Što bi bilo dobro za naš crobex (naravno kako za koga) bilo bi dobro da se zadržimo iznad 1900 pa taman za jednu lipu.Pošto danas nema još velikih igrača na tržištu a mi mali ga uvjek izmasakriramo.
Vrijednosti Crobexa se ne iskazuju u kunama/lipama negou bodovima [smiley]
Na spx-u small doji line kao i harami white cross upozoravaju na mogući preokret trenda.Skrivene divergencije također upozoravaju na pad (iako skrivene nisu dovoljno pouzdane treba ih uzeti u obzir s drugim pokazateljima,iste bi se poništile rastom preko 950 bodova).Također imamo breakway gap koji vuče svom popunjenju,ali za kojeg nije baš karakteristično brzo zatvaranje.Da rezimiramo, moguća korekcija s kojom bi se popunio gap,ali i moguće testiranje prijašnje crte vrata.
Pogled na SPX i analiza volumena….bez obzira što stvari trenutno izgledaj ”OK”, analiza volumena kaže nešto drugo.
LP
hm.. da li je ovo forum o TA ili o IT-u? ili možda stranica za reći "tužit ću te mami"
Dajte ljudi… raspravljajte o tim stvarima na drugom mjestu.. a ovdje pišite o TA… i vi koji se ko tetke furite jer ne trpite komentare… pa odgovori argumentom i poklopi argumentom glupi prigovor. Ili se ne obaziri na njega.
No, da se vratimo na TA… pa ovaj tjedan, bez obzira na danas je bio sasvim solidan gledano Čobija… rast u tjednu (close pon/pet) od 5,7% nije ni tako loše 🙂 a stalo je lijepo na otporu…
po meni nije strađno ovo od danas… 🙂 malo se odbili od otpora (SMA)
Ugodan vikend!
[/quote]
cuj meni ti ovaj patern svijeca lici na evning star.
zelena, doji, crvena…
to znaci promjena trenda.
bar na kratko.
[/quote]
tigruse stavio sam što bi bilo lijepo figurativno što ja očekivam ono cca da se probije 945 i da se zadrži iznad te razine.Zapravo nisam ni vidio da sam nacrtao evening star [embarass] hvala na upozorenju.
Pogled na SPX i analiza volumena….bez obzira što stvari trenutno izgledaj ”OK”, analiza volumena kaže nešto drugo.
LP
xman, vidim da već drugi puta povlačiš pitanje volumena u američana (prvi puta onaj graf od evil speculatora), pa da ti konačno odgovorim kad si tak uporan… [thumbsup]
ukratko: volumen je jako često pouzdani pokazatelj, ali ovog puta možeš zaboravit na to.
volumen opada od trećeg mjeseca otkad je počeo rally, i ceteris paribus, to sugerira da će skoro doći do preokreta, i da je sve ovo samo bull rally u bear marketu, jer bi inače volumen trebao rasti… isto tako je očigledno da je volumen rastao u padu, što sugerira da taj pad zapravo nije sva korekcija, nego početak bear marketa…
ali… jedno veliko ALI…
kao prvo, iako se ovo može smatrati bull rally-jem kojem će "uskoro" doći kraj, on može potrajati još i sljedećih 6 mjeseci, što se tiče volumena.
također, volumen sugerira da se investitori još drže po strani i da je ovo uglavnom špekulativni volumen, čak i u slučaju (odnosno POSEBNO u slučaju) velikih institucija… ali to je već priča za sebe… međutim, ako ameri prežive do kraja ljeta na ovim visinama, možeš očekivati povećani volumen na jesen, bez obzira na koju će stranu krenuti, tako da ti to poništava logiku analize volumena…
i ono najbitnije… ako pogledaš formulaciju koju sam koristio, vidjet ćeš tamo jedan čudni latinski izraz, "ceteris paribus"… u slobodnom prijevodu to znači da možeš računati na analizu volumena ako sve ostalo ostane isto… e sad, ovaj rally je sve drugo samo ne tipičan i zato tu skoro ništa nije isto kao u tipičnim situacijama u kojima je takav zaključak zapravo izveden… i naravno, situacija se može promjeniti iz dana u dan… stanje dolara, T-Bonds i sve ostalo, da sad ne ulazim u detalje…
tako da, ukratko, zaista nikakav zaključak ne možeš izvući iz tog volumena, čak ni taj standardni zaključak da je ovo samo bull rally koji kad-tad mora pasti…
Vrijeme je najbolji demanti tako da ćemo vidjeti, ako bude suprotno nadam se tvom javnom priznanju pogreške onako kako sam jato učinio prije 10-ak dana….može?
I što trebao bih osustati samo zato što ti to tako kažeš?
