Generalno se slažem sa tobom. Možda nijansu drugačiji count. Mislim da je val iii započeo tek jučer i da je cjelokupna trokut korekcija val ii. Ovo kiljenje na malim volumenima izgleda preslabo za jednu lijepu impulsnu trojkicu. Manje bitno kako bi rekao naš energični kolega Dizelaš, smjer trenda je isti, vjetar u leđa prema gore. A kad puše vjetar i purani lete. [lol]
[/quote]
da,ali ima jedna stvar, tj. pravilo (ne guidelines),
a ta je da val 2 može biti bilo koji korektivni osim trokuta
[/quote]
Točno, ovaj trokut po meni nije jedan val.
1-2-1-2 serija trenutno daleko bolje odgovara…mrgudov count je prilično dobar, s time da je teško odrediti točnu poziciju drugog vala 1 i 2, možda je i u pitanju manji irregular flat 2, a u obzir dolazi čak i trostruka serija 1-2 valova…no rezultat je isti, proboj prema gore u valu 3.
Doduše, i na ovakav count treba staviti ogradu, ukoliko se trenutni val C razvije kao ED (što je isto jedna od realnih mogućnosti) tada ćemo rasti na korektivnim valovima i tada će biti nešto teže za ustanoviti točan count manjih valova…no rast je rast kakvi god valovi bili…
Generalno se slažem sa tobom. Možda nijansu drugačiji count. Mislim da je val iii započeo tek jučer i da je cjelokupna trokut korekcija val ii. Ovo kiljenje na malim volumenima izgleda preslabo za jednu lijepu impulsnu trojkicu. Manje bitno kako bi rekao naš energični kolega Dizelaš, smjer trenda je isti, vjetar u leđa prema gore. A kad puše vjetar i purani lete. [lol]
[/quote]
da,ali ima jedna stvar, tj. pravilo (ne guidelines),
a ta je da val 2 može biti bilo koji korektivni osim trokuta
[/quote]
Zahvaljujem kolegice Sotomaic na jako dobroj primjedbi. Istina je da je jedno od pravila da val 2 nemože biti trokut. Ima još jedan count koji mi pada na pamet, a to je da LD kao impulsni val još nije gotova kao da još nismo imali korekciju vala ii. Dajem veliku mogućnost tom countu jer do koliko bodova bi došli kad bi na ovim razinama bile već u iii od 3.
🙂
jest, ali nitko nije mogao biti 100% siguran do kuda će padati, razina je bilo bezbroj.
ja sam također priželjkivala pad bar do 960 (ne niže), jer bi to značilo zdraviji i jači rast.
pokazatelja za to bilo je koliko hoćeš, osobito na tjednim grafovima,
dodaj i pad ispod gannove 1:1 na dowu i spx-u,
vix sa divergencijom,
i ono što me najviše brine (otkad sam vidjela zrcalni graf dow-a i usd-a)- botomiranje dolara
Pa da nema toga što je 100%, ali evo ja sam bio 90% siguran da će korekcija S&P-a biti bilo gdje između 972 i 985 bodova (ispostavilo se ravno na pola puta između ovih vrijednosti), zato i jesam kompletno u dionicama, a na računu imam točno 2 kn casha.
Stvar je u tome da je masa ljudi priželjkivala veći pad S&Pa (do recimo 960) da se mogu ukrcati nisko, ali ne funkcionira to na takav način…kada se ustanovi jak trend retracementi su obično minimalni, po meni je to normalna stvar…ista stvar je bila kada se duboko padalo, odbijanci prema gore su bili minimalni…
Slična stvar s ovakvom korekcijom se recimo već događala nakon prvog rallya u trećem mjesecu, apsolutno identična priča je bila ovih dana, a strani i pogotovo domaći prodavatelji su se morali daleko više potruditi da me osobno uvjere da slijedi dublja korekcija, a pošto nisu…
a bar je njih lako za zbrojit:)
treba pratiti događanja na 1043, gdje je jedan od važnijih otpora.
..
