim ako nebude…

pogledaj malo evil speculatora
imaju zanimljive akcije
koliko mi se čini fešta je kod medvjeda tek počela

[/quote]

evilspeculator je dobar momak…al brate od proljeca je nekoliko puta mijenjao count…. a moguce je da ce opet….

Scio me nihil scire

Korekcija na Crobexu je gotova. Ja sam još prije nekoliko dana rekla da idemo do 2135, pali smo malo niže ali po minutnim valovima se vidi kraj korekcije, početak v vala od 3. Na nekim dionicama korekcija još nije gotova, npr. PTKM gdje će bočno gibanje potrajati čitav tjedan ali Crobex ide ponovno u napad prethodnog vrha.

Chapeau!
Naravno, ako sutra bude potvrđeno.

Korekcija na Crobexu je gotova. Ja sam još prije nekoliko dana rekla da idemo do 2135, pali smo malo niže ali po minutnim valovima se vidi kraj korekcije, početak v vala od 3. Na nekim dionicama korekcija još nije gotova, npr. PTKM gdje će bočno gibanje potrajati čitav tjedan ali Crobex ide ponovno u napad prethodnog vrha.

Po Fibo retraceu i Fibo time:
2) 2121 + 2128, jaki dupli fibo, zatvorimo kroz koji dan na 62% vremena udaranjem u liniju trenda. Moj favorit.

plutonice, cijenim tvoje mišljenje pa me zanima me par stvari:
1) dosta nas je predvidjelo da će ova iv završiti danas i meni su bili očita ova 2 fiba koje smo odradili poprilično točno pa me zanima kako si došla do 2135.
2) ptkm: zašto sideways sada, šta ne bi bilo logičnije da odemo do prošlog vrha/fiba pa da tamo idemo sideways dok i zvanično ne počne korekcija? OK, to bi značilo da nećemo probiti 175 u ovom krugu, no opet mi je to logično jer je odrađen ogroman rast od TATL (cca 200%) i jer imamo jaki uzlazni impuls. I navela si prije neke targete cca 195, to je od weekly sma200?

OK 195 je fibo 128%

Danas je završena 4vorka, 3 vala od dna na 1200. Ameri u plusu, sutra nastavak odbijanaca.

Švabe su ipak Švabe, ostvarili su novi Higher high! Jedini smijer kretanja je očito povratak Crobija na 2300. Tko je kupovao danas mudro je napravio, a nije zgorega ni kasno niti sutra!

New Report

Close