Trenutno na spx-u imamo bullish golden cross i engulfing bullish line confirmation.Ma3 presjekao ma7.
ili ti jednostavnim riječima…danas smo narasli 2,5% [rolleyes]
dax blizu svog targeta,prelaskom preko 3936 poništila bi se negativna divergencija na dnevnom kao i na 60 min,Ili hlađenjem u toku dana.
ovo se jako rijetko viđa kod amera
Dow +0.96%
S&P 500 +1.19%
NASDAQ +1.85%
jel još drži kod S&P 500 count 930 kao mounteverest???
Svi toliko po spxu, daxu… a kad malo pogledamo usporedbu Crobexa sa svjetskim indeksima dolazimo do toga da bi ga trebalo uspoređivati s istokom.. Kinom, Japanom i Hong Kongom 🙂 što se tiče situacije… max pada.. pa onda rasta i trenutne situacije u odnosu na prijašnji maksimum..
Gledano paterne, vidi se kako smo njima sličniji nego ovim drugima (ne mislim na grafičke paterne.. oni su manje više isti, već brojčanim) – veliki pad…. ali isto tako veći rast od ostalih (izuzev Kine i Hong Konga). Naravno, taj jači rast nije dovoljan da nas izvuče iz pozicije koja je najlošija u odnosu na druge (pad od max do danas 66%, dok je prosjek drugih 45%). To samo govori o tome koliko smo podložni vanjskim investitorima, ali i tome da smo zbog mnogih stvari i dosegli maximum koji je bio previsok (IPO-ovi i neznanje masa koje su ulagale i pumpale sve više…do nerealnih visina). Koliko je bilo prepumpano… kada bismo maksimum postavili da su brojke u skladu sa svim drugim tržištima dolazimo do maksimuma od cca 3.500 bodova… Ali ako sam po tom pitanju u krivu.. onda možemo očekivati još bolji rast.. kako bismo se "popeglali" sa ostalima….
Indeks: MAX pad Rast od dna do danas Pad od max do danas
SPX 58% 36% 43%
N100 60% 25% 51%
DAX 56% 33% 41%
UKX 49% 22% 37%
HSI 67% 68% 44%
NKY 62% 32% 49%
SHCOMP 73% 89% 49%
CROBEX 77% 49% 66%
Valjda nisam udavio 🙂
Što se tiče Crobexa i kretanja.. ja bih rekao da idemo polako prema gore… (naravno da utjecaja ima puno :)) … ali ide se prema slijedećem otporu na cca 1860 … što i nije tako daleko. Isto se vidi da se bližžimo tom istom otporu i na tjednom grafu.
6-tjedni negativni trennd je probijen (gledano tjedno) .. što je potvrda probijanju negativnog trenda gledano na dnevnom grafu…
Tako da moje mišljenje je pozitivno….
samo bih malo sam sebe citirao 🙂 i nastavio se na jučerašnji grafikon 🙂 … moj slijedeći target… 1935….
samo bih malo sam sebe citirao 🙂 i nastavio se na jučerašnji grafikon 🙂 … moj slijedeći target… 1935….
otpor je na 1880 i malo je jači (višestruki), ako njega pređemo ovaj iznad neće stvarati probleme.
današnji crobex raste na HTu (loše: dominantan rast na jednoj dionici, dobro: HT raste!)
jako dobro: silazni trend je probijen
jako dobro: MACD je probio 0, DMS tjedni i dnevni u pozitivi
dobro/solidno: ostali oscilatori
to bi bio vrlo jasan buy signal, no neke stvari mi ne pašu:
svjetski indexi i dalje su u kanalima (silazni trend nije kompromitiran)
jako loše vijesti iz HR realnog sektora + katastrofalno stanje u državi (nesposobnost vladajućih za promjenu + nepostojanje zamjenske vlade koja bi mogla donijeti promjenu)
Slika govori sama za sebe…eventualno probat pričekat malo korigiranje cijene i ulaz iz sve snage?
Komentari dobro došli.
LP
otpor je na 1880 i malo je jači (višestruki), ako njega pređemo ovaj iznad neće stvarati probleme.
današnji crobex raste na HTu (loše: dominantan rast na jednoj dionici, dobro: HT raste!)
jako dobro: silazni trend je probijen
jako dobro: MACD je probio 0, DMS tjedni i dnevni u pozitivi
dobro/solidno: ostali oscilatori
to bi bio vrlo jasan buy signal, no neke stvari mi ne pašu:
svjetski indexi i dalje su u kanalima (silazni trend nije kompromitiran)
jako loše vijesti iz HR realnog sektora + katastrofalno stanje u državi (nesposobnost vladajućih za promjenu + nepostojanje zamjenske vlade koja bi mogla donijeti promjenu)
[/quote]
hvala ti na jedinicama 🙂 … no.. i hvala na tome što si me upozorio na tipfeler u chartu… naime, umjesto 1681 što sam napisao ne znam zašto (tipfeler) … trebalo je pisati 1866 … naime to je otpor koji se vuče još od 12/01, potvrđen je 12-19/5 te 23/6 do 1/7 a testira se i danas.
Ali daj nam i ti koji chart.. ne budi škrtica. Što se tiče HT-a, da, tu si u pravu… on je povukao chobija up.. ali nije on jedini koji raste. Top 30 za danas u privitku….
A za svjetske indekse.. ovisi koji trend gledamo… gledaš godišnji…polugodišnji… kvartalni… koji…? i ako ćemo tako.. po tome nećemo biti pozitivni dok ne preskočimo prijašnje maksimume.. ne možemo tako samo gledati…
Slika govori sama za sebe…eventualno probat pričekat malo korigiranje cijene i ulaz iz sve snage?
Komentari dobro došli.
LP
najava izvanredne dividende…. to je to
Biti ću vrlo zahvalan ukoliko se i ostali priključe raspravi pa da svi zajedno nešto naučimo.
napisao sam koju riječ za INU, ali sam postao na njen thread da ga malo oživim…
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1070&pg=1421&#post838310
najava izvanredne dividende…. to je to
[/quote]
mozes dati kakav link?
[/quote]
nisam rekao da ima link.. ali o tome se priča i komentiraju članci po netu… a znamo da TA odmah pokaže sve te stvari na chartu 🙂 …. sviječica pokaže raspoloženje i očekivanja … 🙂