Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nema korekcije jer je stopa pada (ili rasta) američkih makroekonomskih pokazatelja u drugoj derivaciji. nebitno jel isti rastu ili padaju. Market ide prema ATH dok god se ne promjeni derivacija.

što bi to značilo, ako možete malo pojasniti.

matematičko znanje o derivacijama, gradijentima, integralima i sličnim stvarima
ja osobno imam u malom prstu, ali me interesira što vam to znači da je "stopa rasta
pokazatelja u drugoj derivaciji
", te koji bi to bili pokazatelji (može jedan za primjer).

hvala.
[/quote]

I ja bih to htio saznati. Rečenica nema nimalo smisla. Osim ako je izgovara netko poput Nadana Vidoševića (ne znači ništa, ali je lipo za čut) …
[/quote]

objasnit ću vam na SP 1450. sad nemrem, moram zaraditi.sorry. [cool]

I'LL BE BACK

alo tehnologija!! di je korekcija? dobro vam je reko Dizel. nije to pizza da je naručujete kad vama paše. ajde lijepo rasprodajte još to sitno što vam je ostalo strancima, pa da onda možemo lijepo dalje.

I'LL BE BACK

Korekcija je u drugoj derivaciji. Objasnio bi ti što to znači, ali ne stignem jer moram presložiti portfelj.

Pravilo: Ne možeš definirati kanal jednom točkom.
Dakle, kanal koji si nacrtao ne postoji.

Nitko ga i nije definirao jednom točkom. Cijena se od donje linije kanala već odbila 4 puta, a gornja linija je vučena paraleno donjoj. Gornju točku odboja treba predvidjeti i ona se jednom mora prvi puta dogoditi kad kod to bilo, a prepoznati kada će se prvi puta odbiti nije lako i naravno ne može se pogoditi 100%, ali se određeni trenuci mogu pretpostavljati. Pogledajte priložen graf unatrag dvije godine. Što bi dali da ste prodavali u točkama prodaje koje su zaokružene, a te točke prodaje su po prvi puta dotaknule tu gornju liniju koja je definirana kao paralelna u odnosu na već formiranu donju liniju. Mene su upravo te točke u prošlosti spasile gubitaka.

Naravno u točci koja je označena kao X nije velika vjerojatnost da će doći do velike korekcije, ali da bi znalo doći do manje dobitonosne prodaje, znalo bi. Veća korekcija bi znala nastupiti tek u točci zaokruženo na desnoj strani grafa, na kojoj vrijednosti Crobexa, naravno to je ovisno o vremenu dostizanja do te točke, no do tada još je vremena.
[/quote]

Dobro objašnjena logika crtanja kanala… [thumbsup]

postoji 5-6 načina kako se inače crtaju kanali, ovo ovdje objašnjeno je inače moj omiljeni način… mislim da brankica i kramp prvo moraju nešto razumjeti prije nego to napadnu i izjave da je neko lud, da pojma nema i slično…

Pametan, ako to želiš.

Pravilo: Ne možeš definirati kanal jednom točkom.
Dakle, kanal koji si nacrtao ne postoji.

Nitko ga i nije definirao jednom točkom. Cijena se od donje linije kanala već odbila 4 puta, a gornja linija je vučena paraleno donjoj. Gornju točku odboja treba predvidjeti i ona se jednom mora prvi puta dogoditi kad kod to bilo, a prepoznati kada će se prvi puta odbiti nije lako i naravno ne može se pogoditi 100%, ali se određeni trenuci mogu pretpostavljati. Pogledajte priložen graf unatrag dvije godine. Što bi dali da ste prodavali u točkama prodaje koje su zaokružene, a te točke prodaje su po prvi puta dotaknule tu gornju liniju koja je definirana kao paralelna u odnosu na već formiranu donju liniju. Mene su upravo te točke u prošlosti spasile gubitaka.

Naravno u točci koja je označena kao X nije velika vjerojatnost da će doći do velike korekcije, ali da bi znalo doći do manje dobitonosne prodaje, znalo bi. Veća korekcija bi znala nastupiti tek u točci zaokruženo na desnoj strani grafa, na kojoj vrijednosti Crobexa, naravno to je ovisno o vremenu dostizanja do te točke, no do tada još je vremena.
[/quote]

Dobro objašnjena logika crtanja kanala… [thumbsup]

postoji 5-6 načina kako se inače crtaju kanali, ovo ovdje objašnjeno je inače moj omiljeni način… mislim da brankica i kramp prvo moraju nešto razumjeti prije nego to napadnu i izjave da je neko lud, da pojma nema i slično…
[/quote]

Onda recite točno šta crtate jer to nije regularan kanal.Regularan kanal mora imati tri dodira po trend liniji a ako ima dva to znači da kanal još nije potvrđen.
Ovo što vi opisujete se zove drukčije i nešto je drugo.To je 3 point kanal

molio bih Brankicu da nam kaže kad će troznamenkasti Crobex. hvala

I'LL BE BACK

Imam ja pitanjce…
Azijati su dosegli nivoe na kojima su bili kada su Leman bradrsi kihnuli…
Hoće li ameri to hvatati???
Ako hoće onda bi SP trebao do 1300…

Mišljenje…

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

Brankica..
Jel još vrjedi target HT na 270?

"Deca, narodna dionica HT.
Veliki simetrični trokut u nastajanju, unutar njega rastući trokut.
Ukoliko zatvori iznad 224, vjerovatan target je 240.
Za onaj veliki trokut target je 270 "

Brankica..
Jel još vrjedi target HT na 270?

"Deca, narodna dionica HT.
Veliki simetrični trokut u nastajanju, unutar njega rastući trokut.
Ukoliko zatvori iznad 224, vjerovatan target je 240.
Za onaj veliki trokut target je 270 "

Pa blizu je, današnji high je 268,a recimo da je 3% odstupanje uvijek dozvoljeno.
Ovo naravno je minimalni target,može to i više ali ne mora

Brankice vidim da ti ide ovaj ht,da li može odprilike target za ulpl p-liz [pray] [cool]

Brankice vidim da ti ide ovaj ht,da li može odprilike target za ulpl p-liz [pray] [cool]

Imate na ovoj temi moju prognozu 03.09.
Pozdrav

Evo kao što sam jučer i najavljivao, danas došlo do manje korekcije i dobitonosne prodaje.

New Report

Close