Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

molio bih Brankicu da nam kaže kad će troznamenkasti Crobex. hvala

Švarci – tek sljedeće godine u 4. ili 5 . mesecu. Target cca. 500 kn.

P.S. Hvala za kolac

nema korekcije jer je stopa pada (ili rasta) američkih makroekonomskih pokazatelja u drugoj derivaciji. nebitno jel isti rastu ili padaju. Market ide prema ATH dok god se ne promjeni derivacija.

što bi to značilo, ako možete malo pojasniti.

matematičko znanje o derivacijama, gradijentima, integralima i sličnim stvarima
ja osobno imam u malom prstu, ali me interesira što vam to znači da je "stopa rasta
pokazatelja u drugoj derivaciji
", te koji bi to bili pokazatelji (može jedan za primjer).

hvala.
[/quote]

objasnit ću vam na SP 1450. sad nemrem, moram zaraditi.sorry. [cool]
[/quote]

Vaš odgovor me ostavalja u čudu. Odlučite se poprilično prepotentno iznjeti neku tvrdnju na forum, u stilu "nema korekcije jer ovo i ono", sugerirajući neko svoje veliko znanje koje vam daje sigurnost u ovo sve što se dešava te koje nadmašuje sve ove beskorisne rasprave forumaša.
Zatim kada vas se pita, da to svoje veliko znanje, barem malo bolje argumentirate, s obzirom da rečenica "indikatori su u drugoj derivaciji" nema nikakav smisao. Barem ne u hrvatskom jeziku.
Argumentaciju nismo dobili, čak nismo niti dobili primjer jednog indikatora koji je u "drugoj derivaciji".

I sve to pod nevjerojatno nelogičnom, te čak smiješnom isprikom, da ako vi pojasnite tu svoju rečenicu, vi osobno ne bi bili u stanju zaraditi. Mislim, tragikomično.

Ja sam već mnogo puta čuo razno razne ekonomiste, čak i na CNBCu, kako u svom htjenju da se naprave pametni koriste izraz da je neki indikator u "second derivativ"-u. Pretpostavljam da ste to čuli i vi, pa eto ste se htjeli napraviti pametni, a onda kad ste upitani za objašnjenje, onda se tako neuvjerljivo izvlačite, a ustvari očito ne znate to argumentirati.

Svi znamo da derivacijom funkcije (krivulje) drugog reda, dobijemo funkciju (krivlju) prvog reda, a derivacijom krivulje prvog reda, dobijemo konstantu. Općenito d(x^n)=n*x^(n-1), te d(x)=1… itd.

Kada neki indikator, ima karakteristike krivulje drugog reda, tj raste ili pada nelinearno. Dakle na to se misli kada čujete da "indicators are in second derivative", ali očito zbog manjka znanja vi ste to tako preveli, da naprosto ta vaša rečenica nema nikakav smisao, te otkriva koliko ste potkovani. A opet ne lilbite se izlaziti tako pompozno na forum. Šteta.

Dakle Vaš odgovor ni približno nije zadovoljio, budite fer prema forumašima, pa kada se već postavljete iznad svih takvim izjavama, dajte barem nešto, dajte barem mrvicu izargumentirajte. Vjerujte, nećete izgubiti nimalo profita radi toga.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

nema korekcije jer je stopa pada (ili rasta) američkih makroekonomskih pokazatelja u drugoj derivaciji. nebitno jel isti rastu ili padaju. Market ide prema ATH dok god se ne promjeni derivacija.

ja osobno imam u malom prstu, ali me interesira što vam to znači da je "stopa rasta

hvala.
[/quote]

[/quote]

Vaš odgovor me ostavalja u čudu. Odlučite se poprilično prepotentno iznjeti neku tvrdnju na forum, u stilu "nema korekcije jer ovo i ono", sugerirajući neko svoje veliko znanje koje vam daje sigurnost u ovo sve što se dešava te koje nadmašuje sve ove beskorisne rasprave forumaša.
Zatim kada vas se pita, da to svoje veliko znanje, barem malo bolje argumentirate, s obzirom da rečenica "indikatori su u drugoj derivaciji" nema nikakav smisao. Barem ne u hrvatskom jeziku.
Argumentaciju nismo dobili, čak nismo niti dobili primjer jednog indikatora koji je u "drugoj derivaciji".

I sve to pod nevjerojatno nelogičnom, te čak smiješnom isprikom, da ako vi pojasnite tu svoju rečenicu, vi osobno ne bi bili u stanju zaraditi. Mislim, tragikomično.

Ja sam već mnogo puta čuo razno razne ekonomiste, čak i na CNBCu, kako u svom htjenju da se naprave pametni koriste izraz da je neki indikator u "second derivativ"-u. Pretpostavljam da ste to čuli i vi, pa eto ste se htjeli napraviti pametni, a onda kad ste upitani za objašnjenje, onda se tako neuvjerljivo izvlačite, a ustvari očito ne znate to argumentirati.

Svi znamo da derivacijom funkcije (krivulje) drugog reda, dobijemo funkciju (krivlju) prvog reda, a derivacijom krivulje prvog reda, dobijemo konstantu. Općenito d(x^n)=n*x^(n-1), te d(x)=1… itd.

Kada neki indikator, ima karakteristike krivulje drugog reda, tj raste ili pada nelinearno. Dakle na to se misli kada čujete da "indicators are in second derivative", ali očito zbog manjka znanja vi ste to tako preveli, da naprosto ta vaša rečenica nema nikakav smisao, te otkriva koliko ste potkovani. A opet ne lilbite se izlaziti tako pompozno na forum. Šteta.

