Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakav mont neverst

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Neki dan kad je bila 550kn bila mi je pick ULPL (i dalje jest jer mora preko 850kn), al znatniji potencijal rasta po TA definitivno vidim za VDKT-R-A. Praktički put do 450kn je već izvršen i slijedi nastavak. Trend je u ova 2 dana i on promijenio, vrijeme je da krene gore snažnije!
Evo što veli ELWAVE!

Evo zgodnog članka;

http://www.minyanville.com/articles/spx-earnings-strategy/index/a/23570/from/yahoo

I jednog dugoročnog, uglavnom, tržište najvjerovatnije nije vidjelo dno i s tim se slažem. Sad, to za one koji drže dionice nije baš lijepo za čuti, ali za nas tradere je itekako dobro. Biti će valova za surfing;

http://finance.yahoo.com/tech-ticker/article/281139/The-Markets-Going-to-Crash%3A-Heres-What-to-Buy

da i ja nešto kažem..čisto kao laik…
govori se o grobiju na 15xx…SP ide na 840…a ono totalna kontra…kao za SP je teška granica 900..a ode samo tako…pa onda teška je i 930…mont everest…a evo,samo što ne pukne…
ako ne pukne danas..bude sutra ili prekosutra…još koje izvješče u USA nek bude dobro..ode to sve gore…a šamponi onda?!?
nekako mi se čini da tržište uvijek ode suprotno od onog što većina vidi i očekuje.

da kolega dobro vam se cini trziste ide uvijek kontra vecine,zato manjina i zaradjuje na burzi,jer idu kontre vecine…pozz
[/quote]

Već je netko ovdje na forumu spomenuo da kupuje odnosno prodaje točno suprotno onome kako se piše po forumu i da mladi dobru lovu i sada se je to pokazalo istinitim. U pisanju po forumima u obzir treba uzeti i faktor osobne želje tehničara kuda bi trenutno on osobno želio da ide tržište i zato sve ovo ovdje napisano treba uzimati s velikom velikom rezervom i prosuđivati kada kupiti odnosno prodati na osnovu vlastitih procjena i promašljanja. Tehnička analiza sama za sebe je ništavna ako se u obzir ne uzimaju i drugi faktori kao npr. zajedno s fundamentalnom analizom. Za kratkoročne procjene odnosno kratkoročne trejdere tehnička analiza je korisna, ali za srednjoročne i dugoročne investitore, apsolutno je korisnija fundamentalna analiza, koja je na ovim razinama cijena sugerirala i sigerira kupnju. Tehnička je pa sugerirala pad po H&S obrazcu sve do 1600, ali se pokazala kao neispravna, jer je jako veliko pitanje da li smo uopće imali H&S obrazac. Prije bi rekao da je korisnije gledati dugoročne cjenovne kanale i mi smo se upravo odbili od donje linije prije par dana, a poklopilo se i s SMA 100, tako da s tog stajališta koji su tada kupovali su pogodili kao u med. Evo i mog grafa od 03.06. koji je tada nagovještavao ovakav odbijanac. No napominjem i da nismo imali tako dobre financijske izvještaje na svjestkim burzama izvjesno je da bi još uvijek se koprcali po toj donjoj liniji kanala. Ovako smo se zahvaljujući tim dobrim izvještajima dobro počeli odbijati prema gore. Evo još jednom moje grafove od 03.06. koji su nagovještavali odbijanac, unatoč tome što je većina tehničara ovdje tada govorila o daljnjem padu i H&S obrazcu:

Danas smo nakon par tjedana dobili pravi kupovni signal na dnevnom MACD-u grafu kojega držim najkorisnijim oscilatorom na ZSE koji gotovo nikada ne zakaže naročito ako ga malo bolje upoznate. Što je najvažnije, vrlo je egzaktan i nema muljanja ili višeznačnosti kao kod EWT-a. Tko ga je slušao kad je prije par tjedana dao sell sada kupuje po znatno jeftinijim cijenama. Oscilatori se se od onda ohladili i opet se stvorio tehnički prostor za višetjedni rast na ZSE. Potencijalni sell na tjednom grafu sada definitivno otpada. NE PRERANO PRODAVATI!!!

barem polovica "tehnicara" je HS na SPX, DAX dovodila u pitanje, koliko sam ja pratio ovdje.
osobno sam dao svoje razloge zasto sumnjam, a i drugi..
HSa na Crobexu, nije cak ni DEROGIRALO, [rolleyes] jer ga tamo nikad nije ni bilo.
nisu bilo kakva 3 vrha HS, ima to svoja pravila [wink]

PS-to naravno ne iskljucuje mogucnost pada, ali novo vrijeme nove formacije.

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

..a i TA je samo pitanje vece ili manje vjerojatnosti, omjera rizika i nagrade.
nikako iskljucivosti i sigurnosti.
a moze se zaradjivati cak i ako 50% krivo pretpostavite smjer,ako se gubici brzo spoznaju i rezu, a pogoci ostave da zaradjuju i dalje [smiley]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Prema SPX chartu kompleksni H&S još uvijek aktualan.
895-900 je prva razina potpore

***obrisano***

zapazanja dana:
evidentno je da je padajuci kanal probijen,
sutra je vro bitno sto ce se dogoditi jer ako nastavi ici gore, imamo nastavak rastuceg trenda.
sutra je i sansa da se probije zadnji vrh.
to je dosta dobro.

za razocarane:
ja sam kao pleskavica, brzo sam natrag ak izadem.
[smiley] [wink]

Nije teško za danas pogoditi pad indexa sp 500 do oko 910 , nakon toga mali rast pa pad. Nakon toga će veliki odlučiti idemo li prema 1000 ili padamo, te ostvarimo target toliko opevanog H&S-a.

@quo vadis

mozes li ponuditi kakav graf koji je u skladu sa gornjom pretpostavkom?

Nije teško za danas pogoditi pad indexa sp 500 do oko 910 , nakon toga mali rast pa pad. Nakon toga će veliki odlučiti idemo li prema 1000 ili padamo, te ostvarimo target toliko opevanog H&S-a.

pa reko sam ja ak smo na 900 idemo ili na 800 ili 1000 nema druge……hahahah

New Report

Close