Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

quo vadis
Prijatelju pobrkao si lončiće što se tiče trokuta i tržišta.. trokut je UZLAZNI no tržište je padajuće što si ti označio !!
LP

I very much love INGRA !!

trokut je uzlazni (rastući) a tržište je padajuće.

Đemso brži si nekoliko sekundi, zato piče moraš platiti !!

Ajde mrgude, james – neka netko na mojoj slici nacrta (markerom označi).

1.) rastući trokut i
2.) padajuće tržište.

Postoji li to? [sad]

Miže – kuda letiš? Nacrtao si padajući trokut, kao što se vidi iz priloga.

kolega,

jel znate engleski?

http://www.investopedia.com/terms/a/ascendingtriangle.asp

trokut je neupitno UZLAZNI, a kamo ce trziste cemo vidjet..
dozvoljavam obje mogucnosti, a vi si izaberite onu koja vam pase.
inace, ove slika vam je iz EWT dijela knjige, ako se ne varam, u klasicnoj TA se malo flexibilnije to interpretira.

evo vam jos jedna 100ka nazad, Febo ce Vam platit pivo [kiss]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

1.) rastući trokut i
2.) padajuće tržište.
Postoji li to? [sad]

pa označio si ti [thumbsup]

Evo Qou vadis

1.) rastući trokut i
2.) padajuće tržište.
Postoji li to? [sad]

[/quote]

Označio sam padajuće tržište i padajući trokut (gledaj one zadnje prekinute crtice, koje idu padajuće).

Pa dobro jer stvarno nitko nije u stanju napraviti kopipejst mog grada i markirati ono što vi tvrdite:
rastući trokut i padajuće tržište. [yawn]

1.) rastući trokut i
2.) padajuće tržište.
Postoji li to? [sad]

[/quote]

Označio sam padajuće tržište i padajući trokut (gledaj one zadnje prekinute crtice, koje idu padajuće).

Pa dobro jer stvarno nitko nije u stanju napraviti kopipejst mog grada i markirati ono što vi tvrdite:
rastući trokut i padajuće tržište. [yawn]
[/quote]

kolega,
bojim se da ne razumijete sto je padajuce trziste, a sto padajuci trokut.
to vam nije isto.
patite li od disileksije? [huh]

te “crtice” vam oznacavaju da je trziste padajuce, ne trokut.
padajuci trokut bi bio da hipotenuza ima padajuci nagib.
buduci da hipotenuza raste, to je rastuci trokut..

kako vam je Đemaludin rekao, oznacili ste upravo ono sto mislite da niste oznacili..
ugodno popodne [bye]

Više volim argumente miže – a od tebe osim vrijeđanja malo.

kolega, jos jednom i zaista zadnji put..
to vam je UZLAZNI trokut, na padajucem trzistu! [thumbsup]

..kako vam pokusavamo objasnit.

i na vasoj slici vam lijepo pise "uzlazni(gornja linija rastuca, donja padajuca)"
mrgud je to zaokruzio crvenom bojom..

dalje, taj dio Marfijeve knjige odnosi se na EWT di su trokut UVIJEK obrasci nastavka trenda.
ako je trziste rastuce, cijena ce izaci iz trokuta prema gore, ako je padajuce, ici ce dolje, bez obzira bio trokut uzlazni ili silazni.i zato imate 4 vrste trokuta, uzlazni, silazni, kontrahirajuci i expandirajuci i 2 vrste trzista, padajuce i rastuce i shodno tome, 8 kombinacija, tj slika.

..u klasicnoj TA to nije slucaj. i ja dozvoljavam i dolje i gore, ovisno da li probije otpor ili potporu.
nadalje, ovaj trokut se moze pretvoriti u klin, sto i oscilatori sugeriraju.a i ja sam osobno skloniji toj varijanti, nego trokutu.
ali o tom potom, neupitno je da sam nacrtao uzlazni trokut sta ce biti dalje, vidjet cemo…
ionako ce odluciti SPX.

evo vam jos jednom ista slika, samo sa malo skracenom linijom..
pa usporedite s linkom..

http://www.investopedia.com/terms/a/ascendingtriangle.asp

Da ne bi bilo previše filozofiranja, u pitanju je rastući trokut.

Ali u cijeloj priči je možda na kraju apsolutno nebitno da li je trokut rastući ili padajući. I jedan i drugi zapravo sugeriraju da je posrijedi skorašnji proboj (ili pad ili rast), ali eto olakotna je okolnost da je ipak nešto češće rastući trokut praćen daljnjim rastom, a padajući trokut daljnjim padom tržišta. No nije pravilo.

Ono što je bitnije i ono što bi trebalo biti diskutabilno je jedino kakav je srednjeročni trend tržišta: rastući ili padajući. Svatko može ovo procijeniti na način kako mu odgovara.

Ja bih osobno prije rekao da je čitav ovaj rast od ožujka zapravo trend. Uostalom to isto sugerira većina svjetskih indeksa. Bez obzira na situaciju u državi, bez obzira na šugav oporavak Crobexa i bez obzira na ovu središnju "pump and dump" formaciju, trend je ipak trend, prema tome osobno očekujem da se isti nastavi i da će uslijediti proboj prema gore. Target obrasca je na oko 2200.

Miže – to je pravi odgovor -evo ti 100. Mene možete posipati sa kecevima.

Ono što nisam znao: takav trokut može završiti i dole i gore. (kako mig kaže). Učim. Hvala migu i mrgudu. [thumbsup]

New Report

Close