Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jedan pokusaj za SPX..
ne mora biti da sam u pravu, lako moguce da grijesim, kao i bezbroj puta dosad.
izgleda kao klin, a je li, vidjet ce se vec danas ili sutra [smiley]

Da, moguće. Iako ovaj graf potvrđuje moje sumnje o potpunoj manipulaciji tržišta u Americi.
Pa pogledajte imate ne trostruku nego četverostruku negativnu divergenciju i ništa se ne događa.
Kad imate trostruku to je već puno jači signal od one obične,ali imati i četverostruku i cijena opet ide gore je čista manipulacija.

[/quote]

ne bih se slozio.
znate sto mjeri RSI, ne vidim razloga zasto ne bi cijena rasla ako RSI pada, pogotovu ako se radi o klinu/ED i to na 30min grafu.
a drugo, pricu o manipulaciji lansirali su razocarani medvjedi u USA.
zajebano je kad se nadjes na krivoj strani marketa.
a ovaj puta ih je zaista poklalo.

Uostalom i u padu je bilo slicno, pogledajte grafove.
padalo se i padalo i padalo..tad su bikovi pricali o manipulaciji, a ostali su to uzimali kao pod normalno, te okomite padove.

svaka akcija ima reakciju, rekli bi fizičari, ili svaka batina ima dva kraja, rekla bi moja baka [smiley]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

@MIG

Ne slažete se s tim da je manipulirano.Okej.Gledajte, nisam ni ja baš da vjerujem u vanzemaljce i slično ali neke stvari su jako čudne.Pa budimo realni, 90% prognoza koje su objavljene za SPX su bile krive i to ne govorim samo na ovom forumu nego bilo gdje na svijetu.To nije slučajno.A šta ćemo sa ovom četverostrukom negativnom divergencijom? Šta ćemo sa čistim H&S koji je propao, šta ćemo sa volumenom koji konstantno pada a SPX konstantno raste,šta ćemo sa čistim sell signalima koji rezultiraju daljnjim rastom SPX-a?
I šta ćemo kad ovaj klin bude probijen on the upside?

p.s. malo sam nacrtala još jedan veliki klin u kojem se nalazi ovaj vaš klin da pojačam uzorak

jedan pokusaj za SPX..
ne mora biti da sam u pravu, lako moguce da grijesim, kao i bezbroj puta dosad.
izgleda kao klin, a je li, vidjet ce se vec danas ili sutra [smiley]

Može tako, a može i ovako…
Obično najizglednije stvari najprije iznevjere…

sve je moguce, ali dio sa oscilatorima, koji ste izrezali (ne razumijem zasto?) ne podupire to.
..a ni EWT guidelinei, ako bas hocete. [undecid]

naravno, sve je moguce..
kao sto rekoh, lako moguce da grijesim, znat cemo do sutra u 22h.[yawn]

90% prognoza koje su objavljene za SPX su bile krive i to ne govorim samo na ovom forumu nego bilo gdje na svijetu.To nije slučajno.A šta ćemo sa ovom četverostrukom negativnom divergencijom? Šta ćemo sa čistim H&S koji je propao, šta ćemo sa volumenom koji konstantno pada a SPX konstantno raste,šta ćemo sa čistim sell signalima koji rezultiraju daljnjim rastom SPX-a?

al brankica 90% ljudi na burzi gubi, zašto je čudno kad ih onda 90% fula prognozu?
nema patterna sa 100% realizacijom kolko god ispravan i jasan bio, zašto je onda čudno kad neki propadne?
pad volumena i rast cijene ne znam, šta bi kostolany reko na to, jel to tipični početak bull marketa?
sve ovo što si navela upravo treba bit tako kod obrata velikog trenda, da niko ništ ne kuži.

