IGH i THNK sa flag uzorkom. U slučaju relizacije target za IGH je 3500, a za THNK je 1550.Potreban veći volumen na brejkautu.
Period konsolidacije na obadvije dionice ukazuje da je ovo samo predah prije nastavka dauntrenda.
Osim ako nije i obadvije dionice ne skoče up 25% u ponedeljak
Brankice, nadam se da nece jer ako se realizira target IGH 3500, nastavit ce pad prema liniji mediana.
pozdrav
vidim da ste pretrpali ovih zadnjih par stranica sa EWT-om, dok mnogo investitora ne razumije u potpunosti EWT niti ga koristi
eee sad bi vam pokazao nesto sto dosad nisam vidio da netko proucava
prvo bih htio javno zahvaliti kolegi @tony na wilderovom DELTA fenomenu i stavit jedan ITD od podravke – namjerno nisam odabrao index tj crobia a razlog mozete saznati ako procitate knjigu
ovo je moj prvi pokusaj i ako netko ima vise iskustva o ovoj temi komentari i kritike su pozeljni
rijec je o vrlo zanimljivoj maloj knjizici (ja bi ju cak nazvao prirucnik) koja je napisana tako da bi ju i 10-ogodisnjak shvatio
ps. za ove koji poznaju materiju – u ITD podravka ima 5 serija sto znaci da bi sve dionice iz prehrambene industrije (obitelji) na ZSE trebale imati isto.
pps. trebaju mi tjedni grafovi po mogucnosti sto duze vremensko razdoblje barem 8-12g od pojedinacnih dionica ZSE ta rjesavanje LTD-a(po wilderu najkorisniji)
IGH i THNK sa flag uzorkom. U slučaju relizacije target za IGH je 3500, a za THNK je 1550.Potreban veći volumen na brejkautu.
Period konsolidacije na obadvije dionice ukazuje da je ovo samo predah prije nastavka dauntrenda.
Brankice, nadam se da nece jer ako se realizira target IGH 3500, nastavit ce pad prema liniji mediana.
[/quote]
Čujte i ja se nadam Izgleda kao da se stvari odigravaju suprotno od pravila.Bear flags rezultiraju rastom a bull flags padom.
Evo našla sam jedan primjer bull flaga na ERNT koji je rezultirao padom a i na ovom od IGH se vidi bear flag koji je završio rastom.
Ne znam više ni sama
pozdrav
vidim da ste pretrpali ovih zadnjih par stranica sa EWT-om, dok mnogo investitora ne razumije u potpunosti EWT niti ga koristi
prvo bih htio javno zahvaliti kolegi @tony na wilderovom DELTA fenomenu i stavit jedan ITD od podravke – namjerno nisam odabrao index tj crobia a razlog mozete saznati ako procitate knjigu
ovo je moj prvi pokusaj i ako netko ima vise iskustva o ovoj temi komentari i kritike su pozeljni
rijec je o vrlo zanimljivoj maloj knjizici (ja bi ju cak nazvao prirucnik) koja je napisana tako da bi ju i 10-ogodisnjak shvatio
ps. za ove koji poznaju materiju – u ITD podravka ima 5 serija sto znaci da bi sve dionice iz prehrambene industrije (obitelji) na ZSE trebale imati isto.
pps. trebaju mi tjedni grafovi po mogucnosti sto duze vremensko razdoblje barem 8-12g od pojedinacnih dionica ZSE ta rjesavanje LTD-a(po wilderu najkorisniji)
Ja sam citala knjigu, i stvarno dok je citas dijeluje nevjerojatno. Pokusala sa odrediti broj serije i 1 tocku za ATPL ali nije mi bas islo (istina da nisam ulozila puno truda jer me nekako EWT uvijek odvuce). Sto se tice LTD vjerujem da dolazi do inverzije, a ako je posljednja bila kraj 2007 znaci da bi slijedeca inverzija bila kraj 2011. A to bi se uklopilo i u sliku EWT sto smo ranije izlozili. Vidim da si linije rucno vukao na grafovima prve generacije, ja sam rucno na isprintanoj excel plahti. Neznam dali mozda postoji neki brzi nacin, ako je jos netko pokusavao raditi da Delta time frames.
pozdrav
ako nekome treba knjiga deltha phenomen neka se javi na p.m.
[/quote]
Čujte i ja se nadam Izgleda kao da se stvari odigravaju suprotno od pravila.Bear flags rezultiraju rastom a bull flags padom.
Evo našla sam jedan primjer bull flaga na ERNT koji je rezultirao padom a i na ovom od IGH se vidi bear flag koji je završio rastom.
Ne znam više ni sama
[/quote]
Nitko ne kaže da je ovaj obrazac 100% siguran, ali na ovom primjeru ERNT se vidi da je ipak postojao pokušaj postavljanja novog vrha, prvi je bio 20.5. a drugi 27.5., na drugom je bilo jasno da još nije vrijeme za proboj što je popraćeno ogromnim volumenom, da bi potom cijena klizila. Jedan od razloga zbog čega se ovako završilo bi se mogao naći u oscilatorima koji nisu potvrđivali moguć obrat trenda, a bili su relativno "ugrijani".
