Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo da bacim koju crtkariju.
Situacija je po meni vrlo nestabilna, u sljedeća 2 burzovna dana (petak i ponedjeljak) trebali bi definitivno znati u kojem smjeru idemo. Em imamo potporu/otpor od početka godine, em imamo potporu iz 3. mjeseca, em imamo suženje klina starog mjesec dana a tu je još i fibo razina.
Uz to jako smanjenje prometa. Sve to se križa u približno jednoj točki. Izgleda da nitko pojma nema kamo idemo i svi su vrlo oprezni i sa strane kupnje i prodaje.
Rsi vrluda oko 50 sa nejasnim smjerom. macd pokazuje sell, stochastic pokazuje oversold i buy.
Nekakve jasne divergencije se nisu formirale od 3 mjeseca.
Za mene krajnje nejasno što na kraju trgovina i pokazuje.

zašto ako ti ne znaš di idemo to generaliziraš!? [rolleyes]

Ovako ili onako… prometi su mali, a može se dogoditi da se održi srednjoročni up trend.. vidjeti ćemo, iako su ovi dani kada su svi po GO nepouzdani… no, bilo kako bilo, kratki trend je još uvijek down i sada smo na križanju kratkog i srednjeg. Gledano sve druge indikatore… nije baš da ulijeva povjerenje, a k tome i BB je počeo zijevati kao da se pretvara u slona, a ne bika ili medveda.
Također.. lagano se približavamo donjem bolingeru po kojem bi mogli malo slajdati prije nego se vratimo u sredinu a pali smo i ispod SMA 200 …..

Situacija je po meni vrlo nestabilna, u sljedeća 2 burzovna dana (petak i ponedjeljak) trebali bi definitivno znati u kojem smjeru idemo. Em imamo potporu/otpor od početka godine, em imamo potporu iz 3. mjeseca, em imamo suženje klina starog mjesec dana a tu je još i fibo razina.
Uz to jako smanjenje prometa. Sve to se križa u približno jednoj točki. Izgleda da nitko pojma nema kamo idemo i svi su vrlo oprezni i sa strane kupnje i prodaje.
Rsi vrluda oko 50 sa nejasnim smjerom. macd pokazuje sell, stochastic pokazuje oversold i buy.

meni je prilicno jasno da idemo gore.

imas akutualne 2 brutalno snazne bikoske divergencije.
zastavicu koja je znacila predah rastuceg trenda – nacrtao si ju.
ohladene oscilatore, na nekim dionicama je slowsoch na 0!!!

sto jos treba?

pa da.. imamo i crobex uz pivo… eto.. formirao se Heineken 🙂

i to tjednima već. [wink]

Na dax-u tek porastom preko 4871 poništila bi se negativna divergencija i to bi ujedno bila i potvrda padajućeg klina.

kolega Kerefek, mislim da je ovo jedna OK analiza i razmišljanje. Ipak… zapad će nam pokazati put. Ali uzmimo samo tehničke pokazatelje, kao da ne di bilo utjecaja zapadnih tržišta…(ovo je samo u teroiji) gdje bi po vama trebao ići Crobex,odnosno za koji pravac je vjerojatnost po vama veća? hvala.

I'LL BE BACK

i to tjednima već. [wink]

[/quote]

pa kad trziste "vristi" da je ovo predah i da se ide gore.

nismo se puno pomakli od one razine kada sam ustvrdio da je ovo hladenje pred novi val rasta.

bilo je oscilacija i supporta koji nisu izdrzali, te formacija koje se nisu ispunile (op. INGR-R-A)
– ali bottom line je da se retrace nastavlja.

situacija u kojoj različiti pokazatelji pokazuju različito je skroz normalna. u realnosti se skoro nikad ne pojavljuje školski primjer ko u knjigama, gdje se sve poklapa i sve je očigledno… posao tehničara je oprilike ono što radi sherlock holmes… različiti "svedoci" ti govore različite stvari, a ti moraš procijeniti koji od njih su vjerodostojni, a koji lažu, i na kraju sve to integrirati da shvatiš cijelu priču…

sjećam se da sam prije 10-ak godina pročitao jednu knjigu iz šahovske strategije, gdje je autor popljuvao sve druge knjige, jer školski primjeri koji se pojavljaju u knjigama, skoro se nikad ne vide zaista u realnosti… ako imaš nekog totalno superiornog šahistu kojem naleti neki puno slabiji igrač, onda ga ovaj "zdrobi" i pri tome demonstrira umijeće šahovske strategije. ali općenito, na turnirima su spareni igrači slične snage i gotovo nikad se ne pojavljuju jednostavni, školski motivi koji se daju iskoristiti ko u knjigama. stvar je puno "neurednija", puno više u cijeloj priči igra čisti feeling i iskustvo, puno je više neizvjesnosti nego što bi se očekivalo po knjigama.

mislim da je skoro identična situacija i na burzi.

situacija u kojoj različiti pokazatelji pokazuju različito je skroz normalna. u realnosti se skoro nikad ne pojavljuje školski primjer ko u knjigama, gdje se sve poklapa i sve je očigledno…

[thumbsup] [lol]

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

imas akutualne 2 brutalno snazne bikoske divergencije.
zastavicu koja je znacila predah rastuceg trenda – nacrtao si ju.
ohladene oscilatore, na nekim dionicama je slowsoch na 0!!!

sto jos treba?

Kolega Tigrus, nemojte se nervirati na moje postove. I ja također mislim da je trend bull ali naša mišljenja se razilaze oko toga kako doći iz točke A u točku B. Vi bi pravocrtno gore a ja mislim da ima prostora za joše jedan ozbiljniji pad prije rasta.
No danas mi je ovaj rast crobexa dao za misliti jer se stvari nisu odvijale kako sam zamislio.
Upala mi je u oko atlantska koja se danas "fino odsklizala" prema gore točno uz tromjesečnu potporu.
Jučer se točno odbila i od fibo 38.2 mjereno od najniže točke u 12 mjesecu.
Macd i rsi su mi na njoj nejasni ali zato je stohastički pokazao buy i naročito mi je upao u oko money flow index (MFI) koji je na razini 25 na kojoj nije bio čak zadnjih 7 mjeseci!
Možda ipak imamo naznake nekog obrata na gore.

P.S.
Zato sam i uletio ponešto u atlantsku ….nek se nađe za gablec… [wink]

New Report

Close