dragi kolege vidim da svi "trgujete" u ameriki……a u slučaju da svoj kapital prebacite kod nas možete li dati neku prognozu kuda ćemo mi…..ili su vam grafovi toliko točni da ih ne želite dijelit s drugima……
ULPL. Vidjet ćemo da li se klin klinom izbija jer ovdje imamo dva.Isto tako dva dana cijena zatvorila ispod trend linije, prema Marberu tri close-a ispod trend linije je potvrda obrasca.
Cijena zatvorila i ispod SMA21.MACD prešao u negativu i dan SELL signal.Na RSI-u imamo prekid uptrend linije i isto tako sell signal.
U slučaju realizacije target 550
Pomalo sotomaic jedan od ova dva klina je već propao,a i ovaj drugi mi je malo nategnut (formacija od 6-og mjeseca) ali ajmo reći da se on uspješno formirao danas.
Sa ovom "uspješnom" formacijom klina implicira se jak i brz pad koji bi trebao probiti postojeću liniju trenda kao da je nema.Bilo kakvo odbijanje od linije trenda kompromitiralo bi klin kao formaciju.
Amo dalje stavili ste otpor na 23% fiba odbije li se cijena od 950 značajnije dobila se formacija uzlaznog kanala.I postoji još tu jedan jaki jaki otpor na 870 tek padom ispod ove vrijednosti narušio bi se up trend,ali već do tada bi se pojavili novi niži vrhovi koji će sugerirati oprez.
alternativni count je klin povučen iz 3. mjeseca: odbijanje od linije trenda (+-980) moglo bi voditi na 1080. tek tad bi taj golemi klin bio valjan (imao bi 5 točaka)
pad ispod ove (glavne) linije bio bi jako loš
da vidimo prvo kakav će biti odbijanac
još jedno: 4.rujna bit će 180 dana rasta
Pogledajte tjedni MACD na crobexu…kljun mu je upravo probio nulu
Pogledajte mjesecni MACD na SPX 500 …
Nema velikog pada, ide se gore, ostat će bez gaća tko ne kupi dionice
da, a pogledajmo mjesečni macd na indeksu Nikkei.
Nikkei:
na dnevnom su gotovo došli do otpora (gapa) iz studenog 08 -10813-10921
-maximalni bodovi 10 767
-formiran je dvostruki vrh
-na 60 min.:odbijanac -većina indikatora u oversoldu i ispali su iz bollingera
ULPL. Vidjet ćemo da li se klin klinom izbija jer ovdje imamo dva.Isto tako dva dana cijena zatvorila ispod trend linije, prema Marberu tri close-a ispod trend linije je potvrda obrasca.
Cijena zatvorila i ispod SMA21.MACD prešao u negativu i dan SELL signal.Na RSI-u imamo prekid uptrend linije i isto tako sell signal.
U slučaju realizacije target 550
Naravno, klin uvijek može otići i gore pa bi u tom slučaju target bio cca 850.
Obzirom da smo odavno prestali planirati svoj index prema drugima u svijetu, bespredmetno je
donositi prognoze na osnovu drugih pokazatelja…. pracenje je o.k.
***obrisano***
dragi kolege vidim da svi "trgujete" u ameriki……a u slučaju da svoj kapital prebacite kod nas možete li dati neku prognozu kuda ćemo mi…..ili su vam grafovi toliko točni da ih ne želite dijelit s drugima……
slazem se!!!
a kaj je sa CROBEXOM?! [huh]
Obzirom da smo odavno prestali planirati svoj index prema drugima u svijetu, bespredmetno je
donositi prognoze na osnovu drugih pokazatelja…. pracenje je o.k.
tako je, ameri su skršili svoju ekonomiju i onda smo mi odlučili i našu, nema tu nikakvih vanjskih utjecaja…
Pomalo sotomaic jedan od ova dva klina je već propao,a i ovaj drugi mi je malo nategnut (formacija od 6-og mjeseca) ali ajmo reći da se on uspješno formirao danas.
Sa ovom "uspješnom" formacijom klina implicira se jak i brz pad koji bi trebao probiti postojeću liniju trenda kao da je nema.Bilo kakvo odbijanje od linije trenda kompromitiralo bi klin kao formaciju.
