Za sad se kota 1880 drzi….
…je,al je puno ranjenih… [proud]
sanse za up su bile jednake kao i za down.
ja sam se opredjelio za up.
cisto zato sto je ovo up trend.
e sad bas da se sam "toliko" ispromasivao…ne bi rekao.
ipak je bilo odbijanaca…
evo sada se opet stoji na 1880, ali bi morali opet zavrsiti iznad one ljubicaste linije koju sam postao u prethodnom grafu…
Na vašem grafu ste lijepo nacrtali potporu od 3 mjeseca (zelena). Danas je probijena i mislim da je zaron do 1500 po tehničkoj vrlo vjerojatan. Stvari u prilog su hlađenje svjetskih burza, ljetni period i stanje hrvatske ekonomije. Trend je još uvijek bull.
Nacrtali ste i H&S formaciju. Mislim da je to vrlo upitno jer ona ima smisla na vrhu bulla ili na dnu bear trenda. Ovako ju crtati usred rastućega vala i to na tako malom vremenskom rasponu je vrlo upitno. Tako gledano H&S foramcije imamo svako malo i ja ih mogu nacrtati barem 10 različith u zadnjih 6 mjeseci.
Ne bi trebali drukati samo na gore jel to može biti vrlo pogubno za vaš portfelj ako se zaista ravnate prema vašim analizama.
Kao trejderu meni paše i kad ide dolje i kad ide gore. Sve je dobrodošlo, samo da nije ravno.
ipak je bilo odbijanaca…
evo sada se opet stoji na 1880, ali bi morali opet zavrsiti iznad one ljubicaste linije koju sam postao u prethodnom grafu…
Na vašem grafu ste lijepo nacrtali potporu od 3 mjeseca (zelena). Danas je probijena i mislim da je zaron do 1500 po tehničkoj vrlo vjerojatan. Stvari u prilog su hlađenje svjetskih burza, ljetni period i stanje hrvatske ekonomije. Trend je još uvijek bull.
[/quote]
A što ako krobi zatvori u iznad 1880, ili iznad 1900, ili možda čak u zelenom?
Hvala…
kako je samo ojačala kupnja kod nas dočim je eurusd narastao u 5 koraka i izvirio iz trokuta(nemam sad graf trokuta)…brže reagiramo od amerifuturesa
ipak je bilo odbijanaca…
[/quote]
A što ako krobi zatvori u iznad 1880, ili iznad 1900, ili možda čak u zelenom?
Hvala…
[/quote]
Izgleda da se lagano formira H-S koji sam još prije nekoliko dana postao… budemo vidjeli. Slažem se sa kerefekom…. nije to nikakva drama… samo treba pratiti.. neka se zbiva što got.. samo da nije ravno … "Trend is our frend" [cool]
ajde vi i hsovi, zadnji hs koji je drug vlad prognoziro je igh na 1700-800 pa ošo na 4500+
bolje pokušaj naći neku negativnu divergenciju na crobexu!?
ajde vi i hsovi, zadnji hs koji je drug vlad prognoziro je igh na 1700-800 pa ošo na 4500+
bolje pokušaj naći neku negativnu divergenciju na crobexu!?
gledaj prijatelju.. ja tu nisam dugo… ja sam analiziram.. a kada bude up.. isto ću tako reći svoje mišljenje… nije problem reći up ili down.. ali treba se na nećemu temelljiti, a trenutno je ovo … kada bude drugačije, ja neću libiti se to reći….
U pravu si zxinfo ovaj h&s će izgleda uletjeti. Nije problem reći up ili down ali wundi još nije naviko na down pa mu treba još škola. Kako kaže kolega prije: "samo, da nije ravno".
nemam problem s prodajom dionica s plusom 50+% ako ste u pravu, a nikad niko na ovom forumu nije u pravu koliko pratim već koju godinu![lol]
nemam problem s prodajom dionica s plusom 50+% ako ste u pravu, a nikad niko na ovom forumu nije u pravu koliko pratim već koju godinu![lol]
Mentalno stanje počiva na pet fundamentalnih istina koje su:
1. Na tržištu je sve moguće
2. Ne trebate znati u kojem će se smjeru kretati tržište kako bi ste zaradili novac
3. Postoji slučajna distribucija između uspjeha i neuspjeha za svaku od varijabli koje definiraju
određeni tehnički obrazac (priprema tehničkih pokazatelja prilikom izvršavanja trejda)
4. Tehnički obrazac je ništa drugo nego indikacija veće vjerojatnosti jednog događaja u odnosu na
drugi događaj
5. Svaki moment na burzi je jedinstven
Drugim riječima, uzimajući u obzir teoriju TA, postoji mogućnost kreiranja H-S i doseg do tehničkog cilja koji je na cca 1550, ali jednako tako postoji mogućnost da se zbog globalnih i regionalnih ili inih zbivanja i psihologije odbijanac dogodi na već razini od 1770 (Fibo)… itd….
Prema tome, ovdje ljudi ne iznose vidovitosti pogledane u kristalnoj kugli već svoja promišljanja i razmišljanja temeljena na analizi koja mogu ići ovako ili onako. Jedino što je činjenica da se neki od njih ne znaju izraziti kako treba pa deklarativno izjavljuji svoje stavove (što je po meni krivo). Uvijek postoji neki trend i očekivanja ali treba navesti i "što ako" …