A takva je doslovno bila 07-08 kad su forumaši sudjelovali u potrazi za zlatnim teletom pš pš čuo sam da ledo ide na 13000,dlkv će na 800 i što je bilo najluđe cijene bi dosegle "targete" pa možda i malo jače,a onda korekcija pa ponovo pš pš ide to negdi… Prošla svršena vremena [cry],sad moram nešto ovdje tehnicirati,fundamelizirati,daj nek se vrate malo dobra stara špekulantska vremena.
Ma zapravo uopće ne dvojim hoće li se vratiti 2007-08 pitanje je kad će se ostvariti preduvjeti za navlačenje po forumu.Ovo će se desiti kad se cijene već dobro dobro oporave kad već spretniji "investitori" poberu maslo tada će se krenuti u napucavanje cijena u nebesa.
Svi oni koji su ječer pratili tehničku bilo im je jasno da je jučer trebalo sve prodati što sam ja i napravio, kad tehničari kažu da je nastupio kupovni signal prodaj i ne boj se, uvjek sve krivo rade dali namjerno ili slučajno ali to se do sada pokazalo kao izvrsan tajming za ulaz i izlaz, ako oni rade kao što pišu gubitci su im vjerovatno veliki ali postoji mogućnost da oni to rade namjerno da navuku naivne i lakovjerne i zatro vjerujte samo sebi i fundamentima a neka tehničari rade kao ih volja pa ćete viditi da će vaš uspjeh biti veći od njihova jer za one koji ne znaju.
FUNDAMENTI UVJEK DOĐU NA SVOJE
Kao što sam i rekao uvjek treba biti na suprotnoj strani kada svi vide rast ja vidim pad jer nemoguće je da je 90% foruma u pravu po tome bi 90% ljudi na burzi zarađivalo a svi znamo da 90% ljudi gubi.
Veselim se šopingu sa popustom od onih koji su vidili rast i kupovali od mene, meni samo nije jasno pa zar mislite da USA ovim tempom može rasti pa to bi bio ATH u roku mjesec dana a situacija nije baš tako bajna da dođemo na ATH za mjesec dana, ja znam da će cjene doći i preći ATH ali ne ide to baš tako za mjesec dana a i neki ljudi su vidili rast koji do sada nisu nikada ništa pogodili pa je to bio još jedan dodatni razlog da sve rasprodam.
Svi oni koji su ječer pratili tehničku bilo im je jasno da je jučer trebalo sve prodati što sam ja i napravio, kad tehničari kažu da je nastupio kupovni signal prodaj i ne boj se, uvjek sve krivo rade dali namjerno ili slučajno ali to se do sada pokazalo kao izvrsan tajming za ulaz i izlaz, ako oni rade kao što pišu gubitci su im vjerovatno veliki ali postoji mogućnost da oni to rade namjerno da navuku naivne i lakovjerne i zatro vjerujte samo sebi i fundamentima a neka tehničari rade kao ih volja pa ćete viditi da će vaš uspjeh biti veći od njihova jer za one koji ne znaju.
FUNDAMENTI UVJEK DOĐU NA SVOJE
Kao što sam i rekao uvjek treba biti na suprotnoj strani kada svi vide rast ja vidim pad jer nemoguće je da je 90% foruma u pravu po tome bi 90% ljudi na burzi zarađivalo a svi znamo da 90% ljudi gubi.
Veselim se šopingu sa popustom od onih koji su vidili rast i kupovali od mene, meni samo nije jasno pa zar mislite da USA ovim tempom može rasti pa to bi bio ATH u roku mjesec dana a situacija nije baš tako bajna da dođemo na ATH za mjesec dana, ja znam da će cjene doći i preći ATH ali ne ide to baš tako za mjesec dana a i neki ljudi su vidili rast koji do sada nisu nikada ništa pogodili pa je to bio još jedan dodatni razlog da sve rasprodam.
