moze pojasnjenje sto tocno ovo znaci
Dioničari stječu tražbine za isplatu dividende tridesetog dana nakon dana donošenja odluke (dan stjecanja tražbine).
Stjecanjem od strane dioničara, tražbine za isplatu dividende odvajaju se od dionica ostvarenjem prava iz kojih su nastale.
Dan dospijeća tih tražbina je trideseti dan od dana stjecanja tražbine.
hvala
MACD ti je Buy?? – zbilja? ne bih rekao…
[/quote]
ako nemas nešto pametno za napisati onda se suzdrži ovakvih sarkasticnih i cinicnih upada.
daj nam objasni kad vec misliš da nije buy..
nije prvi puta daovako uletiš ,pa poslije tragom nestaneš, sjeti se samo kako si na 1600 savjetovao prodaju..
i neki dan si ovako isto s visine uletio Sotomaic pa te fino "iskulirala"
[/quote]
jos su se neki iskulirali sa down targetima….
ako danas ostanemo u plusu imamo patern japanskih svijeca:
"potvrdeni hammer filtriran u preprodanom podrucju sa pozitivnim divergencijama i odbijancom od 50% retrace od rasta 1490-2290 i odbijancom od druge linije postotne stope rasta na 33%"
ako ovo nije bulletproof onda ne znam sto je.
[cool]
Iako je ovo dugoročni graf europskih valuta (sada EUR) vs USD mislim da svi znamo šta to znači za dionice. Šta mislite dali slijedi P3-P5, dali C ili je počeo BULL?
moze pojasnjenje sto tocno ovo znaci
Dioničari stječu tražbine za isplatu dividende tridesetog dana nakon dana donošenja odluke (dan stjecanja tražbine).
Stjecanjem od strane dioničara, tražbine za isplatu dividende odvajaju se od dionica ostvarenjem prava iz kojih su nastale.
Dan dospijeća tih tražbina je trideseti dan od dana stjecanja tražbine.
hvala
[/quote]
Ni oni što su to pisali ti nebi znali pojasnit.
ali bi me posebno zanimali kometari od nase Brankice i Jamesa o ovoj sadasnjoj situaciji…
[proud]
ekipa, ocemo sutra ujutro panicariti? [huh]
ne sjećam se kad sam zadnji put paničario ili euforičario.
stavio sam svoje mišljenje početkom tjedna i ne mjenjam ga svakih sat ipo kak ameri plešu.
a situacija je zajbana jer je klin probijen s gapom al minijaturnim prometom.
[/quote]
ako nemas nešto pametno za napisati onda se suzdrži ovakvih sarkasticnih i cinicnih upada.
nije prvi puta daovako uletiš ,pa poslije tragom nestaneš, sjeti se samo kako si na 1600 savjetovao prodaju..
[/quote]
Je li te to "medek" izvjestio? Pogrešno te izvještava, a ti jadan nemaš pristup… [cool]
E sad, kad te netko upozori da nešto nije dobro, onda valjda to znači da bi trebali sami iskopati i istražiti u čemu je problem, kad već na prvu ne kužite…. A ne samo čekati da ti netko dade gotove informacije na pladnju, dok vi laganini podhebavate ljude.
Ali evo ovaj put radim iznimku i javno ću napisati to glede MACD-a, a ne kao npr. u tom slučaju sa Sotomaićkom kad sam samo njoj osobno i nekolicini prijatelja objasnio o čemu se tu radi. Napisao sam jednom da jedan dio ljudi ovdje ne zaslužuje ništa dobiti ovo laganini na pladnju, pa zato više i ne tumačim…
Dakle, glede MACD na onom grafu. Napisao sam da MACD nije u "buy" poziciji. Dakle, macd školski gledano daje buy signal kad presiječe svoju signalnu liniju prema gore, pogotovo ako se podudari još i njegova ukupna pozicija… (visina, divergencija i sl.)… Dok je tako iznad signalne linije označava "UP" trend. Međutim, na ovom grafu MACD je već jaaako rašine i počeo se skupljati (pad na MACD histogramu), tako da je na njemu trend već okrenut prema dolje, a nipošto ne daje "buy" signal. Je li dovoljno ili treba još detalja? – Uči malo, a ne samo pametovati.
evo da nebi ispalo da nešto drukam sa onim grafom od jutros. na satnom grafu imamo situaciju trokut vs h&s ..ako probije gore ide s&p na 960-970, a onda i mi možemp dobro preko 2000, ako će pak jačat usd vjerovataa je realizacija H&S a te targete sami procijenite ( nadam se probijanju trokuta tako da riješim ostatak dionica)
Ako cijena danas na ATPL ne poraste mislim da bu bilo grdo sljedećih mjesec dana. Prema mojim crtkarijama formira se descending triangle sa targetom negdje oko 750-800 u sljedećih mjesec dana.
