E sad ameri probili fibo 38,2 mjerenu od listopada 2007 do dna u ozujku o.g.
Prilozena slicica pokazuje gdje je trenutno crobex i sto nas najvjerojatnije ceka.
Ihaaaaaa
Moj post od 07.08.09.
Samo tek tolko da se ima uvid ko je sta na forumu piskaral.
USA GDP
1Q = -5%
2Q= -1%
3Q= +2% (forecast)
4Q=+5% (forecast)
spread : 10% [shocked]
trend: uzlazni…
e sad… ako vi uslijed ovih brojki očekujete značajniju korekciju SP index-a do kraja godine onda je to neka vrlo vrlo posebna tehnička…
naravno da će eventualni "worse than expected" 3Qi 4Q korigirati index do neke razine, ali ovisno o tome koliko je prethodno isti narastao i koliko se zaletio na forecaste. naravno… "worse than expected" može biti i za postotak manje, ali trend je i dalje trend, koliko će on biti strm ili manje strm,meni je sasvim svejedno…
E sad ameri probili fibo 38,2 mjerenu od listopada 2007 do dna u ozujku o.g.
Prilozena slicica pokazuje gdje je trenutno crobex i sto nas najvjerojatnije ceka.
Ihaaaaaa
Moj post od 07.08.09.
Samo tek tolko da se ima uvid ko je sta na forumu piskaral.
[/quote]
daj napiši kaj nas čeka
20 minuta trgovanja, 10 000 000 kuna prometa i niti jedna dionica u minusu … sve ukupno + 2.38 % lijepo za vidjeti
DJIA .. kako se ono kaže .. povijest je uciteljica života 😉
http://www.iamthewitness.com/doc/1927-1933.Chart.of.Pompous.Prognosticators.htm
USA GDP
1Q = -5%
2Q= -1%
3Q= +2% (forecast)
4Q=+5% (forecast)
spread : 10% [shocked]
trend: uzlazni…
e sad… ako vi uslijed ovih brojki očekujete značajniju korekciju SP index-a do kraja godine onda je to neka vrlo vrlo posebna tehnička…
naravno da će eventualni "worse than expected" 3Qi 4Q korigirati index do neke razine, ali ovisno o tome koliko je prethodno isti narastao i koliko se zaletio na forecaste. naravno… "worse than expected" može biti i za postotak manje, ali trend je i dalje trend, koliko će on biti strm ili manje strm,meni je sasvim svejedno…
ok,
samo ne treba zaboraviti da se 50 % retrecea od 1572 do 666 nalazi na 1120.
vrh rastuceg klina na sp500 se otprilike i nalazi na oko 1100.
koje su sanse da je ovo sada veliki B?
ps. suska se da postoji mogucnost nove recesije nakon ove sadasnje…
prva recesija je veliki A
oporavak je veliki B
druga recesija je veliki C.
ABC korekcija…
jedina stvar koja mi malo falsa kod ove Big Picture je drugi krak zastavice na SP500 koji bi trebao biti velicine kao prvi krak, tj 906 bodova. (1572-666=906)
mozda bude fake out na 1120 do 1225 sto je 61,8% retrecea pa bi onda modza mogli nategnuto do 350-400 bodova…
bottom line: ne plasite se ovoga gore napisano jer ima vremena do pocetka realizacije istog…
sada idemo prema analizi od 05.08. ove godine.
[wink] [smiley]
Veliki B ti je već završio Tigrus pre godinu dana. Radimo veliki C.
ok, moguce…
ali evo , na ovo sam ja mislio…
Nemam pojma o TA, ali to ne znači da ne smijem c/p tuđu TA [tongue]:
http://www.poslovni.hr/124665.aspx
PS
Ameri su potpuno izgubili kompas ! [lol] Bilo bi lijepo za nas da izvješća koja se ovaj tjedan očekuju kod njih budu pozitivna.
http://finviz.com/calendar.ashx
Deca, Crobex. još uvijek smo ispod linije uptrenda iz ožujka.
Dolazimo na vrlo snažan otpor dvostruke fibo linije na otprilike 2041-2047 bodova.
Indikatori na dnevnoj razini ne pokazuju nikakva upozorenja. Na 60 min chartu druga situacija, imamo mogući dupli vrh na 2013 bodova i RSI u prekupljenom području na 79.
Drugi mogući scenario je udaranje u razinu 2041 te odbijanac do razine od 1972 bodova kao pullback.
Nakon toga moguć nastavak rasta što bi ujedno odgovaralo i 123 metodi rasta
Deca, Crobex. još uvijek smo ispod linije uptrenda iz ožujka.
Dolazimo na vrlo snažan otpor dvostruke fibo linije na otprilike 2041-2047 bodova.
Indikatori na dnevnoj razini ne pokazuju nikakva upozorenja. Na 60 min chartu druga situacija, imamo mogući dupli vrh na 2013 bodova i RSI u prekupljenom području na 79.
Drugi mogući scenario je udaranje u razinu 2041 te odbijanac do razine od 1972 bodova kao pullback.
Nakon toga moguć nastavak rasta što bi ujedno odgovaralo i 123 metodi rasta
Barone kaj neidemo na 800?
Kako sada 2013 a rekao si nam 800?
Ja vidim samo up trend i eventualni otpor na 2360 (zadnji vrh)
Kakav otpor? – pa nije ti ovo DJ ili sp500.