Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo i mene sa najnovijom tjednom tehničkom analizom matičnog nam Poslovnog dnevnika:
http://www.poslovni.hr/125264.aspx

Prošli sam tjedan počeo ozbiljnije pratiti ovu analizu i mislim da nije bila daleko od istine. Zone otpora navedene u prošlotjednoj analizi su bile prilično točno određene.

http://www.poslovni.hr/Content/Search.aspx?q=tjedna%20tehni%C4%8Dka%20analiza&f5=0&c=1&si=0&w4=8

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Glavna i neprobojna poptpora na Crobexu će biti na 1930, ona puknuti neće, bar ne iz prvog puta!
To je dugoročna linija otpora koja nam je sad postala jako važna linija potpore.
E sad, moguće je odbijanje na 1960 ili 1980, a ako i to sve pukne 1930 će izdržati i tu ćemo vidjeti masovan ulazak BIKOVA.

yep…

prošle godine sam bio proglašavan plaćenikom i prodanom dušom koja radi za strane sile jer sam postao analize koje govore da je trend prema dolje… ove godine me proglašavaju drukerom koji navlači ljude da kupuju kako bi se ja iskrcao… a ja, naravno, samo pratim moje analize…

ali ako nekog veseli to da mi prikelji komada, neka mu… drago mi je da sam barem nekog usrećio na tako jednostavan način… lijepo je kad su ljudi skromni i kad ih vesele sitnice…

ja sam, sa druge strane, prilično zahtjevniji, mene recimo usreći kad zaradim na trejdanju… [rolleyes]

kolega Zli Prorok,sutra je 01.09. a Tisak je 250 kuna. A trebao je (prema vašim analizama koje pratite) biti 75kn. Ali kako smo produžili do 31.09, jer "deveti mjesec 2009" je zapravo sve do 31.09.2009, mislim da ne bi trebalo biti problema i da bi tisak mogao do svog targeta od 75 kuna. Što mislite?

I'LL BE BACK

Gospon Zli Prorok, tak i ja vama mogu reći da to nemre biti flag jer je minimalno trajanje tolko i tolko,volumeni moraju biti takvi i takvi i "pole" mora biti na najvećem volumenu itd,itd.
Znate i sami da se tak uzorci ne mogu gledati.Pa prema knjigama ne bi se dogodio niti jedan obrazac u stvarnom životu.
Onaj kojeg najviše priznajem trenutno je Trader Vic.
Njegov pogled je da uopće ne priznaje nikakva kruta pravila uzoraka.
Ako nešto liči na H&S onda to i je, jer dočekati savršen obrazac je čekanje nečega što možda nikada neće doći.Ja sam u praksi neke stvari sebi dokazala a jedna od tih su double topovi intraday i na dnevnim bez obzira na trendove.
Meni funkcionira

uvažena kolegice Brankice, da li neka formacija nalaže da će se uslijed toga trenutka dogoditi očekivano i koje su po vama te vjerojatnosti? unaprijed hvala.

I'LL BE BACK

Da sumiramo ove analize mogli bi zaključit ako nećemo dole idemo gore [undecid]

Fodrek mi je inače ok i čitam ga iako mi je TA sporedni alat. Ali sad daje targete na +5% i -5%, pa ako neće jedno onda će drugo… još ako se nakon ovoga javi i kaže "jesam rekao" može slobodno zatvorit butigu

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Tko je fodrek?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Fodrek je dečko koji radi u finesi.
Pravi hazarder:-)

Nisam imala vremena danas popodne pa evo sad.Za one kolege koji smatraju da double top može biti samo reversal uzorak dati ću vam primjer jednog od onih tehničara za koje vjerujem većina nije čula ali ću ga preporučiti jer se da puno toga stvarno novog naučiti od njega.
Zove se Brian Marber, veliki stručnjak i prvi fond menadžer velikog fonda koji je ulagao isključivo na osnovu TA, bez ikakvog utjecaja fundamentalne analize.
Dakle, on smatra da je double top continuation pattern ako se naravno cijena nastavi kretati u smjeru trenda.Isto tako nikakve uvjete ni vremenska ograničenja on ne postavlja kod double topa.
U njegovoj knjizi double top može biti i reversal i continuation uzorak i jako je dobro objašnjeno ono što sam vam ja danas crtala na IGH.
Uglavnom svima preporučam jer je knjiga fantastična.
Tko želi čitati nek se javi na PP.Pozdrav

Ja bih ga nacrtao kao trokut.

gosn Knecht
dajte pojasnite razliku izmedju trokuta i klina ( graficki )
Hvala

Tek sad video tvoj post i evo ti primjer klina i trokuta na ULPL. Inače obavezno uzmi barem knjigu "Tehnička analiza financijskih tržišta" od Murphy-a, a za početak za najosnovniju analizu evo ti dobar link, koji meni puno pomaže. Pozdrav.

http://www.elliott-wave-theory.com/elliott2.html#patterns

[/quote]

yep…

prošle godine sam bio proglašavan plaćenikom i prodanom dušom koja radi za strane sile jer sam postao analize koje govore da je trend prema dolje… ove godine me proglašavaju drukerom koji navlači ljude da kupuju kako bi se ja iskrcao… a ja, naravno, samo pratim moje analize…

ali ako nekog veseli to da mi prikelji komada, neka mu… drago mi je da sam barem nekog usrećio na tako jednostavan način… lijepo je kad su ljudi skromni i kad ih vesele sitnice…

ja sam, sa druge strane, prilično zahtjevniji, mene recimo usreći kad zaradim na trejdanju… [rolleyes]

kolega Zli Prorok,sutra je 01.09. a Tisak je 250 kuna. A trebao je (prema vašim analizama koje pratite) biti 75kn. Ali kako smo produžili do 31.09, jer "deveti mjesec 2009" je zapravo sve do 31.09.2009, mislim da ne bi trebalo biti problema i da bi tisak mogao do svog targeta od 75 kuna. Što mislite?
[/quote]

Apsolutno si u pravu, TISK neće na 75 kn.

Pametan, ako to želiš.

Zove se Brian Marber, veliki stručnjak i prvi fond menadžer velikog fonda koji je ulagao isključivo na osnovu TA, bez ikakvog utjecaja fundamentalne analize.
Dakle, on smatra da je double top continuation pattern ako se naravno cijena nastavi kretati u smjeru trenda.

nema šta pravi einstein

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Da sumiramo ove analize mogli bi zaključit ako nećemo dole idemo gore [undecid]

Fodrek mi je inače ok i čitam ga iako mi je TA sporedni alat. Ali sad daje targete na +5% i -5%, pa ako neće jedno onda će drugo… još ako se nakon ovoga javi i kaže "jesam rekao" može slobodno zatvorit butigu

Evo da ja probam nabaciti tareget (nije baš da se volim nabacivati targetima jer naše tržište ima jednu nepredvidljivu komponentu-ekipu iz kvarta)
Po meni ide lagano hlađenje ovi tjedan 2000-1950 bodova.Sredina BB je bila suport zadnja dva hlađenja,RSI je još uvijek relativno visoko a MCAD samo što nije generirao prodajni signal.
U rasponu od 1670 -1900 formirao se rastući trokut koji daje target od 2100-2130.
Doduše ovaj trokut nije 100% idealan proboj je trebao nastati početekom mjeseca,ali u svakom slučaju nadvladana je psihološka granica od 1900 bodova koja ujedno postaje i suport.

New Report

Close