Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Postalo je vrlo tijesno…Crobex jadan stisnut izmedu SMA21 i SMA50 čami u trokutu. Uskoro mora probijanje. Pa ostat će jadan bez zraka. [undecid]

Jedno objašnjenje kolegi Hangeru. U točci a kad je Crobex bio 1867 izgledalo je kao da je gotov val ii i da je bio zz, međutim izgleda da je ipak flat i da je val ii zavrsio današnjim padom do iste razine. Tako da je tek sad započela iii od (iii). Treba malo strpljenja ali u konačnici ćemo krenut gore.

prilažem 2 grafa:
na jednom je CPCE, koji se nalazi na istom mjestu kao u listopadu 2007 i u maju 2008.

Drugi je graf Vixa (trenutno stanje 25,56) u usporedbi sa indeksom SP500 (crvena linija).
Bollinger je sužen u očekivanju promjene trenda, a linija trenda tkđ. je na granici probijanja.

Na nekoliko mjesta čitam kako se na Vix-u nalazi padajući klin, ali ja ga ne vidim.
Možda bi netko od iskusnijih kolega bio voljan naći obrazac klasične tehničke analize koji bi se uklapao?

Mislim da je indikativan Pretcherov članak u kojem je dolar došao na dno, ali…
s druge strane, hlađenje indeksa je nužno za nastavak trenda (do 950+-) jer ako izostane, ovo što se događa je topiranje i SPX ide mnogo niže.
Kako će Crobex odrađivati rast (val 3,4,5 ili koji već fale) dok će svi oko nas padati?

Remi Gaillard

Ključan datum 10.08.2009. koji na CROBEXU konačno potvrđuje dugoročan BULL TREND:

Na osnovu potpore i odbijanja od uzlazne linije, moguće kretanje Crobex-a sutra:

Ćini mi se da ćemo krenuti uskoro.

http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:chart_analysis:chart_patterns:ascending_triangle_c

Show me the Money!

Na osnovu potpore i odbijanja od uzlazne linije, moguće kretanje Crobex-a sutra:

Dajte kolega,pa i sljepac vidi da sutra idemo gore.

MAJKO MOJA, IDE BROD.

ajde neka netko proba povuce paralelu izmedju ove nase trgovine i one u US prije ovog uzleta…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

[/quote]

Kad svi misle da ćemo gore, obično se dogodi obrnuto. Dokazano n puta. Trebali smo se već prije desetak i više dana odlijepiti, a ono čorak.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

[/quote]

Kad svi misle da ćemo gore, obično se dogodi obrnuto. Dokazano n puta. Trebali smo se već prije desetak i više dana odlijepiti, a ono čorak.

[/quote]
kolega,bilo bi to jako bitno ali da su danas tijekom trgovinskog dana svi mislili da idemo gore sutra. no u tom slucaju bi vec danas isli gore mozda sutra i nebi,nadam se da kuzite poantu…istina misli se vec desetak dana da bi se trebali odlijepiti,a nismo..no nismo niti pali..probajte povuci paralelu izmedju trgovine ovih dana kod nas i u US prije ovog uzleta kod njih..nije toliko niti bitno gdje cemo sutra, bitna su sljedeca 2-3mj…mislim da me kuzite i nema potrebe da sad tipkam roman….lijep pozz

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

[/quote]

[/quote]
kolega,bilo bi to jako bitno ali da su danas tijekom trgovinskog dana svi mislili da idemo gore sutra. no u tom slucaju bi vec danas isli gore mozda sutra i nebi,nadam se da kuzite poantu…istina misli se vec desetak dana da bi se trebali odlijepiti,a nismo..no nismo niti pali..probajte povuci paralelu izmedju trgovine ovih dana kod nas i u US prije ovog uzleta kod njih..nije toliko niti bitno gdje cemo sutra, bitna su sljedeca 2-3mj…mislim da me kuzite i nema potrebe da sad tipkam roman….lijep pozz
[/quote]

Pa jučer smo se i odbili prema gore. Pogledaj svijeću jučerašnjeg trgovanja. Crobex se je odbio iz 1867,97 na 1891,09 bodova što predstavlja odbijanac, odnosno porast od 1,24% a to ipak nije malo.

[/quote]

[/quote]
[/quote]

Najbitnija je likvidnost na zse.
Burza je umrtvljena, skočimo preko 1900 bodova par dana i onda opet na 1880 i sl.
Sada veliki investitori samo čuvaju crobeks na cca 1 book i čekaju poteze Vlade:
– prijedlog državnog proračuna za 2010
– mogućnost dodatnog zaduživanja Države , Rohatinski je već najavio mogućnost oslobađanja cca 6 milijardi kuna što je za pretpostaviti namijenjeno financiranju Države jer bi u protivnom isto djelovalo na tečaj kune
– izvještaj o kreditnom rejtingu RH
– odluka ustavnog suda o kriznom porezu
– i sl.
– a puno toga je jučer objašnjeno u Dnevniku HRT u 19.30 h

Kad veliki investitori budu imali pristup ovim podacima povećat će se i likvidnost a smijer burze će anticipirati buduća kretanja u RH gospodarstvu.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close