Dakle Vaš odgovor ni približno nije zadovoljio, budite fer prema forumašima, pa kada se već postavljete iznad svih takvim izjavama, dajte barem nešto, dajte barem mrvicu izargumentirajte. Vjerujte, nećete izgubiti nimalo profita radi toga.

[/quote]

kolega, nikad nisam čuo za te engleske fraze koje navodite. Uopće nemam CNBC niti ikakvu stranu televiziju. Od televizije gledam eventualno Dnevnik (ako sam doma) i emisiju Paralele. Derivacije sam naučio u srednjoj školi, a usavršio na fakultetu u jednom od 4 kolegija iz matematike. ugodno čuđenje želim.

I'LL BE BACK

molio bih Brankicu da nam kaže kad će troznamenkasti Crobex. hvala

Švarci – tek sljedeće godine u 4. ili 5 . mesecu. Target cca. 500 kn.

P.S. Hvala za kolac
[/quote]

crobex na 500?
hvala na upozorenju,
moguće u slučaju neke totalne prirodne destrukcije i kataklizme ili neki nuklearni rat
a možda i desant slovenaca

Crobex pao z 0,76 i odma ide na 500 bodova he ha ha odavno nisam pukao od smijeha ko sad kad sam ovo pročita.Svaka čast odličan vic KNECHT 19 [lol] [thumbsup]

hvala.
[/quote]

[/quote]

[/quote]

kolega, nikad nisam čuo za te engleske fraze koje navodite. Uopće nemam CNBC niti ikakvu stranu televiziju. Od televizije gledam eventualno Dnevnik (ako sam doma) i emisiju Paralele. Derivacije sam naučio u srednjoj školi, a usavršio na fakultetu u jednom od 4 kolegija iz matematike. ugodno čuđenje želim.

[/quote]

FerengiHr – ma ima to teorijski smisla, ali praktički je malo upotrebljivio. Zašto?

Teorijski smisao: Činjenica je da kod nulte vrijednosti prve derivacije se radi o (lokalnom ili globalnom) minimumu ili maksimumu date funkcije. Pa kad druga derivacija je pozitivna, onda data funkcije počinje s rastom od te točke, i obrnuto.
Međutim,
Praktički (ne)smisao: Modeli rasta privrede su toliko složeni (s jako puno varijabli, koje nikad ne mogu niti približno opisati cjeli problem) – pa su praktiči institutskog značaja. Najveće banke se sasvim sigurno bave s time, ali običnom puku – cijela priča je beznačajna.

Koji put je i onim bankama beskorisno jer se može sukcesivno poajvljivati više lokalnih ekstrema funkcije. Primjerice u trećem kvartalu u USA očekuje se rast GDP-a veći od onoga u četvrtom kvartalu. Itd

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

@ MMM, FrerengiHr i Governer

ocekivao sam vise od Vase rasprave…
[undecid]

Dalekovod

http://i38.tinypic.com/25as16s.jpg

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

O derivacijama,varijablama i Infitezimalnom računu pretpostavljam da većina pojma nema,te nam samo ostaje gatanje u šolju.Tko zna možda iz gatanja u šolju i ima nešto.Po nekoj tamo teoriji svako zrnce prašine,svaka stvar sadrži istinu i predođbu o onom što je bilo i što će biti,jer vrijeme ne postoji, već sve jest sada i ovdje.
p.s.sorry,ali da parafraziram i ivu samozvanog cara,"ak si gladan najedi se,jer tko zna što nosi novo sutra",to znači jedi,pošteno radi,prazni crijeva redovno,odmaraj se i ne mudruj previše.Ne mudruj previše,jer sve je ionako kako jest,i kako treba da bude.

FerengiHr – ma ima to teorijski smisla, ali praktički je malo upotrebljivio. Zašto?

Teorijski smisao: Činjenica je da kod nulte vrijednosti prve derivacije se radi o (lokalnom ili globalnom) minimumu ili maksimumu date funkcije. Pa kad druga derivacija je pozitivna, onda data funkcije počinje s rastom od te točke, i obrnuto.

Međutim,
Praktički (ne)smisao: Modeli rasta privrede su toliko složeni (s jako puno varijabli, koje nikad ne mogu niti približno opisati cjeli problem) – pa su praktiči institutskog značaja. Najveće banke se sasvim sigurno bave s time, ali običnom puku – cijela priča je beznačajna.

Koji put je i onim bankama beskorisno jer se može sukcesivno poajvljivati više lokalnih ekstrema funkcije. Primjerice u trećem kvartalu u USA očekuje se rast GDP-a veći od onoga

Slažem se sa vašim konstatacijama (stotka), tako nešto sam ja očekivao da Švarci kaže,
no međutim ništa od njega nismo dobili, nego posprdne odgovore. Šteta što gospodin nema
poštovanja prema ostalim kolegama, forumašima. Al dobro. Nebitno više.

Pošto je ovo ipak tema TA, evo da i ja dam svoj skromni prilog (kad sam osobno zadrti tehničar).
Pogled na crobeks, koji je po meni pred tjednom "korekcije", koja može biti u obliku pada ili kao
congestion-a.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

@ Lulu1

Super crtež.

Ne želim biti cjepidlaka, ali šalici za sada nedostaje drška.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

… evo kako ameri, ami, sagledavaju perspektivu S&P500 indeksa.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

New Report

Close