Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tehnička sve najavi,ako nemisliš tako sam sebi uskačeš u usta!!

Svaka cast na izjavi ! Tehnicka nije svemoguca, ali se po njoj moze trgovati… trenutno smo u uzlaznom trendu i imamo 2 otpora : 2280 i cca 2500-2600. Iduci je na 2950, ali to je preoptimisticna varijanta.
Osobno me ne brine Crobex vec Ameri koji prave klin… ako ga i probiju prema gore, šus nadolje ce biti gadan…bumo vidjeli…

@sotomaić

vidio sam tvojih par postova sa countom za SPX i Crobex… iako se s njima ne slažem (imam drugačiji count), tvoje varijante su legitimne, pa čak i logične.

glede tvoje priče o otporu na cca 2050 bodova, logički si u pravu, a tigrus i hanger u krivu, ne razumiju što pričaš… 1880 i 2050 definitivno nemaju istu važnost… ali bez obzira na to, praktički će oni ispast u pravu, jer najvjerojatnije ipak idemo gore… ironija? [wink]

ja nisam niti tvrdio da 1880 i 2050 imaju istu vaznost.
u biti u ovom trenutku nije niti jedna znacajna.

vec sam ranije naglasio nekoliko puta da mi najdraze kad se tehnicke analize pravi visoka znanost, a materija je u stvari trivijalna…

sto se tice klina na SP500, postoji vjerojatnost a dozivi istu sudbinu kao i onaj H&S koji smo svi vidjeli…

a kao najvazniji dio ovog posta nudim izreku nasim analiticarima koji su izgubljeni u bespucima caoutova:

" treba znati luciti bitno od nebitnoga"

[wink]

treba znati luciti bitno od nebitnoga" – dobar.

U ponedeljak muguc još jedan test sp 500 na 1043 ili. će krenuti direktno po programu, koji je već sada pripremljen.

Taj ti pitcfork ne valja ništa.

2050kn se ipak pokazao kao tvrd orah! Ameri muljaju oko nule, vjerovatno će u ponedjeljak odraditi još 1 rast i nakon toga slijedi strmoglav dolje! Grafovi i oscilatori na Crobiju meni daju naznaku za nagli propad prema 1940-1950. Dvije su ključne razine 1940 i 2050.
Sve se iduća 2 tjedna odvija između!
Moja zahvala svima koji su mi prodali ULPL-R-A po 705kn jučer i danas iste dionice kupovali po 735 i 739kn.
Svima želim ugodan vikend!

Splićo uvjeren sam da griješiš. Da čemo probiti tih famoznih 2050 bodova, hočemo i to vjerujem već u ponedjeljak. Pred nama je pa čemo vidjeti. Volio bih da sam ja u pravu kao i ini drugi koji su u a ne van dionica !!
Lijep ti pozdrav !!
[/quote]

Nasdaq započeo korekciju! Mrgude možda si i u pravu, svaki GAP koji nastupi treba iskoristiti za prodaju jer i nama slijedi korekcija! Kad-tad! A slijedi uskoro po meni!

treba znati luciti bitno od nebitnoga" – dobar.

U ponedeljak muguc još jedan test sp 500 na 1043 ili. će krenuti direktno po programu, koji je već sada pripremljen.

a ovih 5 dojija iznad 38,2 % retrecea?
jako znakovito…
🙂

Ima jedno staro pravilo ako neka dionica "bezrazložno" raste kupi je najvjerojatnije ćeš kasnije doznati zašto raste.Na to se nastavlja kupuj na špekulaciju i prodaj na informaciju,a to sve nagovjesti TA križanjem MCAD-a,pojačanim volumenom i porastom cijene.Na to sve moraš ukalkulirati da te netko na ZSE želi učiniti magarcem pa procjeniti rizik.

@sotomaić

vidio sam tvojih par postova sa countom za SPX i Crobex… iako se s njima ne slažem (imam drugačiji count), tvoje varijante su legitimne, pa čak i logične.

glede tvoje priče o otporu na cca 2050 bodova, logički si u pravu, a tigrus i hanger u krivu, ne razumiju što pričaš… 1880 i 2050 definitivno nemaju istu važnost… ali bez obzira na to, praktički će oni ispast u pravu, jer najvjerojatnije ipak idemo gore… ironija? [wink]

da, nemaju istu važnost jer nisu ni nastale na isti način.
uz ono što sam napisala za 2050 (dupli fibo, gornji boll..itd),još dodatak

-prethodni pad crobexa iznosio je 61,8% od rasta iz ožujka (bilo bi gotovo točno toliko da sam računala pivote)
-ovaj rast je na 2050 točno 61,8% od pada

dodala sam još par zanimljivih razina (linijom ili brojem) na grafu.
to nisu targeti
atmosfera ja zakuhala, i birala sam riječi da ne iznesem svoje mišljenje da ne ispada da drukam na bilo koju stranu.

Dočekati će medo svoj dan to je sigurno, samo je pitanje kada?Za dan,dva možda pet ili nedaj bože odmah.A još važnije pitanje je koliko je medo uopće gladan,dolazi zima a medvedi trebaju zimski san,ili možda današnji suvremeni medvedi ne spavaju zimski san,neg onako s nogu nešto maznu.Ah tko zna,nitko ništa nezna,krhko je znanje,ili je možda pao trak istine na me,a su možda sanje…Teške trileme u ovo rano subotnje jutro,pozdrav svima ali ne i onima koji mi šalju uvredljive poruke na pm.Kao što veli jedan kolega ovdje s foruma,da mi je samo 5 minuta u ringu s njima.
.

Taj ti pitcfork ne valja ništa.

2050kn se ipak pokazao kao tvrd orah! Ameri muljaju oko nule, vjerovatno će u ponedjeljak odraditi još 1 rast i nakon toga slijedi strmoglav dolje! Grafovi i oscilatori na Crobiju meni daju naznaku za nagli propad prema 1940-1950. Dvije su ključne razine 1940 i 2050.
Sve se iduća 2 tjedna odvija između!
Moja zahvala svima koji su mi prodali ULPL-R-A po 705kn jučer i danas iste dionice kupovali po 735 i 739kn.
Svima želim ugodan vikend!

Splićo uvjeren sam da griješiš. Da čemo probiti tih famoznih 2050 bodova, hočemo i to vjerujem već u ponedjeljak. Pred nama je pa čemo vidjeti. Volio bih da sam ja u pravu kao i ini drugi koji su u a ne van dionica !!
Lijep ti pozdrav !!
[/quote]

[/quote]
…jer:
-nisu potvrđene na medijani u zadanom vremenu (točka D)
-koristiš 2 uzastopna vrha
-…
(ovo se ne odnosi na smjer kretanja indeksa, samo tehnički osvrt na vile:))

crobex u odnosu prema ostalim indeksima

crobex u odnosu prema ostalim indeksima

Stotka za usporedbu i trud. Što se tiče vila, nacrtane su skroz bez veze što sam pojedinim osobama obrazložio na PS, to sam stavio radi sebe i takvu sliku uploadao na PF, Sorry zbog moje greške. Puno toga crtam i istražujem gdje i kako ubuduće. Od nekoliko desetaka grafova stavio sam tu sliku, ali pichfork ili vile su uvrtane za osobno neku moju procjenu. Bitni su valovi a vile znemarite.. zamislite da ih nema, i tako ništa ne predstavljaju, osim ako ne probiju srednji medijan. Htio sam naglasiti indikatore i MA !!
LP

I very much love INGRA !!

New Report

Close