Korekcija je otišla u treću derivaciju. Ili se je vratila na nulu, tko će ga znati.
Zadnja tri diferencijala su trajala otprilike 10 dana, hoće li i ovaj?
A padovi su bili blagi, tako da ne bi trebali niže od 2130-2150 ići.
Evo otprilike je to ovako izledalo, pa sad ti pogađaj jel vrh ili ne…a vidiš negativnu divergenciju…
Jeli vidite sad kolega negativnu divergenciju ?
Korekcija je otišla u treću derivaciju. Ili se je vratila na nulu, tko će ga znati.
Zadnja tri diferencijala su trajala otprilike 10 dana, hoće li i ovaj?
A padovi su bili blagi, tako da ne bi trebali niže od 2130-2150 ići.
Nije istina po mom countu nakon druge derivacije preskačemo treću i idemo na četvrtu derivaciju.
Zadnja tri diferencijala trebaju trajati 20 dana a ne 10 kolega!
Idemo na novi ATH!
Haj. [smiley]
***obrisano***
Evo dvi sličice odmah za početak. Dugo sam već u dionicama (nadam se da vlada konsenzus ovdje da smo u up trendu? to je bar očito), a danas nadokupio malo Đure s ono malo keša što mi je ostalo. Na slikama se vidi zašto mislim da je 53-54 kn dobra kupnja. Pokušavam to obično nacrtati da svima bude jasno, i onima slabije upućenima u TA, al ako nije jasno tu sam pa pitajte.
Ako budete malo pažljivije crtali kolegice, onda će te vidjeti da crtu na oscilatoru niste povukli sa istog datuma kao i onu na Crobexu. Vidjet će te da oda divergencije nema.
A čak i da je (a nije), radi se o POTENCIJALNOJ divergenciji. Vrh tek treba biti formiran na crobexu.
Bilo je posve sigurno na 60-min grafu da se crobi danas mora korigirati. Valjda i početnici u TA to vide. To znači da je bila neminovna korekcija od barem nekoliko sati svakako… Što se tiče dnevnog, tu se još može svašta događati. Iako bi školski izgledalo da se i on mora jače korigirati (crveni doji izvan bollingera, overbought na većini oscilatora, čak i na tjednom…), zbog snage trenda moguće je i da se radi samo o privremenoj stanici (ionako je otpor na liniji prošlog vrha)… Svakako potreban je pojačani oprez. Tko nije voljan riskirati, vjerojatno mu je najbolje biti hold ili u kešu dok se ne vidi rasplet, tj. hoće li se probiti prošli vrh ili ne, pa onda djelovati…
p.s. U svezi gornje rasprave, na dnevnom crobexu nema nikakve izražene divergencije, za razliku od 60-min.
Ako budete malo pažljivije crtali kolegice, onda će te vidjeti da crtu na oscilatoru niste povukli sa istog datuma kao i onu na Crobexu. Vidjet će te da oda divergencije nema.
A čak i da je (a nije), radi se o POTENCIJALNOJ divergenciji. Vrh tek treba biti formiran na crobexu.
[/quote]
Dobro odgovara li vam više ovako na 6 satnom grafu…na 60min još bolje. Manje bitno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, kao što će i dionice individualno odraditi korekciju Crobexa, neke malo manje a neke malo više. Po mom mišljenju korekcija nije gotova. Niti se ona može odviti u jednom danu, niti ćemo slobodnim padom dolje već a,b,c.
Kolega Split!
sta kazes na ovo sada?
[proud]
primjecujem negativne divergencije na dnevnom SLow Stochu.
crobex je kreirao visi vrh, dok je oscilator na nizem vrhu.
uskoro slijedi krizanje za sell.
slobodno pogledajte ako mi ne vjerujete.
danas ce biti zanimljivo vidjeti sto ce biti sa SP500,
zadnja svijeca je crveni doji i fast stoh se prekrizio za sell.
upozorenje malim ulagacima: pazite se VDKTa i HDELa.
srednjerocno je HDEL ok, ali sada se pumpa.