90% prognoza koje su objavljene za SPX su bile krive i to ne govorim samo na ovom forumu nego bilo gdje na svijetu.To nije slučajno.A šta ćemo sa ovom četverostrukom negativnom divergencijom? Šta ćemo sa čistim H&S koji je propao, šta ćemo sa volumenom koji konstantno pada a SPX konstantno raste,šta ćemo sa čistim sell signalima koji rezultiraju daljnjim rastom SPX-a?

kolega, bojim se da vam nisu jasne neke stvari u vezi TA..

-to sto je 90% analiza fulalo je argument kontra, a ne pro, jer kad bi 90% pogadjalo niko ne bi nista radio, svi bi ucili samo TA.u pravu ste, to nije slucajno, to je pravilo [thumbsup]

-da budemo bas kirurski precizni, ovo i nije 4 negativna divergencija nego trend na RSIju.i jos na 30min grafu.jel znate kako se racuna RSI, zasto mislite da je to dokaz za nesto?

-taj HS nije cist..ni sa tehnicke strane, a pisao sam i na ovom topicu zasto nije i zasto sumnjam da ce se ostvariti.pogledajte malo bolje taj vas HS.

-kakve veze ima sto vuloumen pada?ama bas nikakve..moze znaciti da je okret blizu, ali i ne mora.da li vi trgujete u nekom smejru na osnovu toga?ja ne..
npr. u EWTu u 5. valu je volumen slabiji negu u 3. a oba imaju isti smjer..Kostolanyija da ne spominjem.zaista ne vidim di je problem.

-nesto sto je vama ili meni sell signal, mozda nekom drugom nije.recimo, meni je danas SPX sell, Hangeru je buy.

-ako ovaj klin probije gore, i SPX naraste jos, ja necu ama bas nista..gledat cu i traziti novi obrazac.ni prvi ni zadnji put da mi se desilo suprotno od onog sto ocekujem. [huh]

spx tjedni,
na rubu gornjeg bollingera
uz macd forest i chaikin

(stavila sam chaikin jer je precizniji od On balance volume Indikatora)
složila bih se da je na vrhu 5 od 5

sve je moguce, ali dio sa oscilatorima, koji ste izrezali (ne razumijem zasto?) ne podupire to.
..a ni EWT guidelinei, ako bas hocete. [undecid]

naravno, sve je moguce..
kao sto rekoh, lako moguce da grijesim, znat cemo do sutra u 22h.[yawn]

Naravno da je i po EWT smjernicama ovo moguće…ako je val 5 ending dijagonala, samo treba imati mašte…

analiza Crobex:

1. Pojavljuje se patern "Trhee White Soldiers"
2. Rastuci trokut evidentan.
3. Slow Stoh dnevni se prekrizio kao buy jos prije 2-3 dana
4. Slow Stoh tjedni se prekrizio kao buy krajem proslog tjedna
5. MACD se prekrizio kao buy isto prije 2-3 dana

meni ovo izgleda dobro.
sve osim ove mini kakti negativne divergenicije koja meni osobno ne znaci puno.
– nakon tree white soldier zna se dogoditi koji dan kenjaze – crvene svijece.
– moguce da ce sutra doji sa lowom na 1880, a prekosutra zelena. to bi bio neki morning star kao continuation patern.

bottom line: trebalo bi kupiti.

PS. Ja se napio laganini, i sad idem dalje cugat na Vodicku festu.
bye, bye!
[tongue] [smiley]

Evo da na ovoj temi damo šansu i stranim tehničarima. Lijepo izgelda, DAX 5800, FTSE 4950

http://www.cnbc.com/id/15840232?play=1&video=1205404439&__source=yahoo%7Cheadline%7Cother%7Cvideo%7C&par=yahoo

SP 500
Za danas moguć pad cijena RSI prekupljen,index na liniji otpora,MCAD se počeo približavati nuli.
Za nešto strpljivije ulagače formiran je rastući kanal stoga hold pozicija.Probojem preko 1010 i zadržavanjem do kraja tjedna otvaraju se nove kupovne prilike.

ovo je najjaca tehnicka analiza…. [proud]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close