Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na kraju tjedna treba pogledat tjedne oscilatore na crobexu ( preporucujem MACD) i sve ce biti jasno kuda se ide,jedan kolega je to čak u potpis stavio da shvati al nikako da mu udje u glavu.

Rijetki su to vidjeli prije mjesec dana, neki ce vidjeti tek kad završi tjedan, a kad svi to uvide, kad eweteisti uvide, ja odoh u keš

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

imam jedno pitanje za vas tehničare. zašto 99% vas uvijek koristi linearnu skalu na grafovima?

Logaritamska jedino utječe na linije ili kanale trenda.
Ne bi je definirao kao dobru za duža vremenska razdoblja, nego za veće amplitude.
Sada je pitanje gdje je granica kada je se počinje upotrebljavati. Koliko se sjećam, zaključio sam da već na 50% rasta (npr. 100<->150) daje razliku, a da bi je se iznad 100% rasta trebalo obavezno koristiti.

Tako da bi recimo ovaj CROBEX graf sa trend linijom od Brankice gdje imamo raspon od 1300 do 2300 (cca100%) vjerojatno drugačije izgledao. Brankice, oćeš probati?

Na kraju tjedna treba pogledat tjedne oscilatore na crobexu ( preporucujem MACD) i sve ce biti jasno kuda se ide,jedan kolega je to čak u potpis stavio da shvati al nikako da mu udje u glavu.

meni je nekako drazi SLow Stoch…

stavi ga pas vidit kak je precizan.
bas na tom tjednom nivou…

Ne bi je definirao kao dobru za duža vremenska razdoblja, nego za veće amplitude.

jest, ovo je točnije objašnjenje

imam jedno pitanje za vas tehničare. zašto 99% vas uvijek koristi linearnu skalu na grafovima?

Sada je pitanje gdje je granica kada je se počinje upotrebljavati. Koliko se sjećam, zaključio sam da već na 50% rasta (npr. 100<->150) daje razliku, a da bi je se iznad 100% rasta trebalo obavezno koristiti.

Tako da bi recimo ovaj CROBEX graf sa trend linijom od Brankice gdje imamo raspon od 1300 do 2300 (cca100%) vjerojatno drugačije izgledao. Brankice, oćeš probati?
[/quote]

Probala, gospon Graziani.Znam da trend linije izgledaju drukčije,budem pogledala da li možda probati i to koristiti kao standard.Hvala na prijedlogu

pred više od godinu dana su mislim gosn abu ali, dixi ili geronimo (ne sjećam se 100%) stavljali grafove u log i lin skali i bilo je zanimljivo pratiti oscilacije unutar (izvan) kanala … bilo bi lijepo tu praxu ponovo uvesti

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Odoh se ja malo defragmentirati,nasto gap u glavi.

slazem se, na INGI je bilo jako napeto.
posebno kad je pala na 47-48kn.

trenutna formacija je:

1. Bearish Harami,
2. SLow Stoch se prekrizio za sell.
3. nalazimo se izmedu 23,6% i 38,2 % fiboja.
4. situcaija se naglo okrenula – evidentno je da su se veliki poceli iskrcavati i cijela stvar je propala.

ocekujem kretanje od 46-51kn u narednom periodu.

[/quote]
moze slika tog HARAMI-a?

[/quote]

nije harami nego je bearish engulfing.
krivo sam napisao.

u kombinaciji sa overbought podrucjem u ovom slucaju slow stoch u overbought i krizanjem kao sell signalom daje snazu indikaciju promjene trenda.

***obrisano***
[/quote]
Vidite sad kolega TIGRUS
kad Vas se nekontrolira i ispravlja svakakve stvari se pisu po forumu i temi..
netko ko slabije zna…dobit ce krivu informaciju!!!

Jutros uvjeravali da neki koji neznaju tako dobro kao vi TA prodaju na 53-54 INGRU bez razloga ….
Po salici UP target je 75 kn…po Vama ( a vi ste prodali kako pise na temi &quot;STO SMO DANAS TRZILI&quot; zbog DARK CLOUD COVER-a , koji je postao bearish engulfing!)

Ako ste znalac, mogli ste pretpostaviti da ce, ako vec treba padat , INGRA popuniti GAP i da ce nastat bearish engulfing!

malo kasnije ispravljate SOTOMAIC-ku da se &quot; overbought &quot; gleda tek kad slow udje 2 puta u prekupljeno podrucje…
danas ujutro kad ste pisali o INGRI kao dobroj kupnji isti taj SLOW STOHASTIC je bio 2 put pregrijan
Valjda ni to niste vidjeli!?

Nadam se da sam Vama i vasoj sviti sto mi dijeli jedinice dokazao svoje znanje u svjecama
POZDRAV i ugodan dan zelim
CACCONE
[/quote]

svasta…

target od 75 kn i dalje stoji.
taj target nije kompromitiran ovom zastojem.
cup i hadle se ce ostvariti.
jednostavno, nema se sto drugo dogoditi.

lijepo sam napisao koje su fibbo linije (46kn, 51kn, 56kn, 60kn..)
pa ne mogu ja voditi ljudima na forumu trejdanje.
ja samo napisem sto u odredenom trenutku vidim na grafu.

naravno da se Dark Cloud Cover s vremenom pretvorio u Engulfing sa probojem 38,2%.

ja sam drzao dionicu i prodao ju tek nakon sto je postalo jasno da fibbo potpora na 51kn nece izdrzati.
prosjecni izlaz je 52,70kn.

TA se temelji na vjerojatnosti nekog dogadaja.

postoji vjerojatnost da ce se ingra u narednim danima kretati od 46 do 51kn.
target ulaza je 48kn.

sto hoces vise?

[/quote]
po meni target ulaza za INGRU je nesto nizi…. 42-43,5

evo i moguc razvoj dax-a i SP-a (dal ce SP do 1066 tek treba vidjet )
crte su takve kakve su…

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

INGR.1min.Mogući H&S.U slučaju probijanja neklajna na 48,80 target 45

Može komentar HT-a, neki simetriči trokutić mi se vidi….

Danas mi se još ljepša slika kaže….

Zadnjih 45 dana austrijski ATX je daleko odmakao Crobiju, vidim daljnji prostor za rast mnogih dionica jer definitivno kasnimo u oporavku! Usporedba sa 6.mj. kad je Crobi prešao ATX.
Sad je to ipak druga pjesma jer je ATX prešao 2500.
Pretpostavljam da će idući tjedni donijeti rast gore i dapače vrijeme je da mirovinski fondovi krenu u kupovinu.Jer CASHA se ima definitivno!

Evo jedna zanimljiv graf usporedbe vrha i dna!
Možda tamo idemo, a opet možda i ne!
Ameri testiraju prethodni vrh koji otvara HIGHER HIGH.
Koliko god čudno i nekima bilo smiješno, ali ni 2800-2900 nije nemoguće!

Može komentar HT-a, neki simetriči trokutić mi se vidi….

Danas mi se još ljepša slika kaže….
[/quote]

Meni izgleda uzlazni trokut. Target proboja 275.

New Report

Close