PS. polako mozemo zakljucivati da je dobitna kombinacija –
"moj nos" u suradnji sa TA.
[/quote]
Sa VDKT nisi pogodio, a nebi reka ni da si sa HDEL prema skupljanju na kupnji.
Prije mislim da će se dogoditi suprotno od onoga što si napisao.
[/quote]
I kolega Tigrusu, jesam bio u pravu.
[/quote]
kolega Korkyra, nisi bio u pravu.
Evo otprilike je to ovako izledalo, pa sad ti pogađaj jel vrh ili ne…a vidiš negativnu divergenciju…
[/quote]
I jučer se dala vidjeti određena divergencija, a i danas se dala vidjeti, uopće to ne negiram, ali to mi apsolutno ništa ne znači. Možda znači nekim trejderima ili onima koji su pokušali preslagivati pozicije.
Iz višednevne perspektive ovo se čak ni ne može nazvati ozbiljnom korekcijom. Ako je to bila korekcija koju je sugerirao taj graf ja sam djed mraz. Pa današnja završna cijena je završila opet iznad jučerašnje završne!
Možda griješim, ali ovo nije ni blizu korekcije kakvu su neki očekivali…
[/quote]
I jučer se dala vidjeti određena divergencija, a i danas se dala vidjeti, uopće to ne negiram, ali to mi apsolutno ništa ne znači. Možda znači nekim trejderima ili onima koji su pokušali preslagivati pozicije.
Iz višednevne perspektive ovo se čak ni ne može nazvati ozbiljnom korekcijom. Ako je to bila korekcija koju je sugerirao taj graf ja sam djed mraz. Pa današnja završna cijena je završila opet iznad jučerašnje završne!
Možda griješim, ali ovo nije ni blizu korekcije kakvu su neki očekivali…
[/quote]
pa daj pogledaj tjedni kad vec crtas slowstoch
Kolega Split!
sta kazes na ovo sada?
[proud]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ha, ha, ha, pa zar tako sine brute.I time se služite.
JESAM KOLEGA BIO SAM U PRAVU.
Kao prvo post je pisan prije par dana i cijene su bile niže nego danas na zatvaranju, a nakon toga cijena HDEL je došla do 389 a VDKT do 498.
Drugo dragi kolega zar mislite da dionica može odraditi rast od 30-40% bez nekakve korekcije.Ovo je normalana korekcija, i svaka iole iskusnija osoba na burzi ovo je trebala vidjeti.
Moglo se je i prodati, samo treba znati vrhove.
Treće, jučer su počeli a danas su u korekciju išli svi a ne samo ove dvije dionice, a crobex je u pozitvi isključivo mućkama i tehnikalijama.
Dakle kada su obje dionice narasle 20% ja sam vam napisao da sam bio u pravu.
Kolega Split!
sta kazes na ovo sada?
[proud]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ha, ha, ha, pa zar tako sine brute.I time se služite.
JESAM KOLEGA BIO SAM U PRAVU.
Kao prvo post je pisan prije par dana i cijene su bile niže nego danas na zatvaranju, a nakon toga cijena HDEL je došla do 389 a VDKT do 498.
Drugo dragi kolega zar mislite da dionica može odraditi rast od 30-40% bez nekakve korekcije.Ovo je normalana korekcija, i svaka iole iskusnija osoba na burzi ovo je trebala vidjeti.
Moglo se je i prodati, samo treba znati vrhove.
Treće, jučer su počeli a danas su u korekciju išli svi a ne samo ove dvije dionice, a crobex je u pozitvi isključivo mućkama i tehnikalijama.
Dakle kada su obje dionice narasle 20% ja sam vam napisao da sam bio u pravu.
[/quote]
kljuc upororenja je bila pregrijanost oscilatora.
cijena mozda je probila prosli vrh, ali je bilo ocekivano naglo ispuhavanje nakon 498.
to naglo ispuhavanje je bit.