hoces reci da to sto oscilator radi lower low a cijena higher low nije divergencija?
i sve to na tjednom oscilatoru u preprodanom podrucju.
Da, to ne bi trebala biti divergencija.
Također, nisam vidjeo nigdje da se divergencija veže uz preprodano.
Divergencija koja bi odgovarala definiciji je na priloženoj slici.
A što se tiče skrivene divergencije, ona se može definirati sa dvije točke,
ali zar ne bi ona trebala imati barem tri točke, odnosno da se koristi kao alat za potvrdu trenda a ne predviđanje? Naime, ne vidim baš daljnji prostor za pad slow stoch kojim bi dobili i treću točku?
Tigre, Brankice, ostali?
[/quote]
1. veze se uz prepordano – sto je oscilator preprodaniji, to je indicija jaca.
2. dovoljna su dva vrha.
3. ovo je divergencija i to skrivena bikovska divergencija
Gospon graziani, baš ova skrivena divergencija se koristi za potvrdu nastavka trenda, dok se ona obična koristi za signal promjene trenda.
Ovo što je gospon Tigrus napisao je točno, potrebna su dva vrha
Inače deca, napravila sam jednu brzinsku analizu većine likvidnih dionica iz Crobexa i sve iz Crobexa 10 i provjerila onu negativnu divergenciju CMF-a i došla do slijedećeg.
Negativna divergencija CMF-a je prisutna na:ADRS,ATGR,DLKV,HDEL,INA,VDKT,VIRO.
Dakle to su dionice na kojima je u zadnjih petnaestak dana cijena rasla a CMF padao.
Jedina dionica na kojoj traje iskrcavanje već desetak dana je ATGR.
Ova negativna divergencija ne mora značiti ništa i ne mora nužno dovesti do pada cijene iako u pravilu se to dogodi,ali može isto tako i spriječavati daljnji rast cijene.
Budemo videli.Treba pratiti sve indikatore.Pozdrav
Deca, VDKT nije probio prijašnji vrh.
479 je vrh iz 01.06.2009.
[/quote]
dionica________najniza____najvisa____zadnja____prosjecna____promjena____promet
VDKT-R-A_______416,00____479,80____479,80_____460,13______15,34%____986.512,25
brankice,jel vam se stuca?
molim komentar danasnjeg dana. opet nekakvo iskrcavanje pretpostavljam?
***obrisano***
ivocar.
[/quote]
Hvala vam na pohvalama, ajde konačno da se netko sjeti kad ja točno prognoziram a ne samo kad promašim.
Pa mislim da sam ponovo dokazala da sam prava maherica kod tehničke analize.
Pa pogoditi rezultat za 6 dionica od 7 je fenomenalan postotak.
Hvala još jednom.
[/quote]
eto,bas ste i vi mogli pohvaliti moje prognoze. ne razumijem sto je bilo lose u mojim grafovima da sam pokupio samo kriminalne ocjene. vjerojatno ne pisem dovoljno koncizno ni precizno kao vi brankice. vasi su postovi ipak bolji. pokusat cu se popraviti. pozdrav.
ivocar.
Evo jedan aspekt, kako ameri gledaju povijesno od 1900 god. do danas na tržište dionica.
Negdje sam čitao da će nakon ove krize otići do 20 000.
Živi bili pa vidjeli.
Kraš, kako sam rekao prije par dana, tko se nije ukrcao nigdje s ovom dionicom neće faliti!
Može samo dobiti! Tada je komentar nekih "likova" bio kako će KRAŠ dolje, a bome meni se čini da ne kupuje samo uprava, već i mi neki koji imamo "nos". Tako cijena nije otišla ispod 270kn već bome gore lijepih 4,5%.
Od 7300kom na prodaji čak 6200kom je na cijenama do 305kn, iza toga ostaje takva poljana, da me strah i pomisliti gdje može KRAŠ potegnuti!
Ostalo bi samo 1200kom na prodaji iza 305kn, a sigurno su neki tek na 450kn.
Pa sigurno ima netko 2milje za kupovinu i pogurat cijenu nekih 20-30% gore!
Po meni ova dionica po svim mojim pokazateljima ima priliku u idućih 15 dana ostvariti
najveći rast od svih dionica! Ne računam dionice tipa OPTE i slične koje se mogu prevrnuti!
Opet velim, ovo nije druk, dakle tko misli da KRAŠ ne može gore nek proda sutra, ostali koji imaju vjere u domaći BRAND i sigurno mjesto za kapital uz cijenu samo 25% od dna.
Evo usporedba nekih dionica iz sektora Prehrane!
