Kolega Split!
sta kazes na ovo sada?
[proud]
primjecujem negativne divergencije na dnevnom SLow Stochu.
crobex je kreirao visi vrh, dok je oscilator na nizem vrhu.
uskoro slijedi krizanje za sell.
slobodno pogledajte ako mi ne vjerujete.
danas ce biti zanimljivo vidjeti sto ce biti sa SP500,
zadnja svijeca je crveni doji i fast stoh se prekrizio za sell.
upozorenje malim ulagacima: pazite se VDKTa i HDELa.
srednjerocno je HDEL ok, ali sada se pumpa.
PS. polako mozemo zakljucivati da je dobitna kombinacija –
"moj nos" u suradnji sa TA.
[/quote]
Sa VDKT nisi pogodio, a nebi reka ni da si sa HDEL prema skupljanju na kupnji.
Prije mislim da će se dogoditi suprotno od onoga što si napisao.
[/quote]
I kolega Tigrusu, jesam bio u pravu.
[/quote]
kolega Korkyra, nisi bio u pravu.
[/quote]
Ha, ha, ha, pa zar tako sine brute.I time se služite.
JESAM KOLEGA BIO SAM U PRAVU.
Kao prvo post je pisan prije par dana i cijene su bile niže nego danas na zatvaranju, a nakon toga cijena HDEL je došla do 389 a VDKT do 498.
Drugo dragi kolega zar mislite da dionica može odraditi rast od 30-40% bez nekakve korekcije.Ovo je normalana korekcija, i svaka iole iskusnija osoba na burzi ovo je trebala vidjeti.
Moglo se je i prodati, samo treba znati vrhove.
Treće, jučer su počeli a danas su u korekciju išli svi a ne samo ove dvije dionice, a crobex je u pozitvi isključivo mućkama i tehnikalijama.
Dakle kada su obje dionice narasle 20% ja sam vam napisao da sam bio u pravu.
[/quote]
kljuc upororenja je bila pregrijanost oscilatora.
cijena mozda je probila prosli vrh, ali je bilo ocekivano naglo ispuhavanje nakon 498.
to naglo ispuhavanje je bit.
[/quote]
pregrijanost oscilatora je moga svak vidit, ali ste ga vi izgledala vidili prije 20% odradjenog rasta.
Dakle od vašega upozorenja do početka korekcije moglo se uzesti 20% zarade što nije malo.
A što se tiče vašeg upozorenja i pisanja to vam poštivam, ali je ipak bilo preuranjeno.
Jeli vidite sad kolega negativnu divergenciju ?
[/quote]
I jučer se dala vidjeti određena divergencija, a i danas se dala vidjeti, uopće to ne negiram, ali to mi apsolutno ništa ne znači. Možda znači nekim trejderima ili onima koji su pokušali preslagivati pozicije.
Iz višednevne perspektive ovo se čak ni ne može nazvati ozbiljnom korekcijom. Ako je to bila korekcija koju je sugerirao taj graf ja sam djed mraz. Pa današnja završna cijena je završila opet iznad jučerašnje završne!
Možda griješim, ali ovo nije ni blizu korekcije kakvu su neki očekivali…
[/quote]
pa daj pogledaj tjedni kad vec crtas slowstoch
[/quote]
Pa na tjednom prikazu tek ništa ne vidim. Ovdje uopće nema divergencije.
Do korekcije će doći kad tad, ali nije još vrijeme, za to moraju biti ispunjeni neki drugi preduvjeti osim negativne divergencije na slow stochasticu. A dok se to ne dogodi indeks može još danima ostvarivati nove vrhove…
DLKV danas ponovo testirao nivo oko 424 kn i ponovo je potpora izdržala. No prije toga je odmah početkom dana testirao i lako svladao otpor na 435-440 kn.
Završna cijena viša od prethodne, prosječna cijena viša od prethodne, a obzirom i da se dva dana trguje na vrlo dobrom volumenu iznad potpore (unatoč ili zahvaljujući negativnom medijskom pritisku), te obzirom na obrazac koji se stvara…zaključite sami što i kako dalje…
Da ovjekovječimo činjenicu da RSI može biti veći od 90, na dvije dionice HT i ATGR. Tako je bilo danas prije podne. Ne očekujem da će se brzo ponoviti, bar na likvidnijim dionicama, pa mislim da ta činjenica zaslužuje da bude dokumentirana, i na ovaj način.
Kod amera je to gotovo nemoguće, pa tako S&P u zadnjih 48 godina nije niti primirisao RSI od 90. No dobro, kod njih postoje dva pravila: prvo, ako RSI pređe 70 "čekaj i u padu preko 70 prodaj", drugo, ako RSI pređe 80 "prodaj odmah i ne čekaj nikakvi pad". Ima to i nekog smisla, jer se tako ponovo potiče potražnja za tim dionicama, ovako, … ????
Ako se netko bolje razumije u volumene i odnose cijena/volumen ne bi bilo loše da protumači ovu situaciju…
samo da vam pokažem nešto. za sve vas koji sumnjate u dugoročnost ovog trenda.
pretpostavit ću da ste upoznati sa teorijom četverogodišnjih ciklusa na TK.
Štovani tehničari,
Jutros sam stavio ovaj prijedlog na topicu "Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala", ali nije bilo odaziva.
Mislim da bi bilo zanimljivo vidjeti koliko bi iznosio Crobex ako bi se izuzeo utjecaj porasta HT-a na isti, pa ako netko ima mogućnost i znanje to izračunati, molim da nam to izračuna.
Mislim da bi to bilo interesantno jer bi pokazalo koliko je stvarno porastao Crobex bez utjecaja rasta HT-a u odnosu na vrh iz lipnja ove godine. Tada je HT bio maksimalnih 223 kn, a na početku ovog rasta se vrtio oko 228 kn.
Ako se netko bolje razumije u volumene i odnose cijena/volumen ne bi bilo loše da protumači ovu situaciju…
Po mene hanger, ako je to kviz pitanje ukazuje da se treba držati zelenila, jer ono ukazuje na rast. Što si dublje u gušćoj borovoj šumi to ti je bolje. Ako naleti koja crvenkasta smreka, osušena, a hoće, to je mala smrekica i na nju ne treba obraćati pažnju, zašto, zato što če zelenilo i dalje prevladavati i to skroz do 60x kn, možda i koja desetica pred x-om, a onda valja kada se naiđe na crveni tepih, izuti i staviti lovu u čarapu, jer tamo je najsigurnija i to sve dok se ne zgotovi onaj pravi ABC.
Gosm. hanger; jesam prošao na prvom pitanju ??
LP
Jubito ako te baš interesira da je HT danas završio na 300 kn a sve ostale dionice tu di jesu Crobex bi ti iznosio 2295 kn.Da je HT danas završio na 350 kn crobex bi iznosio 2346,88.Da je HT danas završio na 200 kn crobex bi iznosio 2193,69 bodova.
Nemoguće je sa samo jednom dionicom manipulirati tržištem.
Anomalija zvana "strani investitor" koji prvenstveno kupuje na osnovu fundamentalne, a ne tehničke analize.
Ht-223 kn crobex po današnjim cijenama 2217,17
Ht-228 kn crobex po današnjim cijenama 2222,28
Svaka čast nikson, tx !