Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

opet većina tehničara vidi pad. to je jako dobro.

naravno da za golden cross isti nemaju nikakav komentar.

kaj baš nitko od likvidnijih tehničara na topicu nema komentar na to? Umjesto da se bave najjačim indikatorima i promjenama dugoročnih trendova oni se bave šamponima, volumenima, nekakvim tuljcima i cijevima i šta ti ja znam šta sve ne. svašta….

Dobio si STOTKU od mene radi komentiranja sampona i ostaloga!!!
Pogledajte RSI,CCI, MACD, SMA, EMA, WMA, DMS…
Svi oni, a i mnogi drugi, govore da trebamo rasti, samo sto neki pokazuju trenutnu (sekundarnu) pregrijanost sistema! Njih ovdje nisam nabrojio jer ce se u 2 dana ohladiti, tj. doci u prihvatljive granice za daljnji rast!!!
Bumo videli!!!

@governor
good point, ajmo zanemariti šampone i tuljce 🙂

SPX se odbio od donje linije Fibo fana te je zastao na srednjoj.
Vrijednost SPX-a je probila svoj SMA200 i SMA50, a kao što svi znamo SMA50 je probio SMA200.
Dakle to izgleda prilično bullish. Još da i SMA100 probije SMA200 pa možemo prilično sigurno očekivati rast.
MACD je dao buy signal, a i CMO.
Stochastic je u overbotu, ali uz ovako snažan rast nije ni čudo. RSI nije u overbotu.

Sljedećih dan, dva moguća je korekcija, ali ne vjerujem da može biti iznačajna (recimo ne ispod SMA50) nakon čega če ponovo trebati testirati sfednji Fibo fan. Tad ćemo vidjeti hoće li ga probiti (pa očekujemo jači rast) ili će ga pratiti s donje strane (slabiji rast).

No, kako sam rekao, volio bih vidjeti još i proboj SMA100 preko SMA200.

Molio bih ako je moguće da stavite linkove svih vama poznatih stranica gdje je moguće pregledavati grafove HR dionica besplatno i usput je moguće skinuti OHLC podatke. Znam da se na bloombergu to može za indeks Crobex, ali za dionice koliko znam ne može, pa ako netko zna još neke stranice molio bi linkove..

Hvala i pozdrav!

zašto svih poznatih? radiš katalog? [smiley]

nečeš vjerovati, ali OHLCV za HR možeš naći na ZSE [lol]
sve dionice u danu na Vaš link
povijest za neku dionicu (npr ATPL) na Vaš link

pa se šečeš po datumima i copy pejstaš po excelu…

grafove na webu možeš gledati na puno mjesta, recimo na Vaš link pa klikneš na simbol i otvorit će ti se grafikon (treba ti SilverLight plugin) ili na Vaš link pa klikneš na ikonu 2 kraj simbola i otvorit će ti se grafikon (treba ti Java plugin).

a ako ti nije bitno da je graf na webu uzmeš sfera station aplikaciju pa imaš grafikone, a ne trebaš skupljati OHLCV-ove jer to oni rade za tebe [cool]

Molio bih ako je moguće da stavite linkove svih vama poznatih stranica gdje je moguće pregledavati grafove HR dionica besplatno i usput je moguće skinuti OHLC podatke. Znam da se na bloombergu to može za indeks Crobex, ali za dionice koliko znam ne može, pa ako netko zna još neke stranice molio bi linkove..

Hvala i pozdrav!

Može se raditi solidna analiza na PD otvoriš burze i finacije,odabereš ticker,pa onda klikneš na logo sfera stationa i eto te na grafu tog tickera.Klikom na desni miš vidiš OHLC podatke za neki određeni dan.
Ako ti trebaju OHLC podatci za tablice i crtanje u exelu imaš na ZSE trgovinski podatci i statistike opet otvoriš neki ticker i pokupuš podatke koji ti trebaju.

I ovako bi to izgledalo

I još kako bi izgledalo sa PD

Da li imamo mogući megafon top sa preokretom trenda na SPX?

Nema – fali ti Touch u tački c.

http://www.poslovni.hr/121901.aspx
Tjedna TA

who dares, wins

Da li imamo mogući megafon top sa preokretom trenda na SPX?

Nema – fali ti Touch u tački c.
[/quote]

To nema veze,gospon quo vadis.Bitno je samo da cijena radi higher high i lower low.
Isto tak vrlo rijetko ćete naći baš savršen uzorak iz knjiga

YES higher high i lower low? [shocked] Tako je to u životu ali sve ima granice.

Bitno je i to još kako. Dodir mora biti i u teoriji i u praksi. Inače šipak odnosno kod dionica pušing down.

Koliko bi onda mogla biti tolerancija po tvome ako već ne radiš po knjigama.?

mislim da nije dobro raditi analize na osnovu samo jedne stvari, bili to oscilatori ili klasična TA (trokuti, HS-ovi..)ili samo ewt

primjer križanja MACD-a sa zadanim vrijednostima (12,26):
od početka pada 2007: 4 kriva signala za kupnju i 5 dobrih
(ne računajući zadnji)

YES higher high i lower low? [shocked] Tako je to u životu ali sve ima granice.

Bitno je i to još kako. Dodir mora biti i u teoriji i u praksi. Inače šipak odnosno kod dionica pušing down.

Koliko bi onda mogla biti tolerancija po tvome ako već ne radiš po knjigama.?

Ja radim po knjigama. Prema nekim glavnim pravilima uvjet je dodir trendlinije dva puta gore i dva puta dolje.
Evo stavila sam vam dva primjera od Bulkowskog na kojima možete vidjeti kako na par mjesta nema dodira trend linije a uzorak je važeći

New Report

Close