Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

EWT S

Millenium cycles

1) 2000 – 1000 B.C.
2) 1000 – 594 B.C
3) 594 B.C. – 476 A.D.
4) 476 – 1000 A.D.
5) 1000 – 2012 A.D.

Grand super cycles

1)1783 – 1835 = 52
2)1835 – 1857 = 22
3)1857 – 1929 = 72
4)1929 – 1942 = 13
5)1942 – 2012 = 70

[huh]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Target je negdje između 1.900 i 2.000 bodova. Proboj prethodnog vrha nije uspio i trebamo se ohladiti i uhvatiti novi zalet. Računam da će se to dogoditi tamo negdje oko Nove godine.

Po fibi je to 38,2%

sad sam racuno po svojim alatimpo mojima ti nije dobar target….meni ispada izmedju 2077 i 2079
molio bih da me netko od iskusnijih ipravi ako gresim makar sam izmedju 87 i 88 posto siguran da sam sa 90 postotnom sigurnoscu dobro izracuno
pofuk

SP500

cini se da ce linija uzlaznog trenda uz EMA20 na dnevnom grafu ipak izdrzati.

EMA20 i linija trenda su ipak malo prejake potpore da bi se olako proslo kroz njih.

da je samo jedno od ovog dvoje dalo bi se razmisaljti, ali kako su i EMA20 i linija na skoro istoj razini, veca je sansa da se ide prema gore.

plus, BDI je porasao za 20tak bodova…

tigrus,
kratkoročne linije trenda, s većim kutom, redovito nisu dugo održive… Vjerojatno bi ti bilo točnije povući onu dugoročnu liniju trenda.
Padat će ameri još, ne brini [bye]
pozdrav
[/quote]

ok, slazem se za ovo s 45 stupnjeva…

s druge strane RSI je takoder nasao potporu u liniji trenda.
i nema negativnih divergencija.

meni ovo sve skupa dobro izgleda.

– morning star sa potvrdom na sp500

– satni je graf na kojem je i slow stoch u oversoldu.

– visoka vjerojantost odbijanaca.

morning star ???? ajme majko …

I love the Smell of Profits in the Morning

Target je negdje između 1.900 i 2.000 bodova. Proboj prethodnog vrha nije uspio i trebamo se ohladiti i uhvatiti novi zalet. Računam da će se to dogoditi tamo negdje oko Nove godine.

Po fibi je to 38,2%

sad sam racuno po svojim alatimpo mojima ti nije dobar target….meni ispada izmedju 2077 i 2079
molio bih da me netko od iskusnijih ipravi ako gresim makar sam izmedju 87 i 88 posto siguran da sam sa 90 postotnom sigurnoscu dobro izracuno
pofuk
[/quote]
genije [thumbsup]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Po fibi je to 38,2%

pofuk
[/quote]
genije [thumbsup]
[/quote]
znaci po Vama sam izgleda vise nego dobro odredio gdje je brana
pofuk
p.s. nemojte molim Vas moje targete uzimati kao oslonac za ulaganje jer su dosta klimavi

pofuk

Ha čuj… smatram da ne bi trebao biti siguran preko 87,4% u sigurnost veću od 84% da si dobro izračunao. [thumbsup]
[/quote]
hm…..da….. moze biti da ste u pravu
ionako se situacija danasnjim otvaranjem totalno promjenila tako da idem po kuci traziti alate kako bi izracunao nove targete i ljudima dao smjernice te konstruktivno pridonio raspravi na ovoj temi
svejedno hvala Vam jer ste mi dali do znanja da mi odstupanja u sigurnosti nisu velika ali doduse moram priznati da jos uvijek postoje ali me morate razumjeti da sam ja ipak friski tehnicar koji se sluzi sada vec pomalo zaboravljenim alatima
pofuk
prijatan i uspjesan dan

http://www.poslovni.hr/127853.aspx
Evo tjedne TA. Sve u svemu ništa dobroga par dana.
Dok se Ameri malo ne trgnu i mi ćemo biti u komi.
Tko je prodao početkom prošlog tjedna sad može kupovati, a tko nije čeka bolje dane.

who dares, wins

– morning star sa potvrdom na sp500

– satni je graf na kojem je i slow stoch u oversoldu.

– visoka vjerojantost odbijanaca.

morning star ???? ajme majko …
[/quote]

zasto ajme majko?
imas veliku crvenu, pa hammer, pa dvije zelene zaredom.
to ti je slicno morning staru…

osvrt na tjednu TA koju mozete procitati na poslovnom.

ovaj P3 sto se spominje ne moze poceti ako nema dobrih razloga za to.
mora biti neki okidac…

Evo jednog homemade osvrta na S/R razine Crobexa.

Neuspješni prošlotjedni "proboj" i ostanak Crobex-a iznad 2200 pokazao je kako je ta razina i dalje veliki "trn" u oku. To je bio drugi ovogodišnji pokušaj prelaska te razine koji se pokazao neuspješnim. Nakon prvog failed brakeout-a vidljivo je kako je Crobex u narednih nekoliko dana vratio veći dio onoga što je skupljao od početka godine – tako jak "odbijanac" najčešće je signal slabosti koji je rezultirao time da smo ostali ispod te razine još cca. pola godine. Ono na što želim ukazati je da je 2200 ključna razina za probiti i da je prošlotjedno "testiranje" mogao biti samo prvi korak prema Crobexu 2600, pa čak i više…

Tome u prilog ide što se index nakon neuspjelog proboja zadržao blizu te razine uz pad volumena trgovanja što tehnička analiza tumači kao "skupljanje snage". U slučaju da u slijedećih par dana ne padnemo jako, ne ispod 2100, Prelazak preko 2200 bi mogao uslijediti vrlo brzo… U slučaju da ne ispadne tako, prvi support je, logično, na 2000 i nakon toga na 1900, s tim da je onaj na 1900 jači, unatoč tomu što je 2000 lijepa okrugla brojka.

Izvor: http://www.investa.hr

http://www.poslovni.hr/127853.aspx
Evo tjedne TA. Sve u svemu ništa dobroga par dana.
Dok se Ameri malo ne trgnu i mi ćemo biti u komi.
Tko je prodao početkom prošlog tjedna sad može kupovati, a tko nije čeka bolje dane.

Nije zgoreg skinuti radne površine analiza pa po njima pratiti kretanja Vaš link lijepo se može komparirati i pratiti po njima ono što je u tekstu najavljeno.

Po mom mišljenju, ako danas padnemo ispod 1.130 (a sada se vrtimo oko otpora 1. FR) mogli bi do 2.025 u ovoj korekciji. Up trend (3 mj) malo je probijen, ali zanemarivo. Treba pričekati dan dva za vidjeti kako će dalje.. Iako sam ja i dalje optimističan.

zasto ajme majko?
imas veliku crvenu, pa hammer, pa dvije zelene zaredom.
to ti je slicno morning staru…

il’ je morning star ili mu je slično?

1. nemaš gapa, koji nije nužan, ali pojačava signal,
2. nemaš potvrde, potvrda bi bila da je zelena svijeća probila cijenu otvaranja crvene svijeće,
3. hammer, hm nije to hammer …

mene trenutno najviše brine gdje ćemo se zaustaviti ?

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close