Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Sotomaic

I ja mislim da S&P kao i FTSE ili DAX su sad odradivali iv (da mislim da je vec iv) i da im fali jos v prema gore. Na crobexu neke dionice nisu odradile kompletan B sto ne znaci da one nemogu u korekciju dok je Crobex u rastu, kao i da Crobex sa padom dode do 1930-1960, sa svojim podvalom ii.

Prije replike pozdrav Sotomaic i Plutonce, te ostaloj ekipi ovoga foruma. Neznam ali ja se ne slažem s vašim grafom pa prilažem svoj. Sotomaic u tvojoj jedinici i na minutnom grafu nema više od tri vala, a treba ih imati pet. Drugo jedinica je kraća od dvojke što po meni isto nije logično, zato hajdemo pogledati ovu varijantu. Znate i sami da ne bih volio tu soluciju zbog povećeg minusa ali ??.. graf prostudirajte pa mi replicirajte, nije važno pozitivno ili negativno. Brankice komentare molim !!
LP svima !!

I very much love INGRA !!

Dobro – ako ste vas dvoje u pravu onda sp može još porasti tamo negdje do 1020. [thumbsup]

evo s ovim se slažem:
The 999 target has moved a bit lower due to a lower [e] wave spot. I have 62 + 927 = 989 as a C = A target. Thats 10 points shy of the magic 1000, and thats the way it usually happens, 10 points shy of the obvious!

Prije replike pozdrav Sotomaic i Plutonce, te ostaloj ekipi ovoga foruma. Neznam ali ja se ne slažem s vašim grafom pa prilažem svoj. Sotomaic u tvojoj jedinici i na minutnom grafu nema više od tri vala, a treba ih imati pet. Drugo jedinica je kraća od dvojke što po meni isto nije logično, zato hajdemo pogledati ovu varijantu. Znate i sami da ne bih volio tu soluciju zbog povećeg minusa ali ??.. graf prostudirajte pa mi replicirajte, nije važno pozitivno ili negativno. Brankice komentare molim !!
LP svima !!

ima 5 ako gledaš barove(i njihov početak i kraj), ali ja zapisujem brojeve na papiru kako se odvijaju tijekom dana i isto je bilo 5 bez da gledam u graf (govorimo o 1.podvalu 1 vala)

evo i nije kraća od dvojke, smije biti do 100%, ne preko 100%, a ova dvojka ima oko 70 od jedinice
slika:

e sad vidim Mrgude, ti si drugačije označio pa ti je 3 prekratka.

kako bilo slažem se i sa countom od Pluton (bearish count ali svodi se na isto)
evo, ako sam promašila i ako ovo nije zadnji impuls gore, znat ću ako ii val padne ispod i, a to je 1917.
pozdrav

LP svima !!

ima 5 ako gledaš barove(i njihov početak i kraj), ali ja zapisujem brojeve na papiru kako se odvijaju tijekom dana i isto je bilo 5 bez da gledam u graf (govorimo o 1.podvalu 1 vala)

evo i nije kraća od dvojke, smije biti do 100%, ne preko 100%, a ova dvojka ima oko 70 od jedinice
slika:

[/quote]

e sad vidim Mrgude, ti si drugačije označio pa ti je 3 prekratka.

kako bilo slažem se i sa countom od Pluton (bearish count ali svodi se na isto)
evo, ako sam promašila i ako ovo nije zadnji impuls gore, znat ću ako ii val padne ispod i, a to je 1917.
pozdrav

Da slažem se s tobom .. moglo bi se izbrojati 5 valova u jedinici ali je trojka onda kraća od jedinice, četvorke i petice. Što se tiče vala jedan nismo se razumjeli. Nisam mislio na visinu nego na dužinu. Prilog graf minutni.
LP tebi legice !!

I very much love INGRA !!

Cesto smo se prepirali dali je ovo velika cetvorka ili 1 prema gore. Nedavno sam postala graf sa oznacenim valovima i prilazem ga opet kao drugog. Razlog zbog kojeg sam smatrala da rast u prosincu nemoze biti velika 4 najvise je bio zbog premalog retracementa u odnosu na val 3, kao i zato sto nije dosegnula podrucje prethodne iv. Oznacila sam iv kao triangle abcde, medutim znala sam da bas i nestima visina vala e koji je trebao uci u podrucje vala a,takoder je i Gavran dao tu primjedbu (prepisala sam to slaboscu naseg jadnog Crobija). U ozujku sam rekla da je to flat i da ce zavrsiti na 1695 jer je tako izgledalo prema padajucem kanalu medutim Crobi je nastavio rasti pa sam promijenila count da je val 3 zavrsio u prosincu, u count da je val 3 zavrsio u ozujku jer bi inace ta velika 4 previse trajala. Sto se je vise udaljavala od padajuceg kanala to mi je bilo cudnije. I sada mi je odjednom dosao drugaciji count u glavi koji prilazem u prvom grafu. Stvarno je poceo flat u prosincu (expanded flat), a traje tako dugo i izasla je iz kanala zato sto je to primarna 2. Sto znaci da ako smo dobro izbrojali da je ovo iv val te da imamo jos v prema gore, iza toga uslijediti primarna 3 i dugogodisnji pad.

IGH i THNK sa flag uzorkom. U slučaju relizacije target za IGH je 3500, a za THNK je 1550.Potreban veći volumen na brejkautu.
Period konsolidacije na obadvije dionice ukazuje da je ovo samo predah prije nastavka dauntrenda.
Osim ako nije i obadvije dionice ne skoče up 25% u ponedeljak

PODR. Flag pattern ali sa suprotnim predznakom od ovih prije.
U slučaju brejkauta prema gore target 335

IGH i THNK sa flag uzorkom. U slučaju relizacije target za IGH je 3500, a za THNK je 1550.Potreban veći volumen na brejkautu.
Period konsolidacije na obadvije dionice ukazuje da je ovo samo predah prije nastavka dauntrenda.
Osim ako nije i obadvije dionice ne skoče up 25% u ponedeljak

Branikice, nisi bas ovo sa zastavom na IGH dobro primjetila.
target je 5500.
drugi krak zastave koji sam nacrtao na slici + 5500 je target obrnutog H&S.

cudim se da si se odlucila na down targete kad su bikovske divergencije na IGH, a i na Crobexu i vise nego ocite – dapace, u preprodanom podrucuje se nalaze neki oscilatori….

… I sada mi je odjednom dosao drugaciji count u glavi koji prilazem u prvom grafu. Stvarno je poceo flat u prosincu (expanded flat), a traje tako dugo i izasla je iz kanala zato sto je to primarna 2. Sto znaci da ako smo dobro izbrojali da je ovo iv val te da imamo jos v prema gore, iza toga uslijediti primarna 3 i dugogodisnji pad.

Zanimljivo.

Prije desetak dana, na jednom od foruma koji također raspravljaju o tehničkoj analizi, objavljen je graf na kojeg ovaj Vaš jako nalikuje.

Uistinu zanimljivo… [huh]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

New Report

Close