[/quote]
ma naravno da ne ide pravocrtno prema gore,ja sam optimist ali nisam ocekivao ovako jak rast u US kao u zadnjih 20tak dana,ali kolega dali ste pratili nas rast na kakvom prometu trgovinu opcenito itd.ako su se prodavaci ispucali jos prije 20tak dana,a ne cini mi se da se puno uzimalo u medjuvremenu,tj uzimalo se ali i istresalo, ako je sentiment pozitivan bez obzira na korekciju koja se morala desiti u US,mislim da cemo morati popuniti gap za svijetom,jer jednostavno kolega ako se nesto ne napuni nemoze se niti isprazniti,ili ako ne udahne nemoze niti izdahnuti,tj ako mali cekaju i nisu ulazili,bar ne u vecim kolicinama ocekujete mozda sad rasprodaju velikih(nebih bas rekao) ??? ili ja mozda ne kuzim …
@metiu
Pa u principu kad zavlada strah očaj panika i zazivanje hanfe kupiti,kad se počmu otarati šampanjci prodati.Ovo je najmoćnije oružje na burzi tako jednostavno a tako učinkovito.
Jeste li uzeli u obzir koliko smo mi od ATH a koliko USA indexi(mislim prije svega na S$P),vjerovatno to neki tehničari imaju izračunato ..pa nek nam tu stave da vidimo.
glede SPX-a, izgleda da se dosta ljudi zakačilo za prechterov count i već zadnjih 2-3 tjedna očekuju kraj 5-og vala, a on samo ide i ide gore… zapravo, opet ne primjećujem kod EWT-ovaca nikakav alternativni count, pa čisto da malo proširim horizonte i ukažem na dodatne mogućnosti prilažem sljedeći count… u ovoj varijanti 5-ti val je već odrađen, dakle cijeli "a" val, isto tako i cijeli "b" val, i sada smo u "c" valu koji ima potencijalni target negdje u zoni 1020-1050 bodova…
čisto da svi ne mislimo i ne brojimo isto… [thumbsup]
glede SPX-a, izgleda da se dosta ljudi zakačilo za prechterov count i već zadnjih 2-3 tjedna očekuju kraj 5-og vala, a on samo ide i ide gore… zapravo, opet ne primjećujem kod EWT-ovaca nikakav alternativni count, pa čisto da malo proširim horizonte i ukažem na dodatne mogućnosti prilažem sljedeći count… u ovoj varijanti 5-ti val je već odrađen, dakle cijeli "a" val, isto tako i cijeli "b" val, i sada smo u "c" valu koji ima potencijalni target negdje u zoni 1020-1050 bodova…
mozda je to kaj ti kazes da je a tek 1, b je 2 a ovaj c je krenulan trojka
[wink]
I da Vam samo kažem, "Ide to ide" bez obzira na recesiju, ali mislim još ovaj i slijedeći Impuls, a onda zatišje pred buru !! (jesennje kišno, tmurno)
LP svima s poslovnoga a i onima s EWT foruma LP !!
@MIG
Ne slažete se s tim da je manipulirano.Okej.Gledajte, nisam ni ja baš da vjerujem u vanzemaljce i slično ali neke stvari su jako čudne.Pa budimo realni, 90% prognoza koje su objavljene za SPX su bile krive i to ne govorim samo na ovom forumu nego bilo gdje na svijetu.To nije slučajno.A šta ćemo sa ovom četverostrukom negativnom divergencijom? Šta ćemo sa čistim H&S koji je propao, šta ćemo sa volumenom koji konstantno pada a SPX konstantno raste,šta ćemo sa čistim sell signalima koji rezultiraju daljnjim rastom SPX-a?
I šta ćemo kad ovaj klin bude probijen on the upside?
p.s. malo sam nacrtala još jedan veliki klin u kojem se nalazi ovaj vaš klin da pojačam uzorak
kasno palim ne pratim bas….
ja stvarno mislim da ce se neka pravila malo projeniti jer kako je rekao mig kada je padala isto nitkom nije bilo jasno di su te potpore, sad ce se svi cuditi di su otpori, mozda 🙂
Ovo uopće nije obilježeno kako treba niti je moguće da bude korekcija abc. Dolazi u obzir samo impuls varijanta kako su i prethodnici naveli Dizel i Mrgud.