Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobar zaron jutros, samo nikakav obijanac. Ako se ne varam mislim da smo se do sada tri puta zadrzali na razini 1920-1930, cak sam ju gledala kao mogucnost zavrsetka B vala, mada mi je izglednije 1880. Imas pravo Hanger pustimo count prije koncentrirajno se na rast od ozujka. Sta mislite dali je ovo B od double zz pa nas ceka jos C, ili je double zz zavrsio sa svojim prijasnjim vrhom pa smo sad put dolje ?

ja sam imala 2 counta,
onaj dobri (da smo započeli 5.val gore je propao padom ispod 1917)
tako da ostaje onaj drugi, s kompliciranijom četvorkom,a mislim da smo u C (4)
Napisala sam da će ponedjeljak i utorak biti oštar pad, ali svejedno nije ugodno gledati:)

evo i otpora:
glavni : 1880-1894
drugi: 1800-1770

ja sam imala 2 counta,
onaj dobri (da smo započeli 5.val gore je propao padom ispod 1917)
tako da ostaje onaj drugi, s kompliciranijom četvorkom,a mislim da smo u C (4)
Napisala sam da će ponedjeljak i utorak biti oštar pad, ali svejedno nije ugodno gledati:)

evo i otpora:
glavni : 1880-1894
drugi: 1800-1770

Mislim da onaj vrh na vašem grafu nije 3 već 5 bez obzira što je trojka dosta kratka. Bolje je reći da je petica bila previše duga i isforsirana pretjeranom euforijom.
Sad smo u abc korektivnim valovima i kraj ovog c vala bi prema meni bio u rasponu 1800-1850 što su praktički i vaši targeti. A onda po meni slijedi duga velika trojka od bar 4-5 mjeseci i to ne velikog nagiba ali solidnih prometa i polaganog rasta, naravno opet u stepenicama.

ah, svima vama teoretičarima bu prošla baka s kolačima…

i tako u krug i u krug… [wink]

a i btw lijepo je vidjet ovako pozitivnu divergenciju macd-a na satnom grafu!

podsjeća me na onu na 1250 crobexa! [wink]

@daculo
stavila sam sve osim triple ema, jer dobijem 3 crvene crte preko cijena pa se ništa živo ne vidi
(a ne mogu im promijeniti boju)

napomena:
ovo su prazni grafovi za vježbanje

Ako je ovo B onda smo sada u ii (triangle) od B i radimo tocku e prema gore, iza nje slijedi iii na nize razine od 1920 (1800-1880) ali jos uvijek nas ceka C u visine iznad 2000, a ako i nije B onda idemo puno nize.

Imati ćemo po svemu sudeći lijepi hammer na dnevnoj razini. Što znači da bi sutra moglo biti veselo [smiley]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

@daculo

Hvala puno kolegice

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

Imati ćemo po svemu sudeći lijepi hammer na dnevnoj razini. Što znači da bi sutra moglo biti veselo [smiley]

Hammer filtriran kroz oversold podrucje…
moze li bolje?
[smiley]

Hammer (Čekić) je značajna candlestick formacija (formacija svijeća) koja sugerira dno i zaokret trenda. Hammer i hanging man su iste formacije koje se obično nazivaju umbrella lines (kišobran formacije), tj. imaju malo tijelo (bijelo ili crno) i vrlo dugačku donju sjenu (shadow) s malom ili bez gornje sjene. Kada se ova formacija pojavljuje tijekom padajućeg trenda, nastaje bullish hammer (bikovski čekić). Za klasični čekić, donja sjena bi trebala biti barem dvostruke visine tijela.

Hammer (Čekić) je značajna candlestick formacija (formacija svijeća) koja sugerira dno i zaokret trenda. Hammer i hanging man su iste formacije koje se obično nazivaju umbrella lines (kišobran formacije), tj. imaju malo tijelo (bijelo ili crno) i vrlo dugačku donju sjenu (shadow) s malom ili bez gornje sjene. Kada se ova formacija pojavljuje tijekom padajućeg trenda, nastaje bullish hammer (bikovski čekić). Za klasični čekić, donja sjena bi trebala biti barem dvostruke visine tijela.

bilo koji pattern japanskih svijeca znacajno dobiva na vjerojetnosti ispunjenja ukoliko se "filtrira" kroz neki oscilator.
najbolji su Stohastic ili Wiliams.

filtriranje ustvari znaci – kad ugledate neki indikativni patern tipa danasnji Hammer, pogledate gdje se dionica ili index nalazi na Wiliamsu.
ako imate bullish formaciju (Hammer) i oversold podrucje na Wiliamsu – onda se vjerojatnost ispunjenja patterna znacajno poveca.

a to se danas dogodilo – Hammer i oversold podrucje.

[smiley]

New Report

Close