A to što su kratkoročni trendovi dijametralno suprotni na to ćemo se popišati?
[/quote]
A da ne spominjemo i taj detalj da je "double top" obrazac preokreta, dok je u 6-om mjesecu nakon navodnog dvostrukog vrha došlo do nastavka trenda…
brankice, istina, "price action" trejderi gledaju na dvostruki vrh i na 5 minutnim grafovima, točno, ali i onda postoje neka pravila igre koja moraš poštovati…
i da, što ti govori činjenica da je većina dionica u crvenom, dok je u isto vrijeme IGH u plusu 2-3% dok radi taj "dvostruki vrh"?
[/quote]
Ja sam već požutio, a i ti imaš obožavatelje koji će te natjerat na žuto [lol]
[/quote]
Da.Potpuno nebitno kod kratkoročnog trenda.
To je samo znak da cijena ne može probiti prijašnji vrh a da li je do toga došlo nakon pada ili rasta je nebitno.
Evo jedan primjer isto sa IGH.Padom ispod crte potpore dupli vrh potvrđen
[/quote]
ovaj primjer isto ne valja. na datoj točki nemaš trend na gore, pa prema tome nemaš ni double top kao preokret trenda na dolje…
"price action" trejderi bi ti rekli da imaš "flag"… kaj? ti tu ne vidiš flag? budeš jednog dana, trust me… kad imaš svega 2-3 bara, onda nemaš fine lijepe školske oblike ko u udžbenicima…
Prije će biti das je IGH izašao iz double bottom-a nedavno.
http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:chart_analysis:chart_patterns:double_bottom
Prije će biti das je IGH izašao iz double bottom-a nedavno.
http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:chart_analysis:chart_patterns:double_bottom
Čisto da se razumijemo, nemam IGH i svejedno mi je kud će. Imao, prodao na 4400 +-par kuna.
[/quote]
A da ne spominjemo i taj detalj da je "double top" obrazac preokreta, dok je u 6-om mjesecu nakon navodnog dvostrukog vrha došlo do nastavka trenda…
brankice, istina, "price action" trejderi gledaju na dvostruki vrh i na 5 minutnim grafovima, točno, ali i onda postoje neka pravila igre koja moraš poštovati…
i da, što ti govori činjenica da je većina dionica u crvenom, dok je u isto vrijeme IGH u plusu 2-3% dok radi taj "dvostruki vrh"?
[/quote]
Ja sam već požutio, a i ti imaš obožavatelje koji će te natjerat na žuto [lol]
[/quote]
yep…
prošle godine sam bio proglašavan plaćenikom i prodanom dušom koja radi za strane sile jer sam postao analize koje govore da je trend prema dolje… ove godine me proglašavaju drukerom koji navlači ljude da kupuju kako bi se ja iskrcao… a ja, naravno, samo pratim moje analize…
ali ako nekog veseli to da mi prikelji komada, neka mu… drago mi je da sam barem nekog usrećio na tako jednostavan način… lijepo je kad su ljudi skromni i kad ih vesele sitnice…
ja sam, sa druge strane, prilično zahtjevniji, mene recimo usreći kad zaradim na trejdanju… [rolleyes]
e
[/quote]
Da.Potpuno nebitno kod kratkoročnog trenda.
To je samo znak da cijena ne može probiti prijašnji vrh a da li je do toga došlo nakon pada ili rasta je nebitno.
Evo jedan primjer isto sa IGH.Padom ispod crte potpore dupli vrh potvrđen
[/quote]
ovaj primjer isto ne valja. na datoj točki nemaš trend na gore, pa prema tome nemaš ni double top kao preokret trenda na dolje…
"price action" trejderi bi ti rekli da imaš "flag"… kaj? ti tu ne vidiš flag? budeš jednog dana, trust me… kad imaš svega 2-3 bara, onda nemaš fine lijepe školske oblike ko u udžbenicima…
[/quote]
Gospon Zli Prorok, tak i ja vama mogu reći da to nemre biti flag jer je minimalno trajanje tolko i tolko,volumeni moraju biti takvi i takvi i "pole" mora biti na najvećem volumenu itd,itd.
Znate i sami da se tak uzorci ne mogu gledati.Pa prema knjigama ne bi se dogodio niti jedan obrazac u stvarnom životu.
Onaj kojeg najviše priznajem trenutno je Trader Vic.
Njegov pogled je da uopće ne priznaje nikakva kruta pravila uzoraka.
Ako nešto liči na H&S onda to i je, jer dočekati savršen obrazac je čekanje nečega što možda nikada neće doći.Ja sam u praksi neke stvari sebi dokazala a jedna od tih su double topovi intraday i na dnevnim bez obzira na trendove.
Meni funkcionira
pricajte VI kaj ocete, ali ja sam si cvaknuo koji komadic IGH.
promet 5 milja kuna?
ajde , ajde…
kaj ste vec zaboravili da imamo potvrdeni rastuci trokut na crobexu?
[tongue]
Vidim da je Brankica otvorila raspravu. A ja nemogu a da se ne osvrnem na rast u 5 koraka. A vidim da je kolegica Sotomaic ljubazno i oprezno pitala dali je mislila na EWT. Jer kad kažemo rast u pet koraka onda mislimo na impulsni val. U ovom slućaju to nikako nije prema pravilima, jer je toćka 2 ispod početka rasta jedinice, a vrh 3 niži od vrha 1.
Mogući scenarij za ULPL po meni!
Da li će obrana izdržati na 660kn ostaje vidjeti!
Ako ne iduća obrana neće puknuti na 580-590kn.
Alternativno moguć je odbijanac na 680-685kn pa sve do 722kn.
Da ne bude sve samo neki crnjak!