Evo i primjera na S&P-u da uzlazni i silazni trokut (ovdje u pitanju klin) ništa specijalno ne mora značiti po pitanju realizacije. Ovi klinovi iz 4. i 5.mjeseca su se sasvim neočekivano realizirali obzirom na svoj položaj (rastući je pao, a padajući rastao), ali poanta svega je da je indeks nastavio dalje rasti i tu je gdje je.
Srednjeročno gledano trend na S&P-u je još uvijek rastući i nakon izlaska iz ove sužavajuće formacije slijedi po meni proboj prema gore. Ako se kojim slučajem i dogodi proboj prema dolje, bilo bi to možda malo iznenađenje, ali korekcija bi kao i u prvom slučaju vjerojatno bila minimalna (možda do 980)…
Rastući trend dioničkog tržišta u SAD-u je srednjeročno i fundamentalno podržan (uglavnom zbog FED-ovih poteza i naznakama izlaska iz recesije). A mi ćemo se i dalje ponašati uglavnom po inerciji/akceleraciji na osnovi emocija ulagača, jer smo u vrlo nezahvalnoj situaciji po pogledu procjene domaćih fundamenata. Ali generalno određeni rastući trend postoji i kod nas…to će se pokazati prije ili kasnije.
Miže – to je pravi odgovor -evo ti 100. Mene možete posipati sa kecevima.
Ono što nisam znao: takav trokut može završiti i dole i gore. (kako mig kaže). Učim. Hvala migu i mrgudu. [thumbsup]
kak nisi znao to?
dovljno je da se formacija ne ostvari.
Vidim neke teške diskusije oko trokuta.
Evo jedan za sp 500. Molim cijenjene prognoze, jel padajući ili rastući?
kanal u rastućem trendu
Ništa od navedenog, to je sideways kretanje [wink]
Simetrični
Vl… ovaj..Brankica je rekla da će biti troznamenkasti crobex nakon odbijanca do 1800 i da nitko na forumu neće ništa pisati… Svi i dalje pišu… čak nam se i kolega febo vratio.
Da li je kolega Brankica pogodio ili nije pogodio?
Da li je itko ovdje ikada nešto pogodio, ako je da li više pogodaka ima baba gatara ili TA kakva se ovdje propagira.
Kolega governur ako ste išli proučavati molio bih odgovor, ja sam se davno sa time bavio i uvidio da je to navlačenje za naivne. Svatko crta kako mu odgovara, ovisno da li je u cashu ili u dionicama ili je mješovit. TO su najčešće situacije, tada je sve moguće, ide gore ili ide dolje. I naravno pun pogodak.
Možda se nešto promijenilo u međuvremenu??
Brankice u Vašim godinama vid ponekad zna zavarati……a i ruke se tresu. [smiley]
Brankice u Vašim godinama vid ponekad zna zavarati……a i ruke se tresu. [smiley]
A i glas zna zadrhtati, zato je pisanje na forumu idealna stvar.
[smiley]