Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Iako je optimizam u punom zamahu,TA vidi stvari malo drugačije.Zanimljivo će biti vidjeti tko će pobijediti?

slažem se, lulu, i meni ispadaju slični rezulatati. Slažu se negativne divergencije (macd. histgoram, D+ i drugi), Adx izlazi preko D+ linije… Standardna situacija u kojoj je nužan veliki oprez, a dobri tehničari prelaze na razmatranje i usklađivanje s drugim TF.

Znači vi kažete bearish divergence na SP500.

Ako se dogodi korekcija kod Amera ( a toliko su rasli da očekujem korekciju), uz aktualnu domaču makroekonomsku situaciju i letargiju na tržištu, bojim se, ništa od priželjkivanog bull run-a još neko vrijeme. Kako god igram na kartu utvrdjivanja pozicija pred 31.12. pa očekujem barem jedan jači bull do NG.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Bacaju se visoki targeti, puno je optimizma, to bi moglo značiti da slijedi jedno manje hlađenje da ti isti koji bacaju targete rasprodaju svoje dionice pa onda prema novim vrhovima.

Zašto bi netko rasprodao svoje dionice ako će krenuti kasnije prema novim vrhovima ?
Nisi li ti ranije podržavao Dizelasa kako je dobro rekao kad je trebalo ući ili izaći ? E sad su ti najednom naše analize sumnjive jer mi se namjeravamo iskrcati, pa čak samim time i njegove. Bit će da se ti nisi stigao ukrcati i sad se bojiš da će vlak prebrzo krenuti. Crobex sutra ide prema 2000 bodova i sigurno nećeš vidjeti cijene ni ATPL, IGH itd. niske kao prije nekoliko dana. [lol]

Zašto bi netko rasprodao svoje dionice ako će krenuti kasnije prema novim vrhovima ?
Nisi li ti ranije podržavao Dizelasa kako je dobro rekao kad je trebalo ući ili izaći ? E sad su ti najednom naše analize sumnjive jer mi se namjeravamo iskrcati, pa čak samim time i njegove. Bit će da se ti nisi stigao ukrcati i sad se bojiš da će vlak prebrzo krenuti. Crobex sutra ide prema 2000 bodova i sigurno nećeš vidjeti cijene ni ATPL, IGH itd. niske kao prije nekoliko dana.

Ja od kraja studenog prošle godine ponavljam da su cijene nekih dionica pa i tržišta u cijelini neralno nisko, kao što su i 2007. bile nerealno visoko. Bio je moguć i crni scenarij koji bi te cijene opravdao ali svaki posao nosi svoj rizik a omjer rizika i moguće nagrade je za neke naše dionice imho i dalje jako dobar.

Sukladno tom razmišljanju sam i sada 75% u dionicama ali taj rast sigurno neće biti pravocrtan.

Dizelaša je talentiran i ima rezultat. Prosinečki bi popušio 2 kutije cigareta i onda na tekmi prodao tunel tipu koji je crtao grafove, pardon, trenirao 5 puta više od njega. Talenat ili imaš ili nemaš.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Deca, skrivena bikovska divergencija na 60 min grafu Crobex

ne bih se štel mešati, Brankice, ali totalno pogrešno označavanje divergencija. Ne radi se to tako tako. Moraš povezati dva istaknuta vrha ili dna, i to se mora vremenski (ovdje u svijećama) posve podudarati na svim indikatorima koje uzmeš u obzir. Kod tebe je na ovoj slici pogrešno označeno sve. Nhf
[/quote]

Vidim da vama gospodo draga neke stvari nisu jasne.Da bi razuvjerila i vas i gospona skovacina napravila sam vam graf koji lijepo prikazuje kako se gleda divergence.Kao što možete vidjeti graf je od Thomasa Bulkowskog koji je jedan od najvećih autoriteta, pa možete njemu napisati email i reći mu da ne zna crtati divergence a ja crtam prema njemu.
Dakle uzela sam njegov graf na kojem objašnjava kako nacrtati divergence i nacrtala vam par stvari da pojasnim što je tu bitno.Sve u crnoj boji je original graf od Bulkowskog.
Kao prvo možete vidjeti da sam crvenim križićima označila lowest low ili kako kolege kažu "istaknuto dno" u cijeni i na indikatoru.Kao što možete vidjeti dna na cijeni i indikatoru su na posve drugom mjestu na grafu što znači da Bulkowskog uopće ne zanima da se oni moraju "vremenski podudarati".
Kad bi se vodili vašim pravilom o "istaknutom dnu" divergencije uopće ne bi bilo jer nemamo "istaknuto dno" na cijeni što je označeno crvenom bojom.
Kad bi se vodili vašim pravilom o "istaknutom dnu" i "vremenskom podudaranju svijeća" divergencije uopće ne bi bilo što je označeno plavim crtama.
Dakle gospodo prema vašim pravilima primjer divergencije iz knjige Thomasa Bulkowskog uopće nije divergencija.
Deca, pošto to ne piše u knjigama sad bum vam nekaj rekla.
Kod divergencije kao i svega drugog je bitan jedino trend i ništa drugo, nikakve svijeće i da li je low prije ili je svijeća kasnije.
Ovaj graf od Bulkowskog vam to zorno prikazuje.Pozdrav

