dobro jutro svima.
meni jučerašnji dan na prvi pogled izgleda kao klasični kapitulacijski dan. panika, rasprodaja, pošteni pad, odbijanac… mala razlika je u tome što inače kapitulacija počinje od otvaranja, a jučer je, zbog očiglednih razloga, počela popodne. Zato nije bilo dovoljno vremena da se vidi kvaliteta odbijanca.
inače klasična Dow teorija kaže da nakon inicijalnog odbijaca (primarna reakcija na pad) često slijedi sekundarna reakcija (reakcija na reakciju), znači još jedan mali pad koji često prelazi u testiranje dna, odn. dvostruko dno. na Crobexu ta sekundarna reakcija često dolazi tek drugi dan. dakle, danas na početku dana je moguće još prema dolje.
moje čestitke svima koji su imali muda uletit na dnu i omastit brk. ostalima želim više sreće drugi puta… [thumbsup]
zahvaljujem vjeki na pomoći da povratim izgubljeni password.
evo, izvolite…
ipak se ostvarila cup sa handle…
ipak radi ova TA unatoc Sanaderu…
[thumbsup]
[/quote]
Kakve ti gluposti crtaš…Pratim u zadnje vrijeme tvoje crtkarije i jednostavno se zgražam.
Pa kakav sad božji cup&handle?!? Koja divergencija?!? Onu liniju ti nazivaš divergencijom?
Na intervalu od dva dana?
[/quote]
@nikita007, kerefek, brankica
dajte jos jednom pogledajte graf.
nije tesko vidjeti lokalnu "Cup sa handlom" na SP500 i DJI.
ovo je graf od DJI ali je isti kao i SP500.
sto se tice proboja 930 linije na sp500 , izvolite day range – 920.82 – 931.92
za kerefeka – divergencija znaci da dvije linije divergiraju, a to znaci da linije idu u razlicitim pravcima (jedna raste – druga pada)
ovdje je slucaj da cijena pada is stvara higher low, dok oscilatori rade double bottom u preprodanom podrucju.
ovaj interval od dva dana je prilicno bitan i lijepo pokazuje daljnji smjer, gledaj danas…
Brankice, ne mogu a da ne primjetim da me malo podsjećaš na Vlada… [cool]
bas sam to zakljucio sinoc.
cim se malo zacrveni evo nama down targeta.
plus, uvijek nizi target.
evo izazova za brankicu – cup sa handlom na sp500 i dji.
daj tu down target.
[proud]
daj tu down target.
[proud]
[/quote]
Da, zanimljivo dok sam stavljala up targete svima je bilo super i tražili su još a moje znanje nije bilo pod upitnikom.Sad kad stavljam down targete, sad nemam pojma i radije bi da više ne pišem na ovoj temi.Deca,mislim da nije problem u meni.Kaj vi mislite?
A kad ne ljudi ne znaju kaj bi više rekli jer su im minusi sve veći onda proglase nekog da je Vlad ili Baron ili kaj ja znam ko.
Da bi se uopće nešto moglo kvalificirati kao šalica mora trajati barem mjesec dana.Treba se dogoditi iz prethodnog uzlaznog trenda da bi bila kontinuacija i cijena mora narasti oko 30% u lijevi rub šalice.
Gospon Tigrus ovo vam definitivno nije cup and handle.
jedan stariji dlkv, jedan novi
zapravo isti još uvijek
ova rečenica od zlog proroka "dakle, danas na početku dana je moguće još prema dolje."
paše uz ewt: još jedan mali dolje, da se kompletira C
daj tu down target.
[proud]
[/quote]
Da, zanimljivo dok sam stavljala up targete svima je bilo super i tražili su još a moje znanje nije bilo pod upitnikom.Sad kad stavljam down targete, sad nemam pojma i radije bi da više ne pišem na ovoj temi.Deca,mislim da nije problem u meni.Kaj vi mislite?
A kad ne ljudi ne znaju kaj bi više rekli jer su im minusi sve veći onda proglase nekog da je Vlad ili Baron ili kaj ja znam ko.
Da bi se uopće nešto moglo kvalificirati kao šalica mora trajati barem mjesec dana.Treba se dogoditi iz prethodnog uzlaznog trenda da bi bila kontinuacija i cijena mora narasti oko 30% u lijevi rub šalice.
[/quote]
ok, prihvacam da je teoretski salica u trajanju od 2-3 mjeseca.
danas cemo vidjeti vrijedi li ovaj patern za manje periode od 2-3 mjeseca.
gotovo sam siguran da vrijedi, jer ako vrijede zastavice, zasto ne bi vrijedila i cup sa handlom?
ako nastavi rast – cup i handle vrijedi,
ako padne – cup i handle ne vrijedi.
1765-1770 je zanimljiva razina
50% fibo a sredinom svibnja je poslužila i kao potpora
daj tu down target.
[proud]
[/quote]
[/quote]
ok, prihvacam da je teoretski salica u trajanju od 2-3 mjeseca.
danas cemo vidjeti vrijedi li ovaj patern za manje periode od 2-3 mjeseca.
gotovo sam siguran da vrijedi, jer ako vrijede zastavice, zasto ne bi vrijedila i cup sa handlom?
ako nastavi rast – cup i handle vrijedi,
ako padne – cup i handle ne vrijedi.
[/quote]
Kak bi bila šalica kad vam je po ovom drška iste duljine ko cijela šalica?
Mislim da je ovo eventualno nekakav rounding bottom
na cca 1880 bi se mogao napravit golden cross!
ako ko zna kaj to je i kaj obično znači!?
"Bull markets are born on pessimism, grow on skepticism, peak on optimism and die on euphoria."
na cca 1880 bi se mogao napravit golden cross!
ako ko zna kaj to je i kaj obično znači!?
"Bull markets are born on pessimism, grow on skepticism, peak on optimism and die on euphoria."
sma 50 200 kaj ne?
hmmm