Inače sam upravo ovdje ostao kratkih rukava jer sam pokušao uhvatiti proboj. Poslije toga sam izašao van iz pozicije (srećom bez posebnog gubitka). Dalje se događala konsolidacija čime obrazac bullish flag samo dobiva još više na težini…usput stochastic slow je sada konačno značajno spušten s iznad 80 na ispod 20…što je dobar signal za moguć preokret, iako još nema definitivne potvrde za isti.
Trebao bi po svemu uskoro ponovo uslijediti pokušaj proboja iznad 1450-1500 kn, po meni je relativno velika vjerojatnost za uspjeh (veća nego prošli put), a ako ipak ne uspije, slijedi odbijanac od te razine i dublja korekcija.
Ingra.Bear flag uzorak u formiranju.Volumeni po PS-u.Cijena je pala ispod uptrend linije i ispod SMA21.Target 35.Slobodno me ispravite ako se ne slažete
Crobex je po stachasctics na tjednoj bazi u sell-u, što se do sada pokazalo kao vrlo točan indikator trenda. Da sam sto posto uvjeren da me neće prevariti, bio bi sto posto u kešu. Za sada sam u busiji i čekam.
@ brankica
Ingra je probila sve linije i poprilično se odvojila od crobija i ostalih dionica, tako da me kod nje ne bi ništa iznenadilo.
Ingra.Bear flag uzorak u formiranju.Volumeni po PS-u.Cijena je pala ispod uptrend linije i ispod SMA21.Target 35.Slobodno me ispravite ako se ne slažete
Hi, hi, jel to isto ono kao target JDPL ispod 160 od neki dan? 🙂
JDPL.Skrivene medvjeđe divergencije na 10 min chartu.Ista stvar i na 60 min
A JDPL sa 175 kn umjesto na <160 kn na 210 kn… Eh, da, lijepo sam inače na ovom zaradio, kupio uredno dan ranije na 180 kn i samo čekao rasplet…
Brankice, nemoj se ljutiti, ali jel ti uopće znaš zaraditi na burzi s ovakvim prognozama? Ili jednostavno tak voliš provocirati?
Ah, zaboravio sam ti reći, INGRA ima jedan target na oko 6 kn. Tu je čekaj pa onda zicer možeš kupiti. Samo budi strpljiva i čekaj. 🙂
Hi, hi, jel to isto ono kao target JDPL ispod 160 od neki dan? 🙂
JDPL.Skrivene medvjeđe divergencije na 10 min chartu.Ista stvar i na 60 min
A JDPL sa 175 kn umjesto na <160 kn na 210 kn… Eh, da, lijepo sam inače na ovom zaradio, kupio uredno dan ranije na 180 kn i samo čekao rasplet…
Brankice, nemoj se ljutiti, ali jel ti uopće znaš zaraditi na burzi s ovakvim prognozama? Ili jednostavno tak voliš provocirati?
Ah, zaboravio sam ti reći, INGRA ima jedan target na oko 6 kn. Tu je čekaj pa onda zicer možeš kupiti. Samo budi strpljiva i čekaj. 🙂
[/quote]
Gospon hangar, pa vi ste upravo na Ingri pokazali svu svoju raskoš poznavanja tehničke analize.
Kupili ste prije 2 mjeseca na 60 kuna, pa dokupili jer se formira trokut pa ste dali i targete, pa ste onda najavili odbijanac do barem 65 kuna ako ne i 75 jer to se jednostavno tehnički mora dogoditi,itd,itd..A trokut na ERNT?To je tek bil pravi zicer.
Razlika između vas i mene je u tome kaj ja stavim 10 grafova i od tog promašim 5.
Vi stavite 2 i od tog promašite 2.
Dakle uvijek ste u krivu.Mislim da sa takvim postotkom točnosti nemrete nikome solit pamet,gospon hangar
@pluton
Imas pravo moguca je varijanta ABCDE, mogli bi se tako vuci do zime tako bi i vremenski uvjeti trajanja velikog B bili zadovoljeni. Recimo da je A trajalo 18 mjeseci, B bi od prosinca do cca kraja 11 mjeseca bi trajalo 12 mjeseci, i onda C otprilike 18 mjeseci. Prema tome smo negdje na jesen 2011 na dnu, a mozda i malo duzi vremenski budu B i C sa zavrsetkom na jesen 2012 tako da bi bio zaokruzen petogodisnji ciklus.
ovo me previše podsjeća na kalendar Maya i ostale vezane uz isti termin. Psihološki element bi mogao imati utjecaja što je bliži termin..
A evo i nešto za razmišljanje, sa targetom S&P500 oko 400, na slici… Jedan višegodišnji double top (iliti back to the 80’s) u kojem se volumeni pred kraj poklapaju, jer što se dublje ronilo, volumen je rastao, a što dalje je išao oporavak zadnjih mjeseci, volumen se drastično smanjivao. Naravno, graf je u LOG jer mi puno realnije djeluje tako. Fibose sam stavio da pomognu u mjerenju. Naravno da ne smatram za ‘mora biti’ ali mi je svakako zanimljivo zbog već spomenute 2012.-te.
Eto o čemu mislim kad mi je dosadno…
A sad laku noć svima….