Ne razumijem kako se u opće može napraviti bilo kakva analiza na ovom prometu kad npr. neka dogovorena blok transakcija od recimo milju kn tu može poremetiti sve parametre ???
Da je par dana promet recimo 50 milja, ajde de, ali ovako….
ooomože može itekako!
zanimljivo kako neki stalno drukaju da ide dole.. dole.. dole… a iz TOP 20 tickera na koje se mogu brzinski primjeniti neki osnovni indikatori (ne tražeći šalice, šampone, kavu i pivo.. 🙂 ) unazad 5-10 dana se na slijedećima pojavilo BUY signal (i to ne 1 nego sam gledao čak tako da se mora poklopiti 5, uzeh: SAR, MACD, ADX, CMO/SMA, Sttohastic) i rezultat je slijedeći: atpl, ht, jdpl, dlkv, igh, ulpl, viro, vdkt, ernt, adrs, koei – čisti buy signali već prije 5 do 10 dana – trenutno hold signali.
Pa sada… tko šalice… tko gleda i pazi 🙂 …
Zxinfo kod nas moraš uzeti u obzir nova pravila na burzi,ljetna šema,strah od jeseni dakle moraš pročitati tržište bez obzira na tehnikalije što sugeriraju.
Inače se slažem sa tobom da je hold pozicaja.
Ne razumijem kako se u opće može napraviti bilo kakva analiza na ovom prometu kad npr. neka dogovorena blok transakcija od recimo milju kn tu može poremetiti sve parametre ???
Da je par dana promet recimo 50 milja, ajde de, ali ovako….
ooomože može itekako!
[/quote]
Čisto sumnjam. Uleti neki mirovinac plati nekom svome npr. HT 5 kn više i sad mi iz toga pokušavamo izvući nekakav zaključak.
Da se to ponavlja više puta ne bi čovjek riječ rekao.
Osim ovih normalnih stvari tipa analize, utjecaj Amera, Kineza i td. na ovakovom mizernom prometu dva rodjaka mogu te parametre da pomaknu za 2,3% samo tako. I šta onda ?
ooomože može itekako!
[/quote]
Čisto sumnjam. Uleti neki mirovinac plati nekom svome npr. HT 5 kn više i sad mi iz toga pokušavamo izvući nekakav zaključak.
Osim ovih normalnih stvari tipa analize, utjecaj Amera, Kineza i td. na ovakovom mizernom prometu dva rodjaka mogu te parametre da pomaknu za 2,3% samo tako. I šta onda ?
[/quote]
naj se ljutiti, al ovo što ti sad pitaš je jedno 97 puta do sad vec netko objasnio.
ostaj u uvjerenju da TA ne radi na našem trzistu i gotovo, rijesen problem, meni radi savrseno.
ooomože može itekako!
[/quote]
[/quote]
naj se ljutiti, al ovo što ti sad pitaš je jedno 97 puta do sad vec netko objasnio.
ostaj u uvjerenju da TA ne radi na našem trzistu i gotovo, rijesen problem, meni radi savrseno.
[/quote]
Neznam kolega i meni radi TA na našem tržištu.
Recimo sad MACD na crobexu sjece nulu i daje odrđene naznake kolege koji se razumiju znaju o čemu pričam.
Ne, ne nisam ja u uvjerenju da TA ne radi kod nas već mi je ovo pre mali uzorak, kako bi se reklo, da bi se iz toga dalo izvući bilo kakav zaključak.
Da sumnjam u to ne bi ni pratio, samo jednostavno mislim da treba veći promet da bi stvar bila konkretnija.
Recimo sad MACD na crobexu sjece nulu i daje odrđene naznake kolege koji se razumiju znaju o čemu pričam.
itekakve naznake daje…uvijek su borbe oko toga, ako potvrdi taj proboj, bit će spektkli!
itekakve naznake daje…uvijek su borbe oko toga, ako potvrdi taj proboj, bit će spektkli!
[/quote]
Istina ali mislim da su veliki izgledi da se realizira a sp je probio 948 tako da Ameri isto nebi trebali stvarati neke probleme i biti ikakva kočnica!
Verdi dogovorene transakcije se vide i iz njih ne trebaš previše zaključivati obaziri se samo na redovni promet.Ispalit ćeš na mozak ako budeš razbijao glavu zašto mirovinac nešto plaća iznad tržišne cijene.
Verdi za sebe tvrdiš da si trader onda bi ti tehnika trebala biti glavno oružje.
Ako si primjetio da relativno pratimo svjetska tržišta te ako dobro skineš amere 95% da ćeš dobro skinuti i crobexa do sad je samo jednom bilo da smo mi stagnirali a svjetska tržišta divljala.
SPX. Zatvorio iznad 950. Vrlo važan znak jer je probijen glavni dugogodišnji otpor.Netko je spomenuo 948, to je Fibbo linija ali nije bila bitna kao otpor. Jedino je volumen jako slab.Zadnja tri-četiri dana cijena raste a volumen pada.Pojavio se i buy signal.
Po meni sutra je potrebna potvrda na ozbiljnijem volumenu i novi high iznad 956
Brankica
ne mora bit sutra. Moguc povratak prije na 94x pa tek onda napad i razbijanje
Verdi dogovorene transakcije se vide i iz njih ne trebaš previše zaključivati obaziri se samo na redovni promet.Ispalit ćeš na mozak ako budeš razbijao glavu zašto mirovinac nešto plaća iznad tržišne cijene.
Verdi za sebe tvrdiš da si trader onda bi ti tehnika trebala biti glavno oružje.
Ako si primjetio da relativno pratimo svjetska tržišta te ako dobro skineš amere 95% da ćeš dobro skinuti i crobexa do sad je samo jednom bilo da smo mi stagnirali a svjetska tržišta divljala.
Vjeruj mi na riječ da sam se toliko ispraksirao da mogu neke stvari predvidjeti bez ikakvog alata.
Posebno dno. Vrh malo teže jer onda svi polude pa od šume ne vidim drvo.
Zadnje dno sam promašio za jedan dan. Kreno kupovati u petak a ono bilo u ponedjeljak.
Samo još taj vrh vala i ne žalim se. A život je dugačak…