Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

DJIA presao 9000 bodova – ocekivano i vjerovatno znak za dolazak masovne rasprodaje u 8mj.
Stopa nezaposlenosti slijedece godine u SAD-u vjerovatno oko 20%.
Totalno nepovjerenje u sustav kakav poznajemo – pocetak novog doba u industriji koji ce tek oko 2013 zaživjeti. DJIA do kraja godine vjerovatno izmedju 4000-4500 bodova.

[lol]
[/quote]

Bolje ne moze.

Scio me nihil scire

http://www.poslovni.hr/122538.aspx
Tjedna TA

CROBEX 1.842,00
Piše da ne bi bilo lijepo da padne ispod 1843,20

who dares, wins

DaZavrsi ispod te razine, treba sacekati do kraja

Mean people suck and nice people swallow!

Sve se odvija po padajućem kanalu, evo primjer za ULPL, po meni ovo izgleda kao BULL FLAG i svaki probijanje i izlazak iz kanala prema gore vratit će BULLS-e opet u igru!
Ljetna shema!

……večer

DJIA presao 9000 bodova – ocekivano i vjerovatno znak za dolazak masovne rasprodaje u 8mj. Stopa nezaposlenosti slijedece godine u SAD-u vjerovatno oko 20%. Totalno nepovjerenje u sustav kakav poznajemo – pocetak novog doba u industriji koji ce tek oko 2013 zaživjeti. DJIA do kraja godine vjerovatno izmedju 4000-4500 bodova.

-Amerika i Engleska , bit će zemlja proleterska …… [smiley]

-Meni ovo izgleda kao stabilizacija prije jesenskog raspleta ….. , u kojem smjeru …. to ionako
nije važno …..
….. , ali love ima ….. , sada je bar sigurno da ima novaca …. !!!!

.Dr M Wagner

Od tehnickih analiza za lajbeke poput mene dovoljan je graf limun.hr..ekonomske analize..
tamo lijepo kliknem na sve vodece indexe burzi na svijetu i Europi i vidim kako smo posrnuli
ko telci na ledu.. u odnosu na druge…
Usporedbama grafova , pitam..ne bi i mi trebali u tom smjeru prema gore?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Deca, samo bi htela podijeliti s vama par stvari.Nakon dosta sati provedenih u proučavanju TA u Americi, mogu zaključiti da je glavni razlog promašivanja mene i većine tehničara čista manipulacija tržištem.Ne samo da je to sad opće poznato nego je i dokazano.Ja sam gledala neke grafove koji pokazuju čistu manipulaciju podataka koja na kraju dovede do toga da radite točne analize ali iz netočnih podataka.Što rezultira promašajem.Odmah da kažem za sve one koji misle da je onaj H&S propal zato kaj su ga svi vidjeli.Dakle, to ne funkcionira tako, možete vi gledati u njega koliko god hoćete on će se svejedno dogoditi ak mu je suđeno i ako je ispravan.Imali smo u dva navrata početkom 6. mjeseca seriju čistih 100% sell signala na S&P koji nisu bili realizirani iz razloga jer su bili namješteni.
Samo bum vam dala najjednostavniji primjer.Imate u zadnjih 60 dana, 30 dana koji su bili negativni cijelo trgovanje i onda u zadnjih deset minuta naglim kupovanjem strogo određenih dionica sa velikom težinom u indeksu se dizao market i potpuno preokretala tehnička slika.Isto tako je bilo namjernog rušenja radi uvlačenja shortova u igru i onda izbacivanje shortova opet na kraju dana.
Da ne duljim, ipak je jedna stvar konstanta i nemre se manipulirati.A to je inverzno kretanje cijene i volumena.Amerikanci čak imaju i izreku za to: "You cant hide the volume".
Napravila sam jedan grafek da vidite to kaj je simptomatično i kaj pokazuje da nešto jako ne štima u ovom rastu Amerikanaca.
Pozdravljam sve

Ne bih se složio sa ovim za volumen. Velik dio volumena zadnjih mjeseci pripada HFT iliti High Frequency Tradingu. Zato je vjerojatno Goldman Sachs i uspio ostvariti takav rezultat.

Vaš link

Ima dionica poput C, CIT, AIG, BAC i još hrpa drugih na kojima se zna često primjetiti efekt HFT. A to je velik volumen uz cijenu koja se jedan određen period tokom dana drži na zadanom nivou bez obzira na promet i lupanje po bidu ili asku.

Na slici je vidljivo formiranje velikog klina i zona velikog otpora,nakon dostizanja,gornje strane klina trebalo bi doći do hlađenja indexa

http://tinypic.com" target="_blank">http://i28.tinypic.com/2ptyz4o.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic">

ako je ovaj moj count na SPX-u dobar, američani ovaj tjedan napadaju kotu 1000 bodova…

meni ova korekcija u zadnjih par dana izgleda kao ABC sa ekstendiranim B valom, ali moguće je da na kraju ispadne i trokutasta korekcija (dakle, ABCDE), što je spomenulo nekoliko američkih analitičara… ta varijanta na slici ima označen i val D, i onda još fali val E na dolje… u tom slučaju će još danas na početku dana malo zaroniti prije samog napada…

Pametan, ako to želiš.

… , mogu zaključiti da je glavni razlog promašivanja mene i većine tehničara čista manipulacija tržištem ….

Brankca, ima jedan indeks koji nikad ne promašuje – MMM Indeks!

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

… , mogu zaključiti da je glavni razlog promašivanja mene i većine tehničara čista manipulacija tržištem ….

Brankca, ima jedan indeks koji nikad ne promašuje – MMM Indeks!
[/quote]

jel to onaj index za koji se priča da kasnije prepraviš podatke ovisno na koju stranu gleda?

cijeli jedan forum se smije tom indexu, a uskorobi i ovaj mogao

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

New Report

Close