Do 305kn se stigne čovjek ukrcati, al iza toga, GOTOVO!
Hm, ovo mi se čini kao pokušaj proboja na brodarima. točnije DSX, vjerovatno će cijena nastaviti lagano padati na sve manjim volumenima još nekoliko dana, a onda????
Granica 12,5USD pokazala se kao prepreka koju je nemoguće probiti!
Idući Bull za 1 tjedan imat će brodari!
Kraš, kako sam rekao prije par dana, tko se nije ukrcao nigdje s ovom dionicom neće faliti!
Može samo dobiti! Tada je komentar nekih "likova" bio kako će KRAŠ dolje, a bome meni se čini da ne kupuje samo uprava, već i mi neki koji imamo "nos". Tako cijena nije otišla ispod 270kn već bome gore lijepih 4,5%.
Od 7300kom na prodaji čak 6200kom je na cijenama do 305kn, iza toga ostaje takva poljana, da me strah i pomisliti gdje može KRAŠ potegnuti!
Po meni ova dionica po svim mojim pokazateljima ima priliku u idućih 15 dana ostvariti
najveći rast od svih dionica! Ne računam dionice tipa OPTE i slične koje se mogu prevrnuti!
Opet velim, ovo nije druk, dakle tko misli da KRAŠ ne može gore nek proda sutra, ostali koji imaju vjere u domaći BRAND i sigurno mjesto za kapital uz cijenu samo 25% od dna.
Dakle, ti smatraš da je za dionicu bitnije da "nije odradila rast" nego rezultati poslovanja koji su (kako se piše na temi "KRAS-R-A") poražavajući.
Znam da je ovo tema TA i da ne uzimate u obzir fundamente, ali zar stvarno misliš da će netko potegnuti po asku za konditora s P/E= 37?
Pa koliko bi trebao koštati jedan Ledo onda? 10000 kn?
Što se "poljane iza 305 kn" tiče probaj povući na ask do 305 pa da vidiš kako se poljana popunjava s veselim prodavačima.
Nemam ni KRAS ni LEDO niti planiram imati, samo primjećujem…
Dakle, ti smatraš da je za dionicu bitnije da "nije odradila rast" nego rezultati poslovanja koji su (kako se piše na temi "KRAS-R-A") poražavajući.
Znam da je ovo tema TA i da ne uzimate u obzir fundamente, ali zar stvarno misliš da će netko potegnuti po asku za konditora s P/E= 37?
Pa koliko bi trebao koštati jedan Ledo onda? 10000 kn?
Što se "poljane iza 305 kn" tiče probaj povući na ask do 305 pa da vidiš kako se poljana popunjava s veselim prodavačima.
Nemam ni KRAS ni LEDO niti planiram imati, samo primjećujem…
[/quote]
Ha ha, ma svakako si siguran da nemaš KRAŠ?
Pa kako bi i imao kad si prodao na 266kn pa te sad kriza hvata!
Predlažem ti ostavi se dionica i drži krampa, jer ako znaš gledati grafove onda bi shvatio sve.
Uostalom kako to da je ATPL rasla na 1390kn a imala gubitak od 62milje kuna???? E kad bi ti to znao!
A opet kako to da Viro raste a izbacio nikakvo izvješće? A trenutno i cijena šećera pada!
Sve ima svoje zakone, al ti to i ne možeš shvatiti!
Inače KRAŠ me ne brine jer znam da ću na njemu solidno zaraditi!
Uostalom, volim se držati one KUPUJMO HRVATSKO!
VDKT sa RSI-em iznad 70, neće dugo trajati rast još!
Ne očekujem propade na njemu, samo lagano ispuhivanje i onda stagnaciju neko vrijeme prije novog rasta.
Još čekam kolegu Brankicu ako može jedna besplatna tehnička analiza ADPL, što li sada kaže kugla na osnovu proših događaja, kako će biti ubuduće??
Nadam se da će ovaj puta biti više sreće.
Crobex je na prekretnici kao i do sada mnogo puta ili gore ili dole,međutim ovaj puta je doista tako ,
tri formacije vila upozoravaju ,na dvjema formacijama index je na gornjoj strani vila dok treća formacija
pokazuje da je index došao do mediane.Za mene ova druga slika posebno važna ,
PADAJUĆE VILE POTVRĐENE,gdje bi index morao preskočiti ove razine da izađe iz kanala ovih vila ,
čime bi one prestale biti važeće,index se za sada odbio od njih i danas nije uspio svladati tu razinu,
što ne znači da neće iz drugog pokušaja .Vjetar u leđa ima CROBEX gdje S&P 500 hvata nove razine.