LP
xman, vidim da već drugi puta povlačiš pitanje volumena u američana (prvi puta onaj graf od evil speculatora), pa da ti konačno odgovorim kad si tak uporan… [thumbsup]
ukratko: volumen je jako često pouzdani pokazatelj, ali ovog puta možeš zaboravit na to.
volumen opada od trećeg mjeseca otkad je počeo rally, i ceteris paribus, to sugerira da će skoro doći do preokreta, i da je sve ovo samo bull rally u bear marketu, jer bi inače volumen trebao rasti… isto tako je očigledno da je volumen rastao u padu, što sugerira da taj pad zapravo nije sva korekcija, nego početak bear marketa…
ali… jedno veliko ALI…
kao prvo, iako se ovo može smatrati bull rally-jem kojem će "uskoro" doći kraj, on može potrajati još i sljedećih 6 mjeseci, što se tiče volumena.
također, volumen sugerira da se investitori još drže po strani i da je ovo uglavnom špekulativni volumen, čak i u slučaju (odnosno POSEBNO u slučaju) velikih institucija… ali to je već priča za sebe… međutim, ako ameri prežive do kraja ljeta na ovim visinama, možeš očekivati povećani volumen na jesen, bez obzira na koju će stranu krenuti, tako da ti to poništava logiku analize volumena…
i ono najbitnije… ako pogledaš formulaciju koju sam koristio, vidjet ćeš tamo jedan čudni latinski izraz, "ceteris paribus"… u slobodnom prijevodu to znači da možeš računati na analizu volumena ako sve ostalo ostane isto… e sad, ovaj rally je sve drugo samo ne tipičan i zato tu skoro ništa nije isto kao u tipičnim situacijama u kojima je takav zaključak zapravo izveden… i naravno, situacija se može promjeniti iz dana u dan… stanje dolara, T-Bonds i sve ostalo, da sad ne ulazim u detalje…
tako da, ukratko, zaista nikakav zaključak ne možeš izvući iz tog volumena, čak ni taj standardni zaključak da je ovo samo bull rally koji kad-tad mora pasti…
[/quote]
Sorry nisam vidio znak palca gore…
Vrijeme je najbolji demanti tako da ćemo vidjeti, ako bude suprotno nadam se tvom javnom priznanju pogreške onako kako sam jato učinio prije 10-ak dana….može?
I što trebao bih osustati samo zato što ti to tako kažeš?
LP
ali… jedno veliko ALI…
[/quote]
[/quote]
ovaj topic je smjehoteka
[thumbsup] Kolege na tehničkoj te ocenjuju odlično, mada ti do sada nije uspjelo staviti nijedan graf. Stvarno volim te čitat – najbolji si na tehničkoj, ATPL-u, PTKM-u…
Evo jedne prognozice amera za Nasdaq comp. indexa do 2014 godine. Sa malo mašte može se zamisliti, što će biti sa ostalim indexima.
Stvarno smjehoteka.
H&S definitivno otpada – sp 500 sa valom 2 ide na 1000 – 1050.
H&S još uvijek nije otpao.Sve dok cijena ne pređe vrh glave na 955.Tehnički gledano prelazom natrag preko neklajna je poništen, ali isto tako tehnički prelazom ispod neklajna je bio reliziran pa se nije dogodio.
Ukoliko cijena pređe vrh glave onda smatramo sa sigurnošću da je H&S nevažeći, a rezultat toga bi trebao biti proboj u suprotnom smjeru identičnog intenziteta.
Dakle S&P bi trebao ići do cca 1100 bodova
1. Fibo na 1880 i zadnji otpor u Svibnju
2. negativna divergencija
3. target zastavice – zeleno
4. dax i sp nisu probili svoje bivse otpore
5. obicno na kraju trenda bude jaki rast od +5%
sami procjenite je li danas bio dan za kupnju ili prodaju dionica.
Ne vidim divergenciju gospon Tigrus.Zastavica je teška za ocijeniti u ovom trenutku.Mislim da je ipak predugačka u odnosu na sam štap zastave.
Što se tiče S&P, onaj H&S otpada.Međutim, moguće da je u tijeku formiranje drugog desnog ramena kompleksnog H&S koje bi odgovaralo dva lijeva ramena kompleksnog H&S koja već postoje.
Isto tako je moguće formiranje obrnutog H&S sa mogućim targetom od cca 980-985.
Padom ispod 875 bila bi poništena mogućnost obrnutog H&S i potvrđena mogućnost kompleksnog H&S.
U svakom slučaju trenutno probijanje linije 931-935 bi poništilo sve moguće obrasce i otvorilo put prema 1000
[/quote]
brankice,sta malo podizemo targete ili???mislim ovo si pisala prije par dana 935 je probijen koliko vidimo i ostali su iznad toga pa probijen je i 940…
H&S još uvijek nije otpao.Sve dok cijena ne pređe vrh glave na 955.Tehnički gledano prelazom natrag preko neklajna je poništen, ali isto tako tehnički prelazom ispod neklajna je bio reliziran pa se nije dogodio.
Ukoliko cijena pređe vrh glave onda smatramo sa sigurnošću da je H&S nevažeći, a rezultat toga bi trebao biti proboj u suprotnom smjeru identičnog intenziteta.
Dakle S&P bi trebao ići do cca 1100 bodova
[/quote]
a šta je sa grobexom ,kuda on ide