Amo dalje stavili ste otpor na 23% fiba odbije li se cijena od 950 značajnije dobila se formacija uzlaznog kanala.I postoji još tu jedan jaki jaki otpor na 870 tek padom ispod ove vrijednosti narušio bi se up trend,ali već do tada bi se pojavili novi niži vrhovi koji će sugerirati oprez.
alternativni count je klin povučen iz 3. mjeseca: odbijanje od linije trenda (+-980) moglo bi voditi na 1080. tek tad bi taj golemi klin bio valjan (imao bi 5 točaka)
[/quote]
Pa soto di bi SP završio SP500 ako bi se realizirao ovaj mega klin na nekih 200 bodova [lol] Teško ostvarivo zato sam i odbacio taj mega klin.O ovom drugom klinu može se raspravljati.
Kad smo već kod mega stvari ovdje su samo viši vrhovi u điru.
[/quote]
Pa soto di bi SP završio SP500 ako bi se realizirao ovaj mega klin na nekih 200 bodova [lol] Teško ostvarivo zato sam i odbacio taj mega klin.O ovom drugom klinu može se raspravljati.
Kad smo već kod mega stvari ovdje su samo viši vrhovi u điru.
[/quote]
kolega, jel ovih 5 koraka EWT?
moguće, je dakako…
ali odakle onda tako jaka divergencija u 3 valu?
ja bih ostala ipak pri svom countu, koji jasno, ne mora biti točan.:)
a što se tiče strogo TA, pa SP je probio dno iz 2002. i imamo aktiviran obrazac duplog vrha. 2000-2007.znate koji je target?:)
doduše, u pravu ste, pa ne može to tamo.
jedino što sam prošlo ljeto mislila kad je RBS dao očekivanje za SP ispod 1000, te jeseni, isto to:ne može to tamo. baš tako sam se i ja valjala od smijeha:)
na moju i vašu žalost otišlo je duboko ispod njihove prognoze.
no dobro, ostaje nam gledati i učiti:)
Iskreno soto ne bi ja baš odlazio u EWT vode al eto učinilo mi se zgodnim postaviti istaknute vrhove i dna više sam ja za DWT teorije mikro valiće ko će to prebrojat pa ić na to trejdat.Više sam tip od poteza do poteza.
Trenutno kod većine ma svih svjetskih indexa su skoro pa identične stvari i dalje se stvaraju novi viši vrhovi,korekcije su normalna pojava i naprosto moraju da se dešavaju
Sad smo krenuli u stvarno gadne mega vode sa dvostrukim dnom 02-07 vidš ja prije mislim da će mo u mega ciklusima napraviti trostruki vrh dakle kroz koju godinu da će SP napasti 1500 bodova trenutne šanse za dvostruki vrh ili trostruki vrh su ravno 50% i predugi je tu vremenski raspon pa sve što kažemo je zapravo gatanje.
Da se vratimo na tvoje klinove i ovaj mega klin dakle on se formirao u padajućem tržištu i sad bi trebao uslijediti pad ispod 670 a onda onaj tvoj dvostruki vrh pa di bi to završilo.stoga ja sam odbacio ovaj veliki klin kao moguću formaciju ti soto?
Ovaj tvoj drugi klin je moguće i da se ostvari (doduše dosta teško jer bi to značilo da je upravo završio rastući ciklus) koji i dalje ne bi trebao kompromitirati uzlaznu liniju sad ove dvije stvari su mi totalnoj koliziji i naprasto jedna ne valja.Dakle ako se klin ostvari gotovo sa AP AP.
Po meni se još uvijek drži ovaj moj count slaganja viših vrhova.
Šta se tebi čini soto?
@
macd na mjesečnom grafu Nikkei nije ni osjetio pad indeksa od 2300 bodova. to je bila poanta.
iskreno, počinjem sumnjati u tvoje poznavanje materije:
kao prvo- od hrpe mojih loših grafova izabrao si nedavno dobar count da bi me ocrnio…a ispalo da me hvališ:)
drugo, jučer na moj graf spx-a koji ukazuje na odbijanac ti misliš da pišem da ide dolje ….što reći…
ja se sad idem primit kuhanja, a ti bi mogao i učiti malo, a ne glumiti DJ-a