Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

hvala ti na jedinicama 🙂 … no.. i hvala na tome što si me upozorio na tipfeler u chartu… naime, umjesto

jedinice? 🙂 za ovakve postove, da se pokažu i potpuno pogrešnim, dajem samo 100tke.
to mi se čini i najvećim problemom na ovom forumu što se konstruktivna razmišljanja ocijenjuju zavisno da li ekipi to paše ili ne s obzirom na njihove pozicije.

što se otpora tiče, u pravu si, postoji i taj na 1866, no on je prošlost koliko vidim, a sada dolazimo na 1880, zajednički fibo od zadnjeg vala i cijelog višegodišnjeg rasta i pada.

A za svjetske indekse.. ovisi koji trend gledamo… gledaš godišnji…polugodišnji… kvartalni… koji…? i ako ćemo tako.. po tome nećemo biti pozitivni dok ne preskočimo prijašnje maksimume.. ne možemo tako samo gledati…

gledam prvenstveno aktualne trendove, znači silazni od SPa od 930 te crobexa od 2300.
tu je promjena lako vidljiva, a kako će se to uklopiti u dugoročne trendove, ne znam predvidjeti.

najveći problem mi je predvidjeti koliko će neki trend trajati, konkretno Dr. Ivo odbijanac sam savršeno prosurfao, no procijenio sam da će završiti sa dvostrukkim vrhom kako sam i napisao, a evo ameri su nas lijepo povukli gore, što je recimo soni dobro procijenio.

a što se tiče izvanredne dividende HTa, ne djeluje mi to realno, a opet, svašta je moguće.

Slika govori sama za sebe…eventualno probat pričekat malo korigiranje cijene i ulaz iz sve snage?
Komentari dobro došli.

LP

Vrlo korektan pattern, priznajem da sam očekivao proboj na dole.
Što se surfanja tiče, HT je više buy&hold, ali malo za diverzifikaciju vjerojatno neće škoditi.

Glede kupovine, ne vjerujem da će probiti 230kn značajno prema dole, ako se potvrdi glasina sigurno neće, a ako se i pokaže netočnim, moglo bi ostati na 225-230.

@graziani

slažem se s tobom u potpunosti što se tiče objektivnosti. Ja stalno govorim da ljudi trebaju iznositi mišljenje .. a drugi neka ga uvaže ili neka se ne slože s njim.. nisu to dogme 🙂

da.. prošlost je taj na 1866 i opasno smo blizu ovome na 1880. Slažem se da i da je taj dosta bitan.
Kako sam i rekao prije… mislim da je slijedeća bitna točka oko 1940 (napisah prije 1935) – gdje nam se križa nekoliko stvari… up trend, fibo fan i režemo SMA 50, a ta je razina već testirana i kao otpor i kao potpora…

Ja u pravilu koristim tri trenda (6-3-1)… pa kombiniram i gledam kako se vrijednosti ponašaju u odnosu na njih. Gledano Crobex po toj metodi.. probili smo kratkoročni negativni trend…. (nisam sada ni otpore ni potpore crtao.. samo trendovi)

probismo i njega 🙂 …. 1880+ 🙂

1. Fibo na 1880 i zadnji otpor u Svibnju
2. negativna divergencija
3. target zastavice – zeleno
4. dax i sp nisu probili svoje bivse otpore
5. obicno na kraju trenda bude jaki rast od +5%

sami procjenite je li danas bio dan za kupnju ili prodaju dionica.

@tigrus
1. slažem se, treba potvrditi proboj. HT je prejako utjecao.
2. i 3. su mi jako nategnuti, bilo bi zanimljivo vidjeti šta bi Brankica rekla na to 🙂 mislim da znamo kako bi to izgledalo 🙂
5. OK, neznam koliku težinu ovo ima, ali ima nešto u tome.

a ako dodamo
6) i dax i sp probili silazne kanale (i to kako!)
7) oscilatori svi daju buy
dijagnoza: sprema nam se scenarij iz pamplone

a opet, ja sam danas rasprodao sve kupljeno u ponedeljak i utorak 🙂

@zxinfo
Mislim da do kljucne razine 1940 ima vise toga. Fibo razina 38,2% na 1900, udarili smo u liniju trenda i SMA50, kao i dosli do vrha padajuceg kanala a i linije vrata popularnog sampona o kojem se danima raspravlja. Takoder se slazem sa Tigrusom da poveci rast sa vecim volumenom upozorava na kraj trenda.

da i ja nešto kažem..čisto kao laik…
govori se o grobiju na 15xx…SP ide na 840…a ono totalna kontra…kao za SP je teška granica 900..a ode samo tako…pa onda teška je i 930…mont everest…a evo,samo što ne pukne…
ako ne pukne danas..bude sutra ili prekosutra…još koje izvješče u USA nek bude dobro..ode to sve gore…a šamponi onda?!?
nekako mi se čini da tržište uvijek ode suprotno od onog što većina vidi i očekuje.

1. Fibo na 1880 i zadnji otpor u Svibnju
2. negativna divergencija
3. target zastavice – zeleno
4. dax i sp nisu probili svoje bivse otpore
5. obicno na kraju trenda bude jaki rast od +5%

sami procjenite je li danas bio dan za kupnju ili prodaju dionica.

Ne vidim divergenciju gospon Tigrus.Zastavica je teška za ocijeniti u ovom trenutku.Mislim da je ipak predugačka u odnosu na sam štap zastave.
Što se tiče S&P, onaj H&S otpada.Međutim, moguće da je u tijeku formiranje drugog desnog ramena kompleksnog H&S koje bi odgovaralo dva lijeva ramena kompleksnog H&S koja već postoje.
Isto tako je moguće formiranje obrnutog H&S sa mogućim targetom od cca 980-985.
Padom ispod 875 bila bi poništena mogućnost obrnutog H&S i potvrđena mogućnost kompleksnog H&S.
U svakom slučaju trenutno probijanje linije 931-935 bi poništilo sve moguće obrasce i otvorilo put prema 1000

da i ja nešto kažem..čisto kao laik…
govori se o grobiju na 15xx…SP ide na 840…a ono totalna kontra…kao za SP je teška granica 900..a ode samo tako…pa onda teška je i 930…mont everest…a evo,samo što ne pukne…
ako ne pukne danas..bude sutra ili prekosutra…još koje izvješče u USA nek bude dobro..ode to sve gore…a šamponi onda?!?
nekako mi se čini da tržište uvijek ode suprotno od onog što većina vidi i očekuje.

da kolega dobro vam se cini trziste ide uvijek kontra vecine,zato manjina i zaradjuje na burzi,jer idu kontre vecine…pozz

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

pao i mount neverst!

kolega u pravu ste. al mislim da to većina zna. [huh]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close