Brankice

Ja doma imam i "Encyclopedia of chart patterns" by Thomas Bulkowski, a imam i "Bludni sin" i "Žene" by Charles Bukowski i moram priznati da su mi obje knjige inspiracija. [thumbsup]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Eto, ljudi se očito razlikuju ja još držim charlesa ali dickensa,a taj bukovski je stari perverznjak i u moje vrijeme su ga čitali ljudi koji su također s vremenom postali perverznjaci i sl. homo devijantikusi.
Međutim,vratimo se divergencijama,divergencija ima raznoraznih ali ključno ih je popratiti s drugim pokazateljima s recimo demark ma,pa onda križanjima sma? i ema?, i tako da ne duljim, uglavnom kompleksna tematika.
Na spx-u kao i na crobexu negativne divergencije ss tu ali do križanja drugih parametara tj.potvrde istih još nije došlo.

pluton 007

evo ovak, drago mi je da me hvališ [wink]
SLazem se s tvojim misljenjem i mislim da se ide gore..
Volim zajahat val od mjesec dva tri i zato me trenutno nebrine kaj ce bit sutra kaj je bilo jucer ili preksutra..injekcija keša u americi je procirkulirala i to je to.

Kaj se tice Conana,uh tip je otvorio temu "korekcija" u 6 mjesec¸u 2007, kad je 99, 9 % ljudi bilo opijeno zaradama i hodalo po 7 nebu, tak da Conan, maradona, pele…Prepoznati kraj rastaje po meni teženego kraj pada, jer mnogi lakše savladaju strah nego euforiju, barem ja.

Trebamo gledati kaj bu bilo za tjedan dva, tri,nebitno je sto ce biti sutra ili prekosutra, ak zakljucimo da se ide gore u narednom periodu od 20-30 dana, zaista je nebitno hocemo li sutra narasti ili pasti 1-2 %

ps da malo druknem prema gore, mjesecni MACD na spx500 ulazi u pozitivu, prvi puta unazad 2 god
[thumbsup]

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

CROBEX SMA100 tik do presjecanja SMA200.

[thumbsup]

Show me the Money!

Da, ali na SP500 i DAX je SMA200 u uzlaznoj putanji a kod nas još uvijek pada. Ima li to nekog značaja??

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

Deca, skrivena bikovska divergencija na 60 min grafu Crobex

ne bih se štel mešati, Brankice, ali totalno pogrešno označavanje divergencija. Ne radi se to tako tako. Moraš povezati dva istaknuta vrha ili dna, i to se mora vremenski (ovdje u svijećama) posve podudarati na svim indikatorima koje uzmeš u obzir. Kod tebe je na ovoj slici pogrešno označeno sve. Nhf
[/quote]

Vidim da vama gospodo draga neke stvari nisu jasne.Da bi razuvjerila i vas i gospona skovacina napravila sam vam graf koji lijepo prikazuje kako se gleda divergence.Kao što možete vidjeti graf je od Thomasa Bulkowskog koji je jedan od najvećih autoriteta, pa možete njemu napisati email i reći mu da ne zna crtati divergence a ja crtam prema njemu.
Dakle uzela sam njegov graf na kojem objašnjava kako nacrtati divergence i nacrtala vam par stvari da pojasnim što je tu bitno.Sve u crnoj boji je original graf od Bulkowskog.
Kao prvo možete vidjeti da sam crvenim križićima označila lowest low ili kako kolege kažu "istaknuto dno" u cijeni i na indikatoru.Kao što možete vidjeti dna na cijeni i indikatoru su na posve drugom mjestu na grafu što znači da Bulkowskog uopće ne zanima da se oni moraju "vremenski podudarati".
Kad bi se vodili vašim pravilom o "istaknutom dnu" divergencije uopće ne bi bilo jer nemamo "istaknuto dno" na cijeni što je označeno crvenom bojom.
Kad bi se vodili vašim pravilom o "istaknutom dnu" i "vremenskom podudaranju svijeća" divergencije uopće ne bi bilo što je označeno plavim crtama.
Dakle gospodo prema vašim pravilima primjer divergencije iz knjige Thomasa Bulkowskog uopće nije divergencija.
Deca, pošto to ne piše u knjigama sad bum vam nekaj rekla.
Kod divergencije kao i svega drugog je bitan jedino trend i ništa drugo, nikakve svijeće i da li je low prije ili je svijeća kasnije.
Ovaj graf od Bulkowskog vam to zorno prikazuje.Pozdrav
[/quote]

Brankice, ovaj graf od Bulkowskoga koji si tu stavila posve je u redu i u skladu s onim što ti ja govorim, za razliku od tvojega. Zbilja ne razumijem kako ti to nije jasno. Evo ti u privitku sličicu kako bi zapravo trebalo povezati ta dva dna koja ti nazivaš divergencijom. Bijele crte su tvoje, crvene su moje. Nema tu nikakve divergencije. Dakle, i Bulkowski povezuje dva istaknuta dna, odnosno dna trenda za razliku od tebe koja miješaš vrhove i dna… Pa valjda ti je očito da Bulkovski na tvojoj sličici povezuje dva dna i na cijeni i na oscilatoru?
Ovaj prigovor je bio u dobroj namjeri i zbilja ne kanim dalje raspravljati.

Molim vas OHLC za Crobex na dan 31.07.2009
Hvala !

du du du .. nema nam pomoći

New Report

Close