Radi velikog interesa ponavlja se predavanje o tehničkoj analizi
S obzirom na izniman interes za prvo predavanje „Uvod u tehničku analizu“ gdje su prijave za prisustvovanje na besplatnom predavanju popunjene su u svega nekoliko sati, predavanje smo odlučili ponoviti.
Za one koji na prethodnom predavanju nisu bili „Uvod u tehničku analizu“ naziv je besplatnog predavanja o tehničkoj analizi dionica koje zajednički organiziraju Sfera Station i portal Poslovni.hr, a koje obuhvaća najzanimljivije teme iz područja tehničke analize i trgovanja dionicama: psihologiju trgovanja i upravljanje novcem (money management), značenje fundamentalne i tehničke analize, grafove, indikatore i njihovo korištenje, obrasce svijeća i njihovo prepoznavanje, obrasce i divergencije te korištenje aplikacije za tehničku i fundamentalnu analizu Sfera Station.
[img]http://www.poslovni.hr/img/ArticleImages/93838.jpg[/img]
Predavanje je namijenjeno svim burzovnim ulagačima i onima koji će to tek postati, a obzirom na koncepciju predavanja, od sudionika se ne zahtijevaju baš nikakva posebna znanja i vještine.
Predavanja su podijeljena na ukupno dvanaest tematskih cjelina:
1. Proces trgovanja dionicama
2. Makroekonomska analiza
3. Fundamentalna analiza
4. Psihologija trgovanja
5. Što je tehnička analiza i značaj korištenja tehničke analize
6. Osnovni koncepti i alati
7. Formacije uzoraka cijena
8. Tehnički indikatori i značaj
9. Obrasci svijeća
10. Trgovinski plan
11. Što je Sfera Station, mogućnosti Sfera Stationa
12. Prezentacija e-trade sustava
Troiposatni set predavanja vodit će stručnjaci iz područja tehničke analize i burzovnog ulaganja: g. Srečko Fodrek, glavni analitičar, Finesa Capital; g. Stjepan Laća, investicijski savjetnik, Finesa Capital; g. Boris Ivandić, stručnjak za Candle Stick Pattern Recognition; te g. Valentin Besednik, direktor marketinga, SFERA plus. Ponovljeno predavanje će se održati 2. srpnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) od 17 do 21 h. Broj mjesta je ograničen, stoga požurite sa prijavom na sljedećem linku – http://www.poslovni.hr/content/applicationform.aspx
Najsretniji polaznici biti će nagrađeni besplatnim korištenjem alata za real time pregled trgovanja u trajanju od mjesec dana!
Glede izjave Kerefek-a onda mogu replicirati ovako! Vjerovao sam u maksimalni pad do 950kn i ispod toga ipak NE. Al druk o cijeni 750kn ne drži vodu više, ne uz BDI preko 4000.
ATPL je prava firma i za ove dionice se ne trebate brinuti, jer ako se ijedna dionica vrati na ATH onda će to biti ova!
Žao mi je što si prenisko prodao dionice Kerefek, al ovakav druk ti ne igra.
Poglavito kad SP500 ode na 1100, onda ćeš plakati još više za ATPL-R-A.
Možda sam malo nategnuo tih 750. Prije bih rekao 800 jer ima fibo potporu na toj razini.
Ali ako je cijena još prije samo 2 mjeseca bila 750 zašto ne bi bilo moguće da se i vrati nakratko na 800? Pogotovo ako još uvijek na toj razini neće probiti donju potporu iz 12 mjeseca.
Možda će pasti na 950, možda poleti na 2000, a možda su u šumi? Možda u bunaru?
Ja sam samo iznio svoje viđenje.
Povucite i vi par linija pa da vidimo i vaše mišljenje.
Hm… mislim da prvo treba vidjeti da li će se formirati i potvrditi H&S ili će se linija potpore (prijašnji otpor) na cca 1880 dokazati, a i Fibo je tu negdje, što ide u prilog toj liniji….. (što sam i nacrtao).
Ukoliko potporanj ne proradi može se očekivati svašta. Ja sam napravio tehnički do kuda bi to moglo ići, ali postoji tu još i slijedeći Fibo na 1770, a ako i on rokne… moglo bi stvarno i do 1600.
S druge strane, moglo bi se i obrnuti ako se sada odbije i ako potpora bude radila….
A i ATPL kao i npr DLKV imaju izuzetno slićne paterne…
Tako ja mislim.. a sad treba otići na produženi vikend, opustiti se, pričekati onaj tamo slijedeći tjedan (ne ovaj koji dolazi, jer su sigurno svi spojili sve sa svačime pa će biti burek) i onad vidjeti što se zbiva….. Ima sada nekoliko dana za razmišljanje 🙂
Glede izjave Kerefek-a onda mogu replicirati ovako! Vjerovao sam u maksimalni pad do 950kn i ispod toga ipak NE. Al druk o cijeni 750kn ne drži vodu više, ne uz BDI preko 4000.
ATPL je prava firma i za ove dionice se ne trebate brinuti, jer ako se ijedna dionica vrati na ATH onda će to biti ova!
