Brankica
ne mora bit sutra. Moguc povratak prije na 94x pa tek onda napad i razbijanje
Ma to sam mislila.SPX je ipak malo overbought u ovom trenutku na vrhu Bollingera
Verdi dogovorene transakcije se vide i iz njih ne trebaš previše zaključivati obaziri se samo na redovni promet.Ispalit ćeš na mozak ako budeš razbijao glavu zašto mirovinac nešto plaća iznad tržišne cijene.
Verdi za sebe tvrdiš da si trader onda bi ti tehnika trebala biti glavno oružje.
Ako si primjetio da relativno pratimo svjetska tržišta te ako dobro skineš amere 95% da ćeš dobro skinuti i crobexa do sad je samo jednom bilo da smo mi stagnirali a svjetska tržišta divljala.
Vjeruj mi na riječ da sam se toliko ispraksirao da mogu neke stvari predvidjeti bez ikakvog alata.
Posebno dno. Vrh malo teže jer onda svi polude pa od šume ne vidim drvo.
Zadnje dno sam promašio za jedan dan. Kreno kupovati u petak a ono bilo u ponedjeljak.
Samo još taj vrh vala i ne žalim se. A život je dugačak…
[/quote]
Ah baš nas žalim verdi imamo sličnih problema [lol] [thumbsup]
Verdi dogovorene transakcije se vide i iz njih ne trebaš previše zaključivati obaziri se samo na redovni promet.Ispalit ćeš na mozak ako budeš razbijao glavu zašto mirovinac nešto plaća iznad tržišne cijene.
Verdi za sebe tvrdiš da si trader onda bi ti tehnika trebala biti glavno oružje.
Ako si primjetio da relativno pratimo svjetska tržišta te ako dobro skineš amere 95% da ćeš dobro skinuti i crobexa do sad je samo jednom bilo da smo mi stagnirali a svjetska tržišta divljala.
Vjeruj mi na riječ da sam se toliko ispraksirao da mogu neke stvari predvidjeti bez ikakvog alata.
Zadnje dno sam promašio za jedan dan. Kreno kupovati u petak a ono bilo u ponedjeljak.
[/quote]
[/quote]
Vrh je stvarno nauka s obzirom tko i kako sve tu operira. Razmišljam o tome da si odmah ukalkuliram dobit recimo 20, 30 % i stavim trajni nalog te ne žalim ako bude 40%. Posebno treba obratiti pažnju na fondove jer oni namjerno po nekad šibnu visoko da zbune i samo treba odmjeriti dobro da te pokupe jer je uvijek riječ o malim količinama pa ne bude 2×.
Kod crobexa je formiran H&S obrazac gdje je se index vratio do linije vrata ,target tog obrasca je cc 1400 ,ako index dođe do te vrijednosti formirati će se novi H&S sa targetom cc 1000 ,prema gore imamo mogućnost nastajanja
novog H&S obrasca gdje bi tehnički target bio cc 2200
ZAKLJUČAK : PUT ĆE NAM ODREDITI S&P 500(nije nužno da se ponašamo svaki dan kao oni,ali trend ćemo pratiti to je sigurno)
[URL=http://www.crobex.blog.hr/]crobex.blog.hr[/URL]
[/quote]
[/quote]
Vrh je stvarno nauka s obzirom tko i kako sve tu operira. Razmišljam o tome da si odmah ukalkuliram dobit recimo 20, 30 % i stavim trajni nalog te ne žalim ako bude 40%. Posebno treba obratiti pažnju na fondove jer oni namjerno po nekad šibnu visoko da zbune i samo treba odmjeriti dobro da te pokupe jer je uvijek riječ o malim količinama pa ne bude 2×.
[/quote]
Baš sam neku večer o tome sa wunderom razglabao ako idem trejdat postavim nalog unaprijed i ne interesira me koliko će još ići dionica ne rušim cijenu ne izazivam paniku a ako netko poslije mene zaradi svi sretni i zadovoljni.
treba uzeti u obzir i ovaj mogući h&s kojeg je već naveo kolega markoo,volumeni kao i obv su ok od sredine paterna, mogući pad bi trebao biti popraćen s light volumenom.
mogućnost: sve je to jedan veliki obrnuti šampon na crobex-u s početkom u 11/08 (lijevo rame), upravo je završeno desno rame na 16XX sa dnom Ivo korekcije i target je cca 2750 jer je neklajn na ca 2000 a glava na 1250.
imamo problema s ovim 1880 otporima.
ako danas, najaksnije sutra na otvaranju ne pregazimo tu crtu, bojim se da bi mogli prema dole,
dovršiti ABC formaciju (2.6.-6.7.-16.7- ?2x.8.?)
1) ameri nas nisu povukli sa svojim rastom
2) oscilatori i signali izgubili su momentum
3) počinju godišnji, od slijedećeg tjedna više psa neće biti u gradu
4) i dalje vrlo depresivna situacija glede stanja u državi: očito je da neće biti nikakvih promjena, i dalje se razmišlja samo o recesijskim mjerama (smanjenje rashoda a time i smanjenje potrošnje potiče recesiju i ubija likvidnost) umjesto da se uvedu neke anti-recesijske mjere. Čeka se da se vidi hoće li ipak uspješna sezona napuniti blagajne..
Pokušavam smisliti neki razlog da ipak krenemo gore, realiziramo npr. ovaj obrnuti šampon od lulu, ali ne pada mi ništa na pamet.
molim vas komentare umjesto ocjena.
treba uzeti u obzir i ovaj mogući h&s kojeg je već naveo kolega markoo,volumeni kao i obv su ok od sredine paterna, mogući pad bi trebao biti popraćen s light volumenom.
mogućnost: sve je to jedan veliki obrnuti šampon na crobex-u s početkom u 11/08 (lijevo rame), upravo je završeno desno rame na 16XX sa dnom Ivo korekcije i target je cca 2750 jer je neklajn na ca 2000 a glava na 1250.
recimo mozda to ovako nekako ide???? [rolleyes]
Pitanje za tehničare koji prognoziraju rast crobexa debelo preko 2000…
Ne smeta li vas što je i dosadašnji rast zadnjih dana bio na mikroskopskim prometima, ponekad manjim i od 20mil. kn.!??
Kada je rastao u 4. i 5. mjesecu bilo je dnevnih prometa i preko 100mil.kn.
Možda pušem i na hladno ali eto pitam…
Nekako sam sa politikom vlade "svaki tjedan rebalans jedan" izgubio povjerenje i u crobex.
Ako ministar financija opet posegne za posudbom novca iz fondova da pokrpa rupetine nikakva vanjska kretanja nam neće pomoći.
Ponavljam možda pušem na hladno…!?
jedini kontraargument je da tako razmišljaju skoro svi … promet muči sve sudionike no on bi se morao vratiti nažalost samo u slučaju većeg pada ili rasta tako da ostaje čekati smjer (koji sam trebaš pokušati predvidjeti)
pozz svima