Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LP svima s poslovnoga a i onima s EWT foruma LP !!

LP i tebi mrgude [smiley] [thumbsup]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

glede SPX-a, izgleda da se dosta ljudi zakačilo za prechterov count i već zadnjih 2-3 tjedna očekuju kraj 5-og vala, a on samo ide i ide gore… zapravo, opet ne primjećujem kod EWT-ovaca nikakav alternativni count, pa čisto da malo proširim horizonte i ukažem na dodatne mogućnosti prilažem sljedeći count… u ovoj varijanti 5-ti val je već odrađen, dakle cijeli "a" val, isto tako i cijeli "b" val, i sada smo u "c" valu koji ima potencijalni target negdje u zoni 1020-1050 bodova…

čisto da svi ne mislimo i ne brojimo isto… [thumbsup]

Ovo uopće nije obilježeno kako treba niti je moguće da bude korekcija abc. Dolazi u obzir samo impuls varijanta kako su i prethodnici naveli Dizel i Mrgud.
[/quote]

naravno da je obilježeno kako treba i da je moguće da bude korekcija, to je jedna legitimna varijanta. nakon par tisuća grafova iz 20-ak različitih zemalja koje sam analizirao, da me probudiš usred noći mogu ti napraviti valjani count…

a tebi hvala na argumentiranom napadu… [rolleyes]

Pametan, ako to želiš.

Zamolio bih cijenjenog i kako on veli najposječenijeg tehničara Vlada1111, sorry za jedinice, neda mi se brojati a tri ne volim. Neka nam obrazloži svoj zadnji post na njegovom blogu koji sam nakon dužeg vremena posjetio. Veli trostruki vrh. Po kojoj je to teoriji trostruki vrh Murphy nema, Bulkowski NE. Možda cijena (count) je tri puta dodirnula otpor fiba ili zamišljenu liniju ali da se to nazove trostrukim vrhom, onda bi po tome nazivu (obrascu) cijena trebala dole, a bogme NEĆE !! Evo i Vlad tvoja slikica, možda Roha posjeti i nas tj. Poslovni ??

Gospon mrgud,ne znam jel ste mislili reći da triple top kao obrazac ne postoji u teoriji ali definitivno on postoji kao obrazac u teoriji.
Ovdje naravno nema riječi o triple topu jer da bi nešto bilo triple top cijena se mora popeti u prvi top.
A pošto ovdje prvi top od navodnog triple topa je rezultat pada cijene , onda to definitivno nije triple top.To može samo biti double top.
Potvrda double topa bi se dogodila da Crobex padne ispod 1806 bodova

koliko se buke bilo diglo oko mojeg posta, a sada su si svi poklopili uši
Pozdrav

Hasta la victoria siempre

Zamolio bih cijenjenog i kako on veli najposječenijeg tehničara Vlada1111, sorry za jedinice, neda mi se brojati a tri ne volim. Neka nam obrazloži svoj zadnji post na njegovom blogu koji sam nakon dužeg vremena posjetio. Veli trostruki vrh. Po kojoj je to teoriji trostruki vrh Murphy nema, Bulkowski NE. Možda cijena (count) je tri puta dodirnula otpor fiba ili zamišljenu liniju ali da se to nazove trostrukim vrhom, onda bi po tome nazivu (obrascu) cijena trebala dole, a bogme NEĆE !! Evo i Vlad tvoja slikica, možda Roha posjeti i nas tj. Poslovni ??

Gospon mrgud,ne znam jel ste mislili reći da triple top kao obrazac ne postoji u teoriji ali definitivno on postoji kao obrazac u teoriji.
Ovdje naravno nema riječi o triple topu jer da bi nešto bilo triple top cijena se mora popeti u prvi top.
A pošto ovdje prvi top od navodnog triple topa je rezultat pada cijene , onda to definitivno nije triple top.To može samo biti double top.
Potvrda double topa bi se dogodila da Crobex padne ispod 1806 bodova
[/quote]
Bramkice !!

Na ovo prvo "Ne postoji" nemam komentara. Mislim da su ostali skužili što sam mislio reči s narečenim. Drugo Brankice, drugo. Inače imam jako puno knjiga pa ako Vam treba budem Vam posudio…bik mamicu !!

I very much love INGRA !!

pozdrav Mrgudu i ravnoj Slavoniji! [thumbsup]

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

@mrgud

Gospon mrgud,bojim se da niko ne kuži kaj ste vi htjeli reći a ja sad nakon ovog novog posta naročito ne kužim.
Dajte to malo dešifrirajte.

" Na ovo prvo "Ne postoji" nemam komentara"—kaj vam to znači?
"Drugo Brankice, drugo"—kaj vam to znači?
"Inače imam jako puno knjiga pa ako Vam treba budem Vam posudio"—kaj vam to znači?

Kolegice Brankica,

Ja vidim bullish zastavice na DIOK i THNK. Možete li malo pogledati i reći mi da li je to OK?
Ako mislite da to nije taj pattern, molio bi Vašu TA za ove dvije dionice.

Hvala i pozdrav,

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Kolegice Brankica,

Ja vidim bullish zastavice na DIOK i THNK. Možete li malo pogledati i reći mi da li je to OK?

Hvala i pozdrav,

Samo da dodam..u tom scenariju vidim target za THNK na 2950 (+1200), a za DIOK na 230 (+80)

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Izgleda da se ovaj obrazac stvara na većem broju dionica na ZSE. Evo primjer i za ATPL, gdje bi target bio oko 1750 .

Kolegice Brankica,

Hvala i pozdrav,

Ne znam gospon K-PAX, ja nisam vidla zastavice,ali moguće da ih negdje ima.Morate mi pokazati vaš graf.
U svakom slučaju jedna brzinska analiza.
Obadvije dionice izgledaju jako dobro. Obadvije iznad svojeg 21 dnevnog SMA.
DIOK.Silazni kanal označen crvenom, i simetrični trokut označen bijelom koji izgleda kao da je probijen prema gore.Buliš probijanje dugotrajnog silaznog trenda na RSI i prelazak preko 50 i prelazak u pozitivu na CMF.
THNK.Simetrični trokut, proboj prema gore.RSI u uzlaznom trendu, prešao preko 50 i CMF prešao u pozitivu.
Sve u svemu obećavajuće.

Što kažete na ovo?

http://trzistakapitala.wordpress.com/2009/08/01/rizik-zemlje-opravdava-crobex-2500-3000/#comments

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

New Report

Close