ED na crobexu je zapravo prvo što mi je palo na pamet
CROBEX GANN FANN LINIJE
Kao što se vidi iz slike index je preskočio tri gann linije čime se je potvrdio up trend,kod s6p 500 se dešavaju
prelijepe stvari,po svemu sudeći i crobex bi trebao putm s&p 500,crobex ima svojih problema sa nelikvidnošću,
Kod crobexa se traži i tend i čim se formira vjerujem da će i volumen porasti,ja vjerujem da ovaj rast nije još gotov
i da crobexa vidim na višim razinama.nadam se da će naredni period to i potvrditi.
Stigo sa mora – bilo hladnog piva… i tako propustio ovaj pad i onda rast (ostao u kešu). .ebi ga prvo je odmor.
Vidim sp 500 može još sljedeći tjedan do 1040 – 1050 a onda? (morat ću opet kupovat od pesimista nakon pada). E toliko da malo kontriram optimistima. Svaka čast.
U pon je najizgledniji žestoki nastavak započetog trenda. Impuls u petak je bio pred samo zatvaranje, dosta neočekivan tako da postoji još puno onih koji nisu na vrijeme kupili što su planirali. Val je tek na početku pa ne bi smjelo biti ni značajnijeg uzimanja profita.
Stigo sa mora – bilo hladnog piva… i tako propustio ovaj pad i onda rast (ostao u kešu). .ebi ga prvo je odmor.
Vidim sp 500 može još sljedeći tjedan do 1040 – 1050 a onda? (morat ću opet kupovat od pesimista nakon pada). E toliko da malo kontriram optimistima. Svaka čast.
a onda X val na dolje, i nakon toga opet A-B-C na gore…
drugim riječima, smatram tvoj triple threes kaunt pogrešnim… ili preciznije, smatram prechterov kaunt kojeg slijediš pogrešnim… cijenim čovjeka, smatram da je vrhunski analitičar, rekao sam to puno puta, al ovog puta je malo preuranio sa gađanjem vrha… po mojoj procjeni, preuranio je nekih 2 kvartala…
naravno, na sve rečeno se možeš i popišati, i nastavit pratit prechtera sa religioznom odanošću… [wink]
enivej, nije ni sam prechter baš tolko dogmatičan… u nedavnom intervjuu na CNBC-u je ostavio otvorenu mogućnost da nas čega još jedna "noga" na gore…
čovječe, prva ocjena koju inače uvijek dobijem je kolac, a danas mi neko laska sa ocjenom od punih 3%… pih…
moja zvijezda se još zeleni, al kolko imam tajnih obožavatelja, uskoro ću i ja požutit ko knele i arni… [rolleyes]
pozdrav svim ljudima dobre volje na temi tehnička analiza… [thumbsup]
Kao što sam još pred 10 dana rekao u tada nacrtao graf potvrde up trenda na Crobex-u, za sada se taj trend odvija potpuno prema očekivanju tehničke analize, što je i vidljivo iz priloga:
Kao što sam još pred 10 dana rekao u tada nacrtao graf potvrde up trenda na Crobex-u, za sada se taj trend odvija potpuno prema očekivanju tehničke analize, što je i vidljivo iz priloga:
[thumbsup]
a onda X val na dolje, i nakon toga opet A-B-C na gore…
drugim riječima, smatram tvoj triple threes kaunt pogrešnim… ili preciznije, smatram prechterov kaunt kojeg slijediš pogrešnim… cijenim čovjeka, smatram da je vrhunski analitičar, rekao sam to puno puta, al ovog puta je malo preuranio sa gađanjem vrha… po mojoj procjeni, preuranio je nekih 2 kvartala…
naravno, na sve rečeno se možeš i popišati, i nastavit pratit prechtera sa religioznom odanošću… [wink]
enivej, nije ni sam prechter baš tolko dogmatičan… u nedavnom intervjuu na CNBC-u je ostavio otvorenu mogućnost da nas čega još jedna "noga" na gore…
[/quote]
Kolega, kad već spominjete jednu nogu gore, mislite li da je to ovo što se sad događa na SP500?
Ako da (da se figurativno izrazim), je li došla do kuka ili do koljena?
(nazvao se taj vrh/kuk C ili 5 ili kako se već broji- ewt mi nije jača strana)