Istina je da se mnoge dionice tehnički u USA ponašaju tako kako se nisu ponašale nikada niti 2005,2006,2007 godine. Da li je to zbog ogromne količine shortera pa zatvaraju pozicije, ali neki indikatori su toliko vrući, da je za navjerovati.
mene najvise muci to da crobex neadekvatno prati sp500.
kako je moguce da mi jos nismo probili 23,6%, a ameri ce uskoro testirati 50% retracea?
ameri ako probiju 50%, moraju ici u ponistenje cijelog pada.
njima do 50%retracea fali jos cca 50 bodova ili 5%, a nama vise od 1000 ili 50% rasta!!!.
Što sljedi nacrtao sam malo prije – a ako staviš malo truda naci ćeš puno toga na stranim forumima… Evo kako su tada ameri pogodili. Mada nije index DOW ne go SP isto je.
[/quote]
da to nije faza skepticizma…..?????
Istina je da se mnoge dionice tehnički u USA ponašaju tako kako se nisu ponašale nikada niti 2005,2006,2007 godine. Da li je to zbog ogromne količine shortera pa zatvaraju pozicije, ali neki indikatori su toliko vrući, da je za navjerovati.
Vrući su zato jer znaju da će sljedeći dan biti skuplje i sljedeći opet skuplje..i tako sljedećih 20 godina surovog bull marketa. Naravno da su neke dionice pregrijane,pa boje se ljudi dane ostanu bez jeftinih dionica i ja ih razumijem.
mene najvise muci to da crobex neadekvatno prati sp500.
kako je moguce da mi jos nismo probili 23,6%, a ameri ce uskoro testirati 50% retracea?
ameri ako probiju 50%, moraju ici u ponistenje cijelog pada.
njima do 50%retracea fali jos cca 50 bodova ili 5%, a nama vise od 1000 ili 50% rasta!!!.
Tigre moraš prihvatiti činjenicu da mi idemo u cjenovni oporavak pretjeranoga pada.Koje su naše antirecesijske mjere? Povećanje PDV-a i krizni porez kako će te mjere potakniti potrošnju? Evo vidim svi nahrlili u shoping centre i kupuju đinđuve!
Otvoriš paštetu i iskoči afera HEP,HŽ,DLKV,lokalna samouprava,PODR,IGH,otvorite paštetu i sutra nastavite niz…
Proračun za iduću godinu već sada se spremaju zadužiti 7-8 milijardi kuna a nisu naveli gdje će se zadužiti vani ili kod domaćih kreditora, ako se zaduže kod naših banaka isisat će privredi kredite.
Sve ove vijesti i nisu baš nešto fensi ili se možda tebi tako čine?
Tako da i oporavak dionica ide svakom po zaslugama.
Da si negdje mogao kupiti crobex po 1240 sad bi imao prinos od 83% dok se to kod cac-a,dax,sp-a i engleza vrti od 50%-60% tako da u realnom oporavku smo ipak "zerca" brži nego ostale zapadne burze.
@nikson
ne bih se složio s ovom konstatacijom o % rasta, iako su podaci koje si naveo točni … naime, ovo je kao priča o marži i rabatu … 30% je 30% ali u apsolutnim iznosima te dvije kategorije nisu iste. Ako gledamo % rasta kroz "rabatnu" skalu od vrha mi definitivno zaostajemo za EU i SAD, no isto tako u marži od dna prednjačimo. Osobno sam skloniji "rabatnom" izračunu.
Pozz
Evo samo jedna mogućnost, zato malo opreza nikad ne škodi…
Medvjeđa divergencija, plus toga adx izišao iznad D+ linije i lagano zakreće kut…
Ne treba ponavljati da to još uvijek ne znači da ćemo zbilja padati, ali svakako daje šanse za to oko 70%…
Dalje je "money managment", strategija… To je ionako vjerojatno najvažnija stvar u trgovanju na burzi, uz neizostavno poznavanje barem osnova TA i FA.
@ pinball sve ok "rabat" nam je lošiji radi gore spomenutih stvari ali poanta bi bila da rabati svima rastu ali da crobexova marža bude "malo" viša od ostalih burzi pa bi s vremenom sve sjelo na svoje mjesto.
U pravu si Tony, sad sam siguran da probijamo prethodni vrh šale, samo to neće biti danas. [thumbsup]
U pravu si Tony, sad sam siguran da probijamo prethodni vrh šale, samo to neće biti danas. [thumbsup]
I ja sam siguran da ćemo probiti taj vrh, samo još moram ocijeniti kad točno. Ali ne brini, neću to ovdje napisati kao ni gotovo ništa posljednjih mjeseci. A ovo malo što ponekad stavim, to bude samo i isključivo zbog onih nekoliko ljudi kojima to zbilja može pomoći, a ne zbog onih koji sami sve znaju kao ni zbog onih koji drukaju čas na ovu čas na onu stranu, ovisno o tomu jesu li u dionicama ili u cashu. Osim toga, u TA nema nikad 100% sigurnosti, ali kad postoji dosta indicija za nekakav scenarij, onda je potrebno raditi s povećanim oprezom. Ja sam ukazao samo na to, i ništa više…
A je li moguće da odmah danas-sutra probijemo taj prošli vrh? – Pa naravno da jest, uvijek je moguće. Samo za to treba intenzitet i snaga koja se trenutno ovdje ne vidi… Kad će se vidjeti, ne znam. Treba pratiti. Novi podaci stvaraju nove formacije, rekao bi Cromy.
Eh da, i veliki je nedostatak što na TT za Crobex nema volumena, dok za druge dionice ima. To je jedan od vrlo bitnih pokazatelja i naznaka skorog trenda… [bye]