Ameri savršeno odradili svojih 5 valova. Sljedi mala korekcija20-30 bodova, nakon toga idu na 1000.
hmmm, polako, žuriš…
trendovi obično traju puno duže nego to trejderi procjenjuju… pa onda malo probiju liniju trenda, i opet nastave u istom smjeru… i nakon toga još malo…
Deca,vidim da ekipa stalno spominje moje ime na ovoj temi jer im je to jedino kaj znaju o TA.
Nek dignu ruke svi kaj su slušali gospona hangara i kupovali Ingru na 70 i 50 jer ide odbijanac i jer je tehnički preprodana i jer svi tehnički pokazatelji ukazuju na to.Oni sigurno imaju samo riječi hvale za takvoga stručnjaka.On je vidil i divergencije na na Crobexu.A moj fiktivni H&S na Ingri je prije skoro dva mjeseca dal target od 35 a cijena je završila na 36.Naravno Ingrica ima još potencijala ali o tom potom.
A ovo uspoređivanje P/E je isto jako zanimljivo jer pokazuje elementarno neznanje burze i parametara koji određuju cijenu.
Ja ne bi inače pisala o hangaru jer znam da je to većini od vas jako dosadno ali eto čovjek me voli vući za jezik,kaj da radim.
Ahm, ja kupovao Ingru na 70 kn?! Opet neka tvoja izmišljotina? Pljuvanjem po drugom se najlakše skreće pozornost…
Priznajem, kupio sam Ingru (pokazalo se pogrešno) na 50kn, pa shortao, pa opet kupio na 39kn, pa nakon manjeg rasta prodao (shortao), pa opet kupio na 38 kn, pa sve prodao. Da, imam ovdje nekog gubitka, ali hej, ja trgujem na temelju onog što vidim, to držim za sebe i nikoge ne uvjeravam u točnost svojih poteza niti izbacujem nekakve bijesne targete.
Ali tvoji targeti Brankice, s toliko srčanosti i samouvjerenja napisani…ccc..nemoj da sada krenem citirati sve tvoje zadnje postove…krenuvši od H&S na S&P-u, pa do one prognoze Crobexa o odbijancu do max 1820, pa zaronu ispod 1000…ccc…kako si samo ponosno to pisao…
BTW ništa ja nisam pogrešno napisao o P/E, podaci su direktno s Bloomberga, odnose na na period 1q08-1q09. Naravno da će se na temelju eventulanih manjih zarada mijenjati vrijednost P/E, ali kako kod nas na Crobexu tako i kod svih ostalih indeksa. Čisto sumnjam da su naše firme (sastavnice Crobexa) u proteklom razdoblju imale toliko manje dobiti od nekih francuskih, španjolskih ili turskih…Ako će se mjenjati P/E na Crobexu (što i hoće) mijenjat će se i na ostalim indeksima. A da je naše firme ova recesija jače pogodila od stranih firmi u to čisto sumnjam. Čak vjerujem da su naše firme slabije pogođene od stranih, ali to nije sada tema rasprave. Reći ću samo da su učinci recesije na firme na zapadu i u recimo istočnoj Europi dvije različite stvari. A ti o tome Brankice ne bi puno znala jer ti samo znaš raditi tehničku analizu tj. H&S i megafone, pa se nemoj dalje zamarati.
P.S. Nisam nikada rekao da P/E određuje cijenu koja neka burza mora imati (glupost), već isključivo iznosim ove podatke za poređivanje očekivanja kod pojedinih gospodarstava, odnosno poređivanje njihovih evaluacija.
P.P.S. Brankice ako imaš neki problem što ne možeš podnijeti kritiku bolje nemoj više pisati jer se iz dana u dan sve više blamiraš.
Uslijed svjetske financijske krize, ali i unutarnjih gospodarskih problema, u prvom tromjesečju ove godine smanjena su domaća i inozemna potražnja za hrvatskim proizvodima pa je i bruto dobit hrvatskih poduzetnika smanjena za 51,8 posto u odnosu na isto razdoblje 2008. godine, objavljeno je danas iz Financijske agencije (FINA).
Ovo su javni podaci stari 2 tjedna, sta to znaci ja ne bih znao ima tu pametnijih!!!!!!
Da zanimljivo odmah nakon zatvaranja burze u USA – Microsoft stavlja obavijest, da ima 29 % manju dobit, Amazon 10%….
Kao što sam u današnjem postu napomenuo da je situacija kod s&p 500 obećavajuća,to se upravo i dogodilo danas
danjašnjim probojem prema gore otvorili su se neki novi horizonti,Naime ja sam od 5 mjeseca pisao o tome da će index preko 1000 bodova,dobro još nije došao do te granice,ali trebao bi,neznam dali je netko pogledao graf od velike krize u americi 30-tih godina i kakav je index tada imao UP pomak,to se upravo sada dešava 80 godina poslije,i po ko zna koji put POVIJEST SE PONAVLJA.
E sad nam ostaje CROBEX da vidimo dali on ima snage za nove napade prema 2300,i koliko se ima novaca za upucati u market.žao mi je jedino onih koji su na godišnjem ,ako crobex krene prema gore morati će laptop držati često uključen
http://tinypic.com" target="_blank">http://i28.tinypic.com/2ecn6tk.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic">
Da zanimljivo odmah nakon zatvaranja burze u USA – Microsoft stavlja obavijest, da ima 29 % manju dobit, Amazon 10%….
to su "majstori",a ne ovi naši.znaju oni točno koja izvješća se daju za vrijeme burze,a koja nakon završetka.pa šta mislite da i ova tobožnja očekivanja analitičara o profitu isto nisu namještena.normalno ne mogu za sve.bilo bi sumnjivo,ali u biti tako se to radi.
a kod nas.uzmi i ono malo sirotinji.ne daj im da žive.
i sad su futuresi okrenuli kontru.
izgleda sutra sve po starom.a ‘ko zna kakva nam još iznenađenja sutra pripremaju naši "majstori".
to zaista spada pod TA [yawn]
Ma da baš, sve po starom. S&P je rastao praktički u cugu s 870 na 980 bodova (ukupno 110 bodova u 10 dana), a samo danas za 22 boda ili 2,3%. Zar bi se netko tamo trebao zamisliti što su futuresi nakon svega ovoga na -0,50% ?!
Nego ostavimo se mi svi skupa do daljnjega tehničke analize S&P-a, pogotovo kratkoročnih trendova, jer očito nemaju blage veze sa stanjem na Crobexu.
IGH.H&S.Ukoliko dođe do proboja neklajna na 3000, mogući target je 1250, ali s obzirom na dno od 1500 vjerovatno duplo dno na 1500.