Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Inače deca, napravila sam jednu brzinsku analizu većine likvidnih dionica iz Crobexa i sve iz Crobexa 10 i provjerila onu negativnu divergenciju CMF-a i došla do slijedećeg.
Negativna divergencija CMF-a je prisutna na:ADRS,ATGR,DLKV,HDEL,INA,VDKT,VIRO.
Dakle to su dionice na kojima je u zadnjih petnaestak dana cijena rasla a CMF padao.
Jedina dionica na kojoj traje iskrcavanje već desetak dana je ATGR.
Ova negativna divergencija ne mora značiti ništa i ne mora nužno dovesti do pada cijene iako u pravilu se to dogodi,ali može isto tako i spriječavati daljnji rast cijene.
Budemo videli.Treba pratiti sve indikatore.Pozdrav

Inače deca, napravila sam jednu brzinsku analizu većine likvidnih dionica iz Crobexa i sve iz Crobexa 10 i provjerila onu negativnu divergenciju CMF-a i došla do slijedećeg.
Dakle to su dionice na kojima je u zadnjih petnaestak dana cijena rasla a CMF padao.
Ova negativna divergencija ne mora značiti ništa i ne mora nužno dovesti do pada cijene iako u pravilu se to dogodi,ali može isto tako i spriječavati daljnji rast cijene.

brankice zbog cega si toliko postao ohol? nije lijepo podbadati i dovoditi pod upitnik tudja ulaganja ako sam ne znas pogoditi kada treba uci u dobre dionice.

mnogo se neistine navuklo u ovome sto pises,a ni ne vidim odakle izvlacis informacije,no demantirat cu neke tvoje opservacije.

kazes,jedina dionica na kojoj traje iskrcavanje već desetak dana je ATGR,hm,bas gledam i moram konstatirati da bih volio da sam i ja nasjeo i sudjelovao u takvom "desetodnevnom iskrcavanju" gdje cijena raste od 575 do 585 kuna,pogotovo sto je rast krenuo od 520 kuna. zaista,volio bih to.

negativna divergencija na Ini? Hehehe,pa ovo je stvarno smjesna izjava. konacno je savladan visemjesecni otpor na 1475 kuna,konacno je pronadjen izlaz iz potencijalno opasnog padajuceg kanala,a porast prometa sugerira zanimljive stvari. no vi vidite negativnu divergenciju. joj,pa stvarno je to smjesno,iako to inace ne prakticiram,moram staviti i smajlic.
[lol]

istina je da postoje na nekim dionicama nekakve negativne divergencije,no ne znam koliko je to bitno u ovakvom trendu,no svejedno,svaka cast na nasmijavanju, lijepe su vam dosjetke.

arogantan vojnik uvijek gubi bitku.
ivocar.

tko trazi istinu, mora je znati podnijeti

i VDKT. stvarno ne moram komentirati.
slika govori tisucu rijeci.
ivocar.

i ADRS. jel trebam dalje?
gdje vam je brankice prijatelj banana?
po muci se poznaju junaci.
ivocar.

no priznajem jedno. jedino malo brine Viro za nastavak pozitivnog trenda. ovdje bi mogli imati pravo. no trebamo pricekati naredne dane za potvrdu. moze biti i ne mora biti.
voda moze nositi brod,ali ga moze i potopiti.
ivocar.

Dlkv za sada nista ne govori. veliki promet ne sugerira nista osim da cijena nije pala kako se mozda ocekivalo. kupnja je ne samo izdrzala prodajni val vec je tijekom dana prevladavala. obzirom jos da je citav ovaj promet generiran na nespretnoj negativno intoniranoj vijesti,generalno sam skloniji prihvacanju mogucnosti koja govori ipak o nastavka rasta.
laicki receno,netko je iskoristio priliku.
iduci dani ce pokazati.

jedan hladan dan ne moze stvoriti 10 cm leda.
ivocar.

kazes,jedina dionica na kojoj traje iskrcavanje već desetak dana je ATGR,hm,bas gledam i moram konstatirati da bih volio da sam i ja nasjeo i sudjelovao u takvom "desetodnevnom iskrcavanju" gdje cijena raste od 575 do 585 kuna,pogotovo sto je rast krenuo od 520 kuna. zaista,volio bih to.

ispravak netocnog navoda za ATGR,cijena raste od 575 do 685 kuna.
isprika.
ivocar.

Na INI se morala javiti negativna divergacija jer je dionica rasla čak 15 kuna i vjerovatno je vi nemate. [lol]

Ja se slažem s Brankicom. To su negativne divergencije, ne znam zašto se je napada. Na DLKV pogotovo je jasno i slijedi po ovome korekcija do 370 kn, a ako ne uzdrži potpora slijedi pad na 340 kn. I to je lijep primjerak H&S. Majstorsko iskrcavanje na velikom prometu.
Bilo bi dobro da ivo car detaljnije komentira svoje grafove. I treba biti više od 1 crte na grafu.

never surrender

A za Inu je isto jasno da će cijena još ići puno puta gore dole sve dok jednom ne probije taj kanal i ode dole na duže vrijeme. Kada se 3 mjeseca ne može maknuti iznad ove cijene onda očito postoji problem kod kupnje, a 1600 kn je za ovakvu Inu punu afera znastvena fantastika. Ionako se ovdje slabo da zaraditi, to je bar očito.

never surrender

A za Inu je isto jasno da će cijena još ići puno puta gore dole sve dok jednom ne probije taj kanal i ode dole na duže vrijeme. Kada se 3 mjeseca ne može maknuti iznad ove cijene onda očito postoji problem kod kupnje, a 1600 kn je za ovakvu Inu punu afera znastvena fantastika. Ionako se ovdje slabo da zaraditi, to je bar očito.

Ako može analiza za neku dionicu koja će gore ili takvih nema, ti i takvi već dva mjeseca trubite da sve ide dole a od tada crobex narastao 60%, očito vas je izulo iz cipela .

Ako može analiza za neku dionicu koja će gore ili takvih nema, ti i takvi već dva mjeseca trubite da sve ide dole a od tada crobex narastao 60%, očito vas je izulo iz cipela .
[/quote]

Ma ima i dobrih prilika, samo treba tražit. Evo nije loš OPTE-R-A, RIVP-R-A. A još najbolje izgleda ova dionica s lijepim dvostrukim dnom i visokim targetom. Druge vi tražite. Sve ove navikane dionice su precjenjene i kako Brankica kaže bit će korekcije na njima.

never surrender

New Report

Close