Žao mi je što si prenisko prodao dionice Kerefek, al ovakav druk ti ne igra.
Poglavito kad SP500 ode na 1100, onda ćeš plakati još više za ATPL-R-A.
Možda sam malo nategnuo tih 750. Prije bih rekao 800 jer ima fibo potporu na toj razini.
Ali ako je cijena još prije samo 2 mjeseca bila 750 zašto ne bi bilo moguće da se i vrati nakratko na 800? Pogotovo ako još uvijek na toj razini neće probiti donju potporu iz 12 mjeseca.
Možda će pasti na 950, možda poleti na 2000, a možda su u šumi? Možda u bunaru?
Ja sam samo iznio svoje viđenje.
Povucite i vi par linija pa da vidimo i vaše mišljenje.
[/quote]
Baš sam neki dan to gledao… i mogu se složiti da bi se to moglo dogoditi…. pored potpora isto kao i kod čobija (prošli post)… imamo H/S… a ako se potvrdi…. fiju…. baš tamo negdje…. 🙂
A jeste pozbili te datume predavanja, dajte malo raširite bar do polovice 7. Oni koji idu na GO, bili su na predavanju, oni koji su sad na GO i nisu mogli doći na predavanje, vjerovatno su još uvijek na GO bar do 1/2/3/4….7.2009.
Oćemo predvanja 15.07.2009., plz…
Koje sličnosti na indexima sp 500 i DAX-u. Probijene su dugoročne linije trenda i očito je, da klinovi još nisu odrađeni.
ako je to "dugoročna trend linija" onda primjećujem da je identično tako presječena i u lipnju 2003e…
s time da kompanije na burzi danas imaju mnogo veće vrijednosti nego prije 6 godina, dolar je znatno slabiji pa je i igra brojkicama drukčija ili ti nije 900 onda isto što i danas… etc etc…
vix mi se nakon zadnje navlakuše čini da se istreso ko se trebao… etc etc…
@PD_Web
A jeste pozbili te datume predavanja, dajte malo raširite bar do polovice 7. Oni koji idu na GO, bili su na predavanju, oni koji su sad na GO i nisu mogli doći na predavanje, vjerovatno su još uvijek na GO bar do 1/2/3/4….7.2009.
Oćemo predvanja 15.07.2009., plz…
Puno je stvari u igri kod organizacije i nije moguće organizirati na datum koji baš svima paše. Možda ponovimo predavanje nakon sezone GO.
Zasada još nismo pričali o tome tako da zapravo i ne mogu odgovoriti na pitanje, tj. teško je reći da ili ne
MACD ti je Buy?? – zbilja? ne bih rekao…
[/quote]
ako nemas nešto pametno za napisati onda se suzdrži ovakvih sarkasticnih i cinicnih upada.
daj nam objasni kad vec misliš da nije buy..
nije prvi puta daovako uletiš ,pa poslije tragom nestaneš, sjeti se samo kako si na 1600 savjetovao prodaju..
i neki dan si ovako isto s visine uletio Sotomaic pa te fino "iskulirala"
[/quote]
Je li te to "medek" izvjestio? Pogrešno te izvještava, a ti jadan nemaš pristup… [cool]
E sad, kad te netko upozori da nešto nije dobro, onda valjda to znači da bi trebali sami iskopati i istražiti u čemu je problem, kad već na prvu ne kužite…. A ne samo čekati da ti netko dade gotove informacije na pladnju, dok vi laganini podhebavate ljude.
Ali evo ovaj put radim iznimku i javno ću napisati to glede MACD-a, a ne kao npr. u tom slučaju sa Sotomaićkom kad sam samo njoj osobno i nekolicini prijatelja objasnio o čemu se tu radi. Napisao sam jednom da jedan dio ljudi ovdje ne zaslužuje ništa dobiti ovo laganini na pladnju, pa zato više i ne tumačim…
Dakle, glede MACD na onom grafu. Napisao sam da MACD nije u "buy" poziciji. Dakle, macd školski gledano daje buy signal kad presiječe svoju signalnu liniju prema gore, pogotovo ako se podudari još i njegova ukupna pozicija… (visina, divergencija i sl.)… Dok je tako iznad signalne linije označava "UP" trend. Međutim, na ovom grafu MACD je već jaaako rašine i počeo se skupljati (pad na MACD histogramu), tako da je na njemu trend već okrenut prema dolje, a nipošto ne daje "buy" signal. Je li dovoljno ili treba još detalja? – Uči malo, a ne samo pametovati.
[/quote]
a ako se pojavi bikovska divergencija?
moye li to nadjacati histograme u minusu?
ps. cini se da su se decki opet pofajtali oko nase ljepotice…
[wink]
Može li se organizirati predavanje u Splitu?
pravo pitanje…..
mislim da bi i tome mogli organizatori razmisliti, jer sigurno ima dosta ljudi iz južne hrvatske koji
bi htjeli ići na predavanje……
logičnije bi bilo da se njih troje -četvero predavača spusti do Splita nego da 100-200 ljudi krene put Zg……