pa dobro jel vi tehnnicari vidite na sta slice sve krivulje bilo kojeg likvidnijeg indexa od ozujka naovamo?
daleko najjaca je S&P. pogotovo svjecice od 01.06.
sjecate se: matematika, ovo ono, asimptote, limesi …
(ima li tu neki ekonomista koji je SAM polozio matematiku? [lol] )
Ukljucili ljudi kompjuter i otisli … pa tamo nitko ziv ne trguje!!
evo šta nam rade prijatelji amerikanci, nedaju se ispod 938
Ameri nemaju gdje nego prema 1000
@kerefek
treći val ne smije biti najkraći, ali ako ga staviš na vrh, i sad smo u 4. valu, peti i zadnji bi bio ovaj tvoj "snažni val prema gore".
znam da će ovo i Pluton potvrditi
Da, slazem se da graf nije dobar. Ja mislim nam fali jos vrh Y double zz, koji cemo kao krak C odraditi u pet valica, ali nam u tom slucaju nedostaje iii od B sto znaci da bi prvo trebali odraditi korekciju prema dolje.
@ Pluton
Može li mala slikica koja bi gore napisano grafički prikazala, za nas neznalice TA.
Hvala unaprijed
@ Pluton
Može li mala slikica koja bi gore napisano grafički prikazala, za nas neznalice TA.
Hvala unaprijed
Evo slikice.
@ Pluton
Hvala unaprijed
Evo slikice.
[/quote]
Plutonice ne znam kako na crobexu ali ameri su double zig zag završili prošli tjedan. (završen val 5, val, C val i Y). Sljedi korekcija najviše i do cca. 740 (23,6 % retracea).
Vjerovatno je isto i na crobexu.
mislim da je na spx počeo iii od C (Y), tj. u završnom su valu i malo im fali do vrha
crobex
koliko god me uvjeravali ( [smiley]), ne vjerujem da val 4 nije gotov.
mislim da je završen 1. podval zadnjeg 5. vala.
1. faktor- vrijeme:
spx i ostatak svijeta je pri vrhu, a mi ćemo pasti na 1800 i u turbo roku namaknuti 800 bodova??
prema tome- dok bi cijeli svijet započeo s korekcijom, mi bismo imali spektakularan reli, dvostruko jači od 3.podvala 3. vala koji bi trebao biti najjači?
(a taj je imao otprilike 400 bodova)
val 4:
korekcija je bila gotovo 50% zadnjeg i 38% ukupnog rasta
(za razliku od vala 2 koji je imao malo preko 23%), zadovoljeno je i pravilo alternacije
1880 je bila 3. support, prva dva su probijena
val 5:
gotov je 1. podval vala 5
da li sam u krivu : tek ako cijena zatvori ispod 1917 (jer val 2 ne smije pasti 100% ispod jedinice).
u ovakvom countu pratimo svjetske indekse samo sa par dana kašnjenja (treba dodati i ove neradne dane koje slijede) i mislim da najviše ima smisla.
tako bi targeti vala 5 bili:
-2202: minimalni target, 70% od vala 4 u cijeni
-2285: ako je val 5 = valu 1
-2511: ako je val 5= 1,618 x val 1
i meni bi odgovarao crobex na 1750 (60-40 sam keš-dionice), ali mislim da ništa od toga:)…
ovaj count ima najviše smisla kad se stavi u prostor i vrijeme