Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovaj topic je smjehoteka

[thumbsup] Kolege na tehničkoj te ocenjuju odlično, mada ti do sada nije uspjelo staviti nijedan graf. Stvarno volim te čitat – najbolji si na tehničkoj, ATPL-u, PTKM-u…

Evo jedne prognozice amera za Nasdaq comp. indexa do 2014 godine. Sa malo mašte može se zamisliti, što će biti sa ostalim indexima.

Stvarno smjehoteka.
[/quote]
aha aj mi na spx500 ovu tvoju švrljariju napravi, il još bolje na dow-u
po tom bi jedinica od C (razdoblje od 1560-666 —-od 2007-2009) bila dulja od cijelog A (razdoblje od 1550-770—2000-2003)

kak je jedan kolega znao napisat, malo ti fali špage a
[yawn]

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

1. Fibo na 1880 i zadnji otpor u Svibnju
2. negativna divergencija
3. target zastavice – zeleno
4. dax i sp nisu probili svoje bivse otpore
5. obicno na kraju trenda bude jaki rast od +5%

sami procjenite je li danas bio dan za kupnju ili prodaju dionica.

Ne vidim divergenciju gospon Tigrus.Zastavica je teška za ocijeniti u ovom trenutku.Mislim da je ipak predugačka u odnosu na sam štap zastave.
Što se tiče S&P, onaj H&S otpada.Međutim, moguće da je u tijeku formiranje drugog desnog ramena kompleksnog H&S koje bi odgovaralo dva lijeva ramena kompleksnog H&S koja već postoje.
Isto tako je moguće formiranje obrnutog H&S sa mogućim targetom od cca 980-985.
Padom ispod 875 bila bi poništena mogućnost obrnutog H&S i potvrđena mogućnost kompleksnog H&S.
U svakom slučaju trenutno probijanje linije 931-935 bi poništilo sve moguće obrasce i otvorilo put prema 1000

[/quote]
brankice,sta malo podizemo targete ili???mislim ovo si pisala prije par dana 935 je probijen koliko vidimo i ostali su iznad toga pa probijen je i 940…
[/quote]

Linja 931-935 je bila prijašnji high i visina lijevog ramena.Smatrala sam u tom trenutku to kao jedan od ključnih uvjeta.
I da, prema nekim autorima H&S je poništen samim prijelazom preko neklajna, tzv. throwbackom,prema drugima prelaskom preko prijašnjeg high-a i lijevog ramena a prema trećima preko vrha glave.
Tako da ako želimo ispuniti sve kriterije prema teoriji sad preostaje samo još prelazak preko vrha glave.

Ljudi moji svi pokazujete obrasce i tucete po njima ko bikovi, a ne gledate neke osnovne indikatore! Molim Vas da prokomentirate slijedeca dva grafa sa pomicnim prosjecima! [pray]

Evo malo svih svjetskih tržišta pa razmislite malo što se zbiva.
Neka tržišta su dosegla dno još prošle godine,neka u 12 mjesec a neka u treći mjesec ove godine.Dakle nisu svi indexi krenuli u opravak istoga dana i samim time ameri su i dalje važni ali ne i presudni kad će se koje tržište početi oporavljati.

Ljudi moji svi pokazujete obrasce i tucete po njima ko bikovi, a ne gledate neke osnovne indikatore! Molim Vas da prokomentirate slijedeca dva grafa sa pomicnim prosjecima! [pray]

moj komentar je da smiješ staviti sva 3 SMA na jedan grafikon pa si mogao postati jednu sliku umjesto dvije [lol]

ne znam što bi posebno trebalo komentirati? vidi se križanje 50 i 200 iliti "golden cross", a to je dobar bullish signal… i to bi bilo to…

moj komentar je da smiješ staviti sva 3 SMA na jedan grafikon pa si mogao postati jednu sliku umjesto dvije [lol]

ne znam što bi posebno trebalo komentirati? vidi se križanje 50 i 200 iliti "golden cross", a to je dobar bullish signal… i to bi bilo to…
[/quote]
Da to imas pravo! Mogao sam sva 3 odjednom, al nema veze. [rolleyes]

Da li imamo mogući megafon top sa preokretom trenda na SPX?

da je volumen opadajući na zadnjih par barova to bi bilo to… a ovako, ne znam [undecid]

BTW, grafikon će puno bolje izgledati ako ga snimiš kao PNG, umjesto kao GIF. Odeš na G->Pohrani grafikon kao sliku, pa će ti to ponuditi. Ako ti nudi samo JPG skini novu verziju sfere sa Vaš link koja to omogućava. A omogućava i praćenje cijena tijekom dana (samo ih traži da ti to aktiviraju)…

Moguće je svakako, kao ovaj WW (wolf wave), ali bi za potvrdu trebalo pogledati i druge pokazatelje… Kad se uzme širi pogled, lako je moguće da ide korekcija. Pogotovo i kad se pogleda 60-min graf… Što se tiče napomene o volumenu, treba uzeti u obzir da Ameri već dobra 2 mjeseca nemaju baš nekakav izražen trend, nego uglavnom kretanje "sideways", pa za sad nema neke potvrde za nešto jače…
Inače, sama svijeća (doji na dnevnom) traži još potvrdu u sljedećoj…

da je volumen opadajući na zadnjih par barova to bi bilo to… a ovako, ne znam [undecid]

BTW, grafikon će puno bolje izgledati ako ga snimiš kao PNG, umjesto kao GIF. Odeš na G->Pohrani grafikon kao sliku, pa će ti to ponuditi. Ako ti nudi samo JPG skini novu verziju sfere sa Vaš link koja to omogućava. A omogućava i praćenje cijena tijekom dana (samo ih traži da ti to aktiviraju)…
[/quote]

Pa nije baš tako.Volumen obično prati cijenu tako da bi volumen trebao rasti na svakom vrhu cijene u megafon uzorku.Znam da volumeni nisu savršeni,ali nisu skoro nikad.A naročito u ovom trenutku kad se sve čini nepouzdanim.
Što se tiče sfere njihov jpeg se ne može učitati na PD pa pretvaram u windowsima u gif,ali ak vi velite da je bolji png bum probala.Fala

ovako, linija vrata je probijena po nekima je vec po tomu HS otpao,neki bi rekli da je potreban i proboj linije glave da bi HS o kom se govorilo zadnjih dana bio kompromitiran ok SMA 50 sijece SMA 200 ili ti zlatni kriz koji je jak indikator koji ide bikonjama u prilog fundamentalno gledajuci proslotjedna izvijesca puno bolja od ocekivanih tesko ocekivati pad mozda jednodnevna korekcija koja bi bila i zdrava ali za dublji pad u ovom trenutku ja osobno nebih dao puno sanse,no ovo je TK sve je moguce pa i bunar na tavanu…….

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

[/quote]

Pa nije baš tako.Volumen obično prati cijenu tako da bi volumen trebao rasti na svakom vrhu cijene u megafon uzorku.Znam da volumeni nisu savršeni,ali nisu skoro nikad.A naročito u ovom trenutku kad se sve čini nepouzdanim.
Što se tiče sfere njihov jpeg se ne može učitati na PD pa pretvaram u windowsima u gif,ali ak vi velite da je bolji png bum probala.Fala

[/quote]

hm, Ok nisam patern ekspert 🙂
međutim ovdje: Vaš link
se spominje upravo pad volumena kod vrha cijene kao pokazatelj da se radi o bull trapu te da će cijena krenuti oštro dolje…

New Report

Close