Znaci imamo divergenciju na MACD,RSI,MOMENTUMU
-imamo padajuci klin koji se uklapa total u EWT teoriju
-i za kraj imamo dugorocnu potporu iz 2004 godine ako ovo nije dno tu negdje oko 3500 onda se ostavljam TA i prelazim u FUNDAMENTALISTE.
Znaci od danas si se ostavio TA i presao u fundamentaliste?
Mi fundamentalisti vidimo i bez TA da ce ovo udariti u 3200-3300 vjerojatno vec tijekom slijedeceg tjedna.
Dobro je da je “guru” Vlad ovdje sa svojim doskocicama ok TA. Vlad, ostavi se corava posla nije to za tebe. Croman je za sve vas doktor nauka a posebno za tebe. NHF. [bye][bye][bye][bye]
U organizaciji Zagrebačke burze održana je konferencija za novinare, bolje rečeno okrugli stol, na temu o trenutačnoj situaciji na tržištu kapitala…
…Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Samodol, smatra kako se nijednog od sudinika na tržištu kapitala ne može optužiti za pad tržišta, ali kako su veliku ulogu u širenju panike imali mediji i među njima posebno “analitikanti“ koji “donose zaključke preko koljena”….
[lol]
traže se vrhovi….
ako je vrh (4) pogođen, ne padamo ispod 3300
ako nije,
neka pivek pije!
uvik triba nać razlog za slavit.[thumbsup]
Slična se situacija ponovila i danas: neki su govornici (Hrešić) tvrdili da je tržište i dalje precijenjeno, drugi su (Stojić) kao jedan od indikatora za analizu ponudili teoriju padajućeg klina, prema kojoj je tržište vrlo blizu najniže točke negativne korekcije pa bismo uskoro mogli vidjeti porast burze, regulator (Hanfa) kao jedan od uzroka uz novinare(!) vidi i sastav Crobexa, za koji smatra da je preširok i nedovoljno reprezentativan, a ostali uzroke vide u kreditnoj krizi i nestabilnosti regije zbog kosovskog problema.
Evo na dnevniku javljaju da ima podcjenjenih dionica (neš ti čuda) iz Erstea i klin koji je na cca 3300 na njihovom grafu koliko sam vidio.
Evo na dnevniku javljaju da ima podcjenjenih dionica (neš ti čuda) iz Erstea i klin koji je na cca 3300 na njihovom grafu koliko sam vidio.
ispravak navoda ; lik iz erste-a je rekao da je burza i dalje precijenjena ali da ima ponekih podcijenjenih dionica .. (!?)
zašto to nije pričao kad je crobexu bio iznad 5.000 ?
nego su onda davali reklame na svakom koraku da privuku nove ulagače ??
jesu li tada varali ulagače ? ili to čine sada ?
Slična se situacija ponovila i danas: neki su govornici (Hrešić) tvrdili da je tržište i dalje precijenjeno, drugi su (Stojić) kao jedan od indikatora za analizu ponudili teoriju padajućeg klina, prema kojoj je tržište vrlo blizu najniže točke negativne korekcije pa bismo uskoro mogli vidjeti porast burze, regulator (Hanfa) kao jedan od uzroka uz novinare(!) vidi i sastav Crobexa, za koji smatra da je preširok i nedovoljno reprezentativan, a ostali uzroke vide u kreditnoj krizi i nestabilnosti regije zbog kosovskog problema.
“Padajuci klin” je dug.Kako to da se ga spominje sada kad je na zavrsetku ? zasto se nije vise govorilo da se izade iz dionica zbog moguceg padajuceg klina? Ili ga mozda tek sada vide.
Situacija sa Crobexom i njegovim padom nije specificna. 2000 godine je svedska burza padala isto duboko.
Svedska Eriksson-dionica je od ca 200 sv-kr pala na ca 4 sv-kr.
samo jedan manji dio dionicara je izasao(prodao) na razini 200-150 kr….mnogi njih su cekali sve do 20-30 sv-kr.
razlog…obcni ljudi nisu znali sto uradit i mnogi su pratili savjete banaka i brokera.
Tako da ono sto se desava u Hrvatskoj nije specificno…to je psihologija burze
zašto to nije pričao kad je crobexu bio iznad 5.000 ?
>>> Ja sam vam pricao na mojoj web stranici o padu prema 4300
i za hvalu me izrugavate i zovete kretenom
takav je hrvatski narod
_Mrzljak_: ” zašto to nije pričao kad je crobexu bio iznad 5.000 ? ” >>> Ja sam vam pricao na mojoj web stranici i za hvalu me izrugavate i zovete kretenom takav je hrvatski narod
ne znam što si pričao , bio sam par puta na tvojoj stranici ali ona je više nego loša , kaotična , linkovi ne rade , nema nekog sadržaja, texta, mislim da lošiju stranicu nisam dugo vidio .. nemoj se ljutiti .
koliko znam ti si “tehničar” , moje pitanje je išlo “fundamentelistima” iz fondova koji sad imaju objašnjenja za ovaj pad .. a prije 3 do 6 mjeseci su sve radili ne bili namamili nove ulagače ..
PS. inače ja sam jedan dio portfelja (40 %) prodao u razdoblju od 11 do 12 mjeseca ostao sam u nekim manje likvidnim dionicama koje nisu ni ludo rasle pa nemaju razloga ni za “ludi” pad , ali ipak nošene ovom bujicom su smanjile (trenutnu) cijenu .. ali za njih se ne bojim ..
Mrzljak, zašto uopće netko sluša ljude koji su, zbog svoje pozicije i radnog mjesta, subjektivni u procjeni Burze i dionica?
Izmišljena fikcija:
Tijekom prijepodneva, naša ekipa posjetila je butik “Fashion guru” i porazgovarala sa voditeljicom trgovine. U ugodnom raspoloženju, Hrvojka je srdačno i sa smješkom na licu odgovarala na naša pitanja:
Da se primjetiti da je odjeća u trgovinama preskupa te da je uslijedio pad interesa a time i pad cijena odjeće. Kakav je slučaj sa vašom trgovinom i artiklima?
– I mi bilježimo pad prodaje i sniženje cijena, no evo… mogu vam pokazati. Vidite ovu majicu? Tu majicu smo svojedobno prodavali po 1950 kuna, kad je bila u vrhu popularnosti. Nešto kasnije, cijene smo snižavali malo pomalo, da bi sada tu majicu Vi mogli dobiti već u pola cijene, 800-900 kuna!
Naravno, naša skladišta su sve praznija i praznija, ali mi i dalje nudimo po ovim cijenama i ja svima mogu preporučiti upravo ovu majicu, jer ju i ja imam na sebi. Isto tako, ako vas puno počne kupovati ovu majicu, onda ćemo morati ponovno podići cijene, a što usput ide nama na ruku, jer imamo veću zaradu. No… nama nije u interesu zarada na vlastitoj robi, nego pravi i pošteni savjet kupcu, kako ne bi odabrao neki drugi proizvod nego upravo ovu majicu koju mi nudimo.
Zahvalili smo se Hrvojki, te sa po jednom poklonjenom majicom pod miškom, zaputili se u našu redakciju.
——————
Kapiš? [huh]