Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cijenim struku, osobno neznam mnogo o tehničkoj analizi, ali laički smatram da ona djeluje na slijedeći način. Ako danas realni sektor izbaci neko dobro izvješće tada će tržište skočiti za … (tu pomaže analiza) ili u suprotnom ako izvješće bude loše past će maksimalno do …
Pokušaj da tehničkom analizom predvidimo kakvo će biti izvješće mislim da nije realan.

Upravo tako, a na bloombergu su u petak rekli da bi ovaj tjedan trebalo izaći dosta dobrih izviješća.
[/quote]

Gluposti!

Fundamenti, tj izvješća su uvijek insajderima prije dostupna, te se počnu manifestirat na grafu
prije nego izvješće bude pušteno. Stoga vrijedi ona stara tehničarska :

Fundamentals always come out in the charts FIRST!!

Obey Ferengi Rules of Acquisition

http://www.poslovni.hr/121227.aspx
Evo tjedne TA

who dares, wins

Navodno je ono na cca 2300 bio samo a u nizu a-b-c.
Dakle b se vjerovatno također već dogodio padom na 16XX. Dakle slijedi veliki c čime bi se dovršio obrazac i završio veliki B u kompletnoj korekciji bear marketa.
Time bi bila gotova korekcija 3 vala Beara i završio bi veliki val 4.
Malo ipak nema smisla da veliki B bude ispod razine 2300, pa prognoziram rast Crobija do 2600 u ne tako dalekom periodu od danas! Ne isključujem ni veće vrijednosti, s tim da je 3000 ipak nemogući maksimum! A tu je negdje započeo val 3 i tu bi se trebali vratiti u velikom B.
Sretno svima!

Na spx-u očekivana situacija,linija vrata probivena,međutim obzirom da je moguć i extended pullback,h&s još nije poništen.Na 6o min grafu kao i na dnevnom formiranih negativnih divergencija nema.

spx update:obzirom da je rastom cijene preko 899 došlo do poništenja moguće negativne divergencije na manjem tajmfrejmu 60 min grafa,nema posebnih zapreka daljnjem rastu,osim što se cijena zaustavila točno na 50% retracementa.

Evo u nedostatku pametnijeg malo zdravo seljackih kanalica!!!!
Hebat ga meni je sve nekak jedostavno iako ga svi nesto kompliciraju!!!

Umjesto oscilatora, indikatatora, kanala …malo EWT-a.
Moguće, da val c odnosno val II povuće još malo gore ali … sljedi III.

stvarno nevjerojatno…
ima li itko neko racionalno objasnjenje za ovaj povratak iznad necklinea?

bas je cudno da se tako loptaju…

Ajmo ovako… TA na crobexu daje više UP nego down.. TA na SP daje down, tu nema dileme (kažem TA, to nije moje mišljenje)…

To nije istina.
Možeš reći da je tvoje mišljenje da TA na Crobexu daje više UP nego down, ali ne kao da je to uistinu tako.

Moje znanje koje imam o TA mi govori da idemo down.
[/quote]

ne znam je li Governer mogao pretpostaviti da ce se ovi vratiti iznad necklinea , ali po ovome ispada da je….

ja nisam vjerojatnost za taj povratak ozbiljno shvacao.

čudi me da te to čudi,pa zar ove indikacije nisu bile dovoljne barem za odbijanac tada?

dobro, indkiacija je bilo, ali zar neckline ne bi trebao biti malo jaci otpor?

stvarno nevjerojatno…
ima li itko neko racionalno objasnjenje za ovaj povratak iznad necklinea?

bas je cudno da se tako loptaju…

Deca,H&S još uvijek u igri. Ovo je samo bila reakcija na iznenadnu preporuku jednog analitičara.Dobre vijesti i očekivanja izvješća banaka su ukalkulirane u ove cijene.Nakon objave rezultata očekujem pad indeksa ispod neklajna i realizaciju H&S obrasca.
Gospon Schiptar bi naravno imal nešto za dodati……….

New Report

Close