@P
evo na ovo mislim: tehnički korekcija može biti gotova (umalo dotaknuto 50% od zadnjeg rasta);
moguće da je 4 završen (ili pri kraju) i slijedi zadnji impuls gore (5):
ili: završen je A od 4, slijedi B-odbijanac i zaron C, pa tek onda 5
mozgam o tome već 2 tjedna:)
(odnosi se i na crobex)
osnovno je što ovo drugo ne paše prema sp-u: oni bi već napadali vrh, a mi bi ušli u C
struktura 535-3-335 se bolje vidi na 20 min.grafu
ne updejtam sve grafove ali ocito je da se medvjeda divegrencija brutalno iskoristila za rusenje crobexa.
nema veze…
juris od 800 bodova je jedan scenario, ali ima ih jos dosta mogucih.
zanimljiv je i scenario laganog odbijanca od 2290 prije proboja 2290.
treba pratiti grafove svaki dan i prema zadnjim grafovima podesavati odluke.
[/quote]
Ne mislis mozda da idemo sada ii val od B, te da bi trebao uslijediti iii val od B opet za dole, pa tek onda odbijanac i C prema gore.
[/quote]
umjesto na EWT ja se koncentriram na formacije svijeca, retrace, volumene, oscilaotre-divergenicje, formacije geometrijeksih likova na grafovima (kanal, trokut itd..)….
EWT mi je prekompliciran da bi po njemu donosio jednostavne odluke.
generalno mislim da smo u retraceu od pada 5400-1250 sto je bilo veliki A. i taj retrace je "veliki B".
i to mi se cini dovoljno.
zato ne mogu dati ozbiljan odgovor na tvoje pitanje.
EMA 20 presjekla EMA 50
EMA 50 presjekla EMA 100, ako sam dobro shvatio to su neki od uvjeta za bull.
S time da je SMA 50 presjekla SMA 100 dok idu gore.
Na godisnjem grafu vidljive skrivene bikovske divergencije.
Molim komentare.
Evo i ja ću o divergencijama.Ja ih na dnevnom grafu ne vidim niti na jednom važnijem indikatoru.
Ovo što vidite na slow stoch nije divergencija jer je premali kut linije.Ovisno o razlici između visine peakova ili lowova ovisi i snaga divergencije.Gospon giga mislim da ovo što se vidi na vašem grafu ne može proći pod divergenciju jer je premala razlika, da ne pričam da su vam počeci linija točni a krajevi ispod lowova.Kaj ja znam, nemojte mi odma oči iskopat
Koliki bi onda trebao biti kut da se nesto moze smatarati divergencijom?
Ili je svaki kut divergencija samo o velicini kuta ovisi snaga divergenicje?
BTW Slika je od oka, smisao je da se vidi da je razlika u tockama…
Treba zoom? [rolleyes]
Koliki bi onda trebao biti kut da se nesto moze smatarati divergencijom?
Ili je svaki kut divergencija samo o velicini kuta ovisi snaga divergenicje?
BTW Slika je od oka, smisao je da se vidi da je razlika u tockama…
Treba zoom? [rolleyes]
Imate pravo, snaga divergencije ovisi o veličini kuta.
A ako je kut premali,5-10%, onda nije divergencija
evo i zoom, za gigu:)
dnevni graf, kratkoročno
zaboravila dodati: i kod mene skrivena bikovska divergencija
(obična medvjeđa na sp-u)
evo i zoom, za gigu:)
dnevni graf, kratkoročno
Meni je ova divergencija škrbava.
Prvo, ova prva točka mi je sumnjiva, nije mi to neko dno za uspoređivat jer je tek mali predah u rastu dok je ovo sad ozbiljna korekcija.
Drugo, divergencije su najjače kad su u oversoldu ili overboughtu ova je nigdje, na pola puta
Treće, skrivene su što znači nastavak trenda….a i već je počelo odrađivanje.
Sve zajedno škrbavo, puno mi je pouzdanija ona od jučer na 60min JDPL npr…što se vidlo danas (bila je i na crobexu).
Crobex ide prema 2750.
Postoji samo jedna kvaka, sp-dow bi kao ključan uvjet, trebali nastaviti ići naprijed, te do četvrtka
zatvoriti iznad 950.
Osim te "neizvjesnosti", što se mene tiče, Crobi je odradio sve točno kako se i očekivalo od njega, te se napregnuo da napravi skok, samo mu još treba okidač.
Držimo mu fige !
[tongue]
Zavisi s kojeg se stajališta gledate teta Brankice (divergenciju). Ako gledate na sat i to s mosta oko podne onda radi medo sakriveni LH, HH i kaže prodaj, no ako pak gledate oko 14, 30 sati po danu onda se sakrio bikonja koji kaže kupi. E sad je pitanje tko ti je veći prijatelj. Veliki i ludi bik s veliki, munjenim okama ili pak medo grizli kojemu nikako ne možeš vjerovati. Evo medo ludi, (sakriveni).