Promet pada i atlantska nikako da probije gornju stranicu trokuta.
Ako probije kraću potporu formiranu od početka maja mislim da sigurno idemo do 800 i da
ne bi smjeli probiti liniju otpora s početkom na najnižoj razini u 12 mj.
Acc/distr pokazuje konsolidaciju na dnu marketa i pozitivnu divergenciju u zadnja 3 mjeseca.
Trend je i dalje bullish ali moramo se izgleda malo ipak vratiti da bi na jesen krenuli dalje.
P.S.
Sve pod uvjetom da nam država ne bankrotira. Ako se to desi ništa od svega iako atlantska poslovanjem nije vezana za hrvatsko tržište.
Glede izjave Kerefek-a onda mogu replicirati ovako! Vjerovao sam u maksimalni pad do 950kn i ispod toga ipak NE. Al druk o cijeni 750kn ne drži vodu više, ne uz BDI preko 4000.
ATPL je prava firma i za ove dionice se ne trebate brinuti, jer ako se ijedna dionica vrati na ATH onda će to biti ova!
Žao mi je što si prenisko prodao dionice Kerefek, al ovakav druk ti ne igra.
Poglavito kad SP500 ode na 1100, onda ćeš plakati još više za ATPL-R-A.
Druk vamo ,druk tamo.
Ja sam danas zamjenio 80 % portfelja za HT.
Nikad prije nisam imao ovoliku količinu.Tražim privremeno sigurno utočište a 80% u keš je preriskantno kao i sve u dionicama.
Vidjet ćemo jesam li pogriješio ali ovo je sve postalo pepavo i nelikvidno.
Prodao sve brodare i jedino ostavio LEDO,KRAŠ i HT.
Trgovina zadnjih dana mi ne ulijva optimizam,mada je ovo već ljetni sindrom i klasična stagnacija.
Evo mada nije tema za procijenu ali gledajući malo grafove po mom sudu crobex će se vrtiti između 1700-1800 do jeseni.
Zatim kad se mafija vrati sa godišnjeg opet još malo dole ( 1600 )i onda opet gore do kraja godine smo na max 2200.
Eto.
Pozdrav svima i ugodan vam vikend želim.
[/quote]
[/quote]
Je li te to "medek" izvjestio? Pogrešno te izvještava, a ti jadan nemaš pristup… [cool]
E sad, kad te netko upozori da nešto nije dobro, onda valjda to znači da bi trebali sami iskopati i istražiti u čemu je problem, kad već na prvu ne kužite…. A ne samo čekati da ti netko dade gotove informacije na pladnju, dok vi laganini podhebavate ljude.
Ali evo ovaj put radim iznimku i javno ću napisati to glede MACD-a, a ne kao npr. u tom slučaju sa Sotomaićkom kad sam samo njoj osobno i nekolicini prijatelja objasnio o čemu se tu radi. Napisao sam jednom da jedan dio ljudi ovdje ne zaslužuje ništa dobiti ovo laganini na pladnju, pa zato više i ne tumačim…
Dakle, glede MACD na onom grafu. Napisao sam da MACD nije u "buy" poziciji. Dakle, macd školski gledano daje buy signal kad presiječe svoju signalnu liniju prema gore, pogotovo ako se podudari još i njegova ukupna pozicija… (visina, divergencija i sl.)… Dok je tako iznad signalne linije označava "UP" trend. Međutim, na ovom grafu MACD je već jaaako rašine i počeo se skupljati (pad na MACD histogramu), tako da je na njemu trend već okrenut prema dolje, a nipošto ne daje "buy" signal. Je li dovoljno ili treba još detalja? – Uči malo, a ne samo pametovati.
[/quote]
Da zaključimo nije BUY, nego UP trend. Ne ulažem u znanje, pa mi je nejasna reperkusija ove primjedbe, na moje reakcije na burzi.
Nisam ni spominjao buy signal, on je "možda" okinuo prije ohoho mjeseci.
Macd je spor, a pogotovo kad gledamo na tjednoj bazi, kad on okine izlaz već će gaće biti na štapu. Tu se slažemo.