Po TA Amerikanci su 23.9.2009 stvorili formaciju dan obrata trenda koja je vrlo rijetka, i na koju bi kad se dogodi investitori trebali obratiti pozornost na nju.
Daj ti meni croata objasni ta dva grafa s današnjim danom, ne kužim gdje vidiš sličnost. A što se insidera tiče, tu "dezinformaciju" proturaju još od 4/2009. godine.
Po TA Amerikanci su 23.9.2009 stvorili formaciju dan obrata trenda koja je vrlo rijetka, i na koju bi kad se dogodi investitori trebali obratiti pozornost na nju.
Da bi se ta formacija stvorila trebaju biti ispunjena tri uvjeta:
-cjena otvaranja mora biti viša od cjene jučerašnjeg zatvaranja (cjena otvaranja od 23.9 je veća od cjene zatvaranja 22.9)
-U tom danu se mora stvoriti novi vrh što je ispunjeno 23.9
-cjena zatvaranja mora biti ispod jučerašnje najniže cjene (cjena zatvaranja 23.9 je niža od jučerašnje(22.9) najniže razine).
Vjerovali ili ne ova formacija se stvorila i 11.10.2007 što je i najviša razina S&P 500 indexa u povijesti – i što je još bolje bila je popraćena velikim volumenom trgovanja. Da je netko trgovao prema ovoj formaciji mogao je prodati svoje dionice na samo vrhu, ali doslovno na samom vrhu.
Rezime po ovoj formaciji trebali bi ići dolje- koliko, vidjet ćemo, možda do 11.10.2009, baš na obljeticu ALL TIME HIGH.
A dali je i 23.09 popraćen sa isto tako velikim volumenom trgovanja.
[/quote]
ne, volumen je slab.
Evo još 1 graf za PTKM prema kojem je moguć i rast do maksimalno 191-197kn,
al sve mi to djeluje nekako nemoguće dok ostale dionice padaju i strani marketi tonu sve dublje!
Splićo, kako te od takvog velikog optimizma prije par dana ulovio sad tako veliki pesimizam. Svaki rast ima i svoju korekcija, a čim ona krene odmah svi vide propast. Petrokemija definitivno nije završila sa svojim rastom i trenutno odrađuje korekciju iv vala. Prema kanalu i gannovoj lepezi optimističan je target 220 kn, mada za sada kao prvi target uzimam 195 kn.
Evo još 1 graf za PTKM prema kojem je moguć i rast do maksimalno 191-197kn,
al sve mi to djeluje nekako nemoguće dok ostale dionice padaju i strani marketi tonu sve dublje!
Splićo, kako te od takvog velikog optimizma prije par dana ulovio sad tako veliki pesimizam. Svaki rast ima i svoju korekcija, a čim ona krene odmah svi vide propast. Petrokemija definitivno nije završila sa svojim rastom i trenutno odrađuje korekciju iv vala. Prema kanalu i gannovoj lepezi optimističan je target 220 kn, mada za sada kao prvi target uzimam 195 kn.
[/quote]
Da, slažem se s tobom! Nemam pesimizam, dapače već znam gornje targete čim ova korekcija prođe!
Da će to biti na Crobex 2050 sve sam više sigurniji!
PTKM u prilogu jedina ima probijanje BEAR linije uz samo 1 kratki test, a mora biti i drugi najmanje!
Vjerujem kako može do 177kn opet, al iza toga bit će propad pa ti pričaj šta hoćeš!
Mora biti 2.test i onda poslije toga 5.g. BULL! Tu počinje njen VAL 3. Al tada će biti već kraj 2009.g.
– morning star sa potvrdom na sp500
– satni je graf na kojem je i slow stoch u oversoldu.
– visoka vjerojantost odbijanaca.
SP500
cini se da ce linija uzlaznog trenda uz EMA20 na dnevnom grafu ipak izdrzati.
EMA20 i linija trenda su ipak malo prejake potpore da bi se olako proslo kroz njih.
da je samo jedno od ovog dvoje dalo bi se razmisaljti, ali kako su i EMA20 i linija na skoro istoj razini, veca je sansa da se ide prema gore.
plus, BDI je porasao za 20tak bodova…
SP500
EMA20 i linija trenda su ipak malo prejake potpore da bi se olako proslo kroz njih.
da je samo jedno od ovog dvoje dalo bi se razmisaljti, ali kako su i EMA20 i linija na skoro istoj razini, veca je sansa da se ide prema gore.
osim ako nebude…
pogledaj malo evil speculatora
imaju zanimljive akcije
koliko mi se čini fešta je kod medvjeda tek počela
SP500
tigrus,
kratkoročne linije trenda, s većim kutom, redovito nisu dugo održive… Vjerojatno bi ti bilo točnije povući onu dugoročnu liniju trenda.
Padat će ameri još, ne brini [bye]
pozdrav
SP500
osim ako nebude…
imaju zanimljive akcije
[/quote]
ma…bezveze..
pogledao sam ih.
ja trenutno pricam o odijancu.
Malo analiza BDI,naročito za naše ljubitelje brodara. Prolistajte malo što sam pisala o BDI u 8. mjesecu dok su neki najavljivali odbijanac.
Evo nova analiza.
Nakon četiri mjeseca cijena je pala ispod SMA 200 što je vrlo beriš znak i upućuje na ostvarenje moje prognoze iz 25.08. MACD je dao sell signal a histogram je sad prešao u negativu.
RSI ne pokazuje znakove života.Uglavnom, sumor,jad i čemer
SP500
osim ako nebude…
imaju zanimljive akcije
[/quote]
Ma zamisli ti, tri dana korekcije na onakav rast i već je počeo medvjed.
Interesantano.