što manji promet to bolje
ak rastemo sam mislio… a ak padamo onda bolje što veći.
samo šta ne znamo je li rastemo ili padamo. cijeli dan se vrtimo oko 1880, nikako da malo značajnije probijemo prema gore.
Kod S&P 500 pojavila se skrivena negativna divergencija na stochastic oscilatoru ,mogući manji zastoj prije proboja prema gore,ostali važniji oscilatori su se odbili od linije trenda,jučerašnji rast je popraćen smanjenim volumenom,što bi za potvrdu proboja trebalo biti na većem volumenu
***obrisano***
treba uzeti u obzir i ovaj mogući h&s kojeg je već naveo kolega markoo,volumeni kao i obv su ok od sredine paterna, mogući pad bi trebao biti popraćen s light volumenom.
mogućnost: sve je to jedan veliki obrnuti šampon na crobex-u s početkom u 11/08 (lijevo rame), upravo je završeno desno rame na 16XX sa dnom Ivo korekcije i target je cca 2750 jer je neklajn na ca 2000 a glava na 1250.
recimo mozda to ovako nekako ide???? [rolleyes]
[/quote]
Inverter, da to je to…
Evo zanimljive tehnicke analize amerikanaca
radi li netko sa metatraderom, npr. preko Broco-a na američkom tržištu?
ima li neki od domaćih brokera možda barem ideju da počne nuditi metatrader ili nešto slično?
znači, umjesto raznih gledalica da oni koji rade promet mogu koristiti tako nešto.
zanima me automatizacija, generiranje signala na principu programa (tzv. expert advisor).
Potreban mi je metatrader (c++) ili wintrader (delphi) jer se tu daju pisati programi, bilo EA bilo novi ili nepostojeći indikatori, a ne samo kombinirati indikatori kao kod nekih platformi.
trenutno koristim vlastiti program za ZSE a kako sam krenuo sada na FOREX skužio sam da to već postoji 🙂 tj. da postoji API za cijeli proces od pribavljanja podataka pa do generiranja naloga, i sada isprobavam koliko je to upotrebljivo.
Malo zanimljivosti, da budu bar tri posta po danu!!
Nasdaq je uspio napravit 11 up dan! Zadnji put je napravio 10 up dana prije 12 godina!
Za 11 nemam pojma,a li cini mi se da je record 19 up dana 1979.
Otprilike jedan ovakav "slucaj" po desetljecu!
Evo i slikica cisto za povijest!!!!
Deca, jedan grafek da vidite di se nalazimo u vremenu i prostoru.
Crobex.Bijela linija označava liniju uptrenda koja kreće od 1250, vidimo da je Crobex ispod nje.Žuta linija označava neklajn H&S obrasca koji je još uvijek aktualan jer možete vidjeti da unatoč throwbacku neklajn nije probijen, te se Crobex odbio od tog neklajna.
Plava linija označava liniju kratkoročnog uptrenda koja je danas probijena zatvaranjem Crobexa ispod.
ne bi se štel mešat, ali … sve o.k. osim plave lajne … ak malo povećamo i povučemo liniju točno po prve dvije svijeće plava lajna još uvijek nije probijena
@ pinball
a ako malo zagaziš u prvu svijeću da bi uhvatio još pokoju i time imao više dodirnih točaka?? Samo malkice zagaziš?? Na kraju krajeva, ništa kod dionica nije skroz precizno i uvijek treba raditi sa mrvicom tolerancije.. I naravno, svatko može drugačije gledati na stvari, pa i na ovo..
Bumo vidjeli (by Stevie Wonder)…