Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

e da, i požutio sam… hehe, idem stić Plavog, on je neki smečkasti. [cool]

I'LL BE BACK

Započelo je, snažnan impuls gore, koji bi trebao nastaviti opet od utorka snažnije.
U ponedjeljak vjerovatno kratka korekcija i nastavak rasta.
Potvrdu o UP trendu zasad još nemam, al po nalozima i volumenima, sasvim je jasno kamo idemo!
Evo nešto i za one koje imaju Tisak, nakon 350kn iduća 2 naloga tek na 500kn pa onda tek na 900+ kn. Dakle skupljalo se strpljivo. NEVJEROVATNO! AL FINO ZA VIDJETI!

pogledaj askove drugih dionica [lol] [lol] ali sam se s jednim slažem -fino za vidjet samo nemoguće za ostvarit
[/quote]

jel moguće da _još uvijek_ nisi sakupio zacrtanu količinu? Pa hebo te led, kad ćeš izvirit više na top 10? [tongue]

I'LL BE BACK

Par grafića, sve po planu.

Da smo u bullu znamo već mjesecima a konačno smo doznali i na koju stranu ćemo nakon trokuta koji se formirao zadnjih tjedana. Najvažniji indikator MACD na 2y grafu nam lijepo pokazuje da narednih mjeseci imamo još punooo prostora za rast.

A što se tu ima puno za komentirat.

1. Indikatori ne stoje dobro. MACD divergencija je ono što me zabrinjava. Volumen je strahota. Na bidu ima kupnje,ali i ask ima municije.
Sve u svemu čeka se spx koji za sada ne izgleda dobro.
Da hoće , veliki bi se igrači već uključili ali ovako…….

Spx ne izgleda dobro?! A kako bi to spx trebao izgledati da se može proglasiti da izgleda dobro? Ovo mi već liči na mlaćenje prazne slame.

Meni SPX izgleda baš dobro, toliko dobro da će vjerojatno do kraja godine doseći 1150-1200 bodova. Nema po meni ovdje govora o velikoj korekciji još nekoliko mjeseci. Što smo od korekcije vidjeli to je bilo to, čak mislim da ispod granice 980 neće još mjesecima…a indikatore mački o rep.

Onaj tko zna kako prepoznati dugoročni trend i kako prepoznati okret trenda se ne zamara na osnovu nekakve divegencije na MACD-u ili što kažu neki indikatori. Vidjeli smo kako su prošli oni koji su vidjeli tu istu divergenciju dok je spx bio na 8xx bodova. Sigurno su ponosni na sebe kako su je lijepo uočili. Naravno, to im nije donijelo nikakvu korist. Dovoljan dokaz da TA nije svrha samoj sebi. Bitan je trend i njegova procjena, sve ostalo je trenutno lutrija i nagađanje kratkoročnih promjena. Svi su inidikatori trenutno preslabi da bi na nešto veliko upućivali.
[/quote]

Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu i što je bilo "mlačennje prazne slame".

[/quote]

Slažem se, evo danas se već počelo pokazivati… Ali nije meni problem, podsjetit ću opet na ovaj post dok S&P bude na 1050, pa 1100, pa 1150…a vi samo pratite u međuvremenu MACD i ostale indikatore koji skupa s njim "loše stoje"…

Ako se misli ulagati sa zdravim razumom imaš trend i ravnaj se po trendu, ostalo do daljnjeg zanemari. Ovo danas kod nas je tek uvod u ono što slijedi…a vi dijelite kečeve governoru i meni, to vam neće popraviti stanje portfelja. Uostalom to je valjda nekima način na koji se zahvaljuju na pomoći pri ulaganju…mislim, nema se tu šta više za dodati…

P.S. nizak volumen prethodnih dana je samo ukazivao na namjernu apstinenciju mirovinaca koji jedini imaju snage dići ovo tržište, ali to nema apsolutno nikakve veze s trendom, već s pojačivanjem letargije i zbunjenosti kod ostalih investitora. Bilo je samo pitanje kada će se veliki kupci aktivirati, pa moraju i oni nešto jednom zaraditi, a gdje će bolju zaradu ostvariti nego u bari gdje imaju najveću moć/kontrolu…
[/quote]

Majstore, da se razumijemo ne drukam nit na jednu nit na drugu stranu. Meni odgovaraju sve opcije. I ne dijelim keceve, a posebno ne tebi ili governoru. Davno sam odrastao.
Pozdrav

Scio me nihil scire

Ovako ja to vidim, možda još netko… da će gore da i slažem se s hangerom i drugima istoga a i s onima suprotnog mišljenja, time da mi se suprotno obrazlože, Hvala.
LP svim posjetiteljima PF !!

Generalno se slažem sa tobom. Možda nijansu drugačiji count. Mislim da je val iii započeo tek jučer i da je cjelokupna trokut korekcija val ii. Ovo kiljenje na malim volumenima izgleda preslabo za jednu lijepu impulsnu trojkicu. Manje bitno kako bi rekao naš energični kolega Dizelaš, smjer trenda je isti, vjetar u leđa prema gore. A kad puše vjetar i purani lete. [lol]

Majstore, da se razumijemo ne drukam nit na jednu nit na drugu stranu. Meni odgovaraju sve opcije. I ne dijelim keceve, a posebno ne tebi ili governoru. Davno sam odrastao.
Pozdrav

Nisam niti majstor niti ti ja dijelim te ocjene (za to su zaslužni isfrustrirani forumaši) niti me ikakvo ocjenjivanje ovdje uopće interesira.

Inače, loše ocjene koje se dijele na ovom topicu su posljedica uglavnom prevelike subjektivizacije pri analizi, kao što stoji u već spomenutom citatu:

hanger, 22.08.2009. u 11:03
Indikatori ne stoje dobro. MACD divergencija je ono što me zabrinjava. Volumen je strahota. …Sve u svemu čeka se spx koji za sada ne izgleda dobro.

Ni kod mene se ne radi o nikakvom drukanju, ja jednostavno nekad odreagiram na takve subjektivne postove i to je sve. Tehnička ili bilo koja analiza mora po meni biti objektivna, da se piše više objektivno (bez osobnih emocija) manje bi bilo promašaja, manje bi bilo isfrustriranih čitatelja i sigurno bi bilo manje ovih loših ocjena. Ali obzirom da to nije slučaj, neka se svatko s tim nosi kako zna…

e da, i požutio sam… hehe, idem stić Plavog, on je neki smečkasti. [cool]

i ja isto, navukli smo mržnju kešolovaca… [lol]
Trenutno nisam u elementu za raspravu, pa nek zahvale Bogu na tome neki ovdje, jer toliko bi ih diskreditirao njihovim nedavnim postovima, da bi zauvjek nestali s ovog foruma…
Ma i ovako im je dovoljno neugodno

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Ovako ja to vidim, možda još netko… da će gore da i slažem se s hangerom i drugima istoga a i s onima suprotnog mišljenja, time da mi se suprotno obrazlože, Hvala.
LP svim posjetiteljima PF !!

Generalno se slažem sa tobom. Možda nijansu drugačiji count. Mislim da je val iii započeo tek jučer i da je cjelokupna trokut korekcija val ii. Ovo kiljenje na malim volumenima izgleda preslabo za jednu lijepu impulsnu trojkicu. Manje bitno kako bi rekao naš energični kolega Dizelaš, smjer trenda je isti, vjetar u leđa prema gore. A kad puše vjetar i purani lete. [lol]

[/quote]

da,ali ima jedna stvar, tj. pravilo (ne guidelines),
a ta je da val 2 može biti bilo koji korektivni osim trokuta

pluton 007

evo ovak, drago mi je da me hvališ [wink]
SLazem se s tvojim misljenjem i mislim da se ide gore..
Volim zajahat val od mjesec dva tri i zato me trenutno nebrine kaj ce bit sutra kaj je bilo jucer ili preksutra..injekcija keša u americi je procirkulirala i to je to.

Trebamo gledati kaj bu bilo za tjedan dva, tri,nebitno je sto ce biti sutra ili prekosutra, ak zakljucimo da se ide gore u narednom periodu od 20-30 dana, zaista je nebitno hocemo li sutra narasti ili pasti 1-2 %

ps da malo druknem prema gore, mjesecni MACD na spx500 ulazi u pozitivu, prvi puta unazad 2 god
[thumbsup]

tek tolko da se malo podjsetim neke koji su mi kontrirali..necu ih imenovat, budu se oni sami prepoznali [yawn]
[/quote]

ah, vratio si se:)
bio bi veći štos da si ovo napisao prije nego li je sve skočilo 4%

ono što sam citirao je bilo napisano kad su amerikanci bili padali prema 980 i kad su ovdje neki s veseljem najavljivali pad….
sad nek se po ko zna koji put znoje u kešu, zbrajaju valove i češkaju po glavi u stilu " pa majku mu di sam se sad opet zajebo"
Kad vec tolko sviraju ku.cu, bio bi red da stave i violinski ključ na grafove

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

🙂
jest, ali nitko nije mogao biti 100% siguran do kuda će padati, razina je bilo bezbroj.
ja sam također priželjkivala pad bar do 960 (ne niže), jer bi to značilo zdraviji i jači rast.
pokazatelja za to bilo je koliko hoćeš, osobito na tjednim grafovima,
dodaj i pad ispod gannove 1:1 na dowu i spx-u,
vix sa divergencijom,
i ono što me najviše brine (otkad sam vidjela zrcalni graf dow-a i usd-a)- botomiranje dolara

da, i BDI

citat:
Baltic Dry index crashed nearly 40% right from june onwards despite global bullish sentiment with
economic